Brač - moj otok |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 13> |
Korisnik | |
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 01 Svibanj 2013 u 08:23 |
Ja tek sada uočila ovaj spoj ljepote ljudskih ruku i bogomdane prirode... Kako lijepo, kako predivno lijepo!!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ostala sam bez rijeci ! Hvala Lantana da si i mene povela sa sobom da vidim te ljepote !
|
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Ovo je stvaeno nesvakidašnji prizor i vrijedilo ga je ovjekovječiti na slikama
![]() |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Lantana, sad si me nasmijala s mojim Zagorcem. A da vidiš neke vinograde tu po Zagorju, pitaš se kako uopće kopaju i beru grožđe po takvoj strmini. Jedino tu nema kamenja pa sve izgleda drugačije.
Novi vinogradi već i sada lijepo izgledaju dok se loza niti ne nazire ovako izdaleka, a i pogled je prekrasan. Hvala ti što si odlučila popeti se da i nama pokažeš novu ljepotu svog otoka.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Željno očekujem slikice,,,Hvala ti što ih dijeliš s nama!!! ![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Na nadmorskoj visino od 400 m i pod kosinom većom od 40 stupnjeva moja firma podignula je novi nasad vinograda, koji i nisu obični vinogradi, to je svojevrsni spomenik kulture.Vinogradi se nalaze između Bola i Murvice, na terenu gdje su u 15. stoljeću Glagoljaši podigli svoj samostan (Picokare).
Teška je to bila odluka ići ili ne, na kraju sam se ipak uspjela popeti, ali svaki korak se isplatio već prvim okretanjem prema Bolu ![]() ![]() ![]() Izlet je organiziran za sve firme Bluesunhotels pa su s nama bili i kolege iz Marije Bistrice. Kolega je jednog momenta rekao: "Kakšni su vam ovo bregi, bumo se mi živi vrnuli" ![]() Iza nas prekrasan pogled na puntu Zlatnog rata ![]() pa prema dolje ![]() i evo nas na vrhu, pored Glagoljaškok samostana, oko njega sagrađeni suhozidi, svaki metar zemlje uokviren, mene je jednog momenta podsjetilo na serpentine u Macchu Picchu. ![]() Mladi kolege pokoazuju nam kako se gradi suhozid ![]() Crkvica iz 1477. godine ![]() U crkvici svod ![]() Oltar ![]() ... i idemo dalje do Zmajeve špilje |
|
život je more
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Skoro 46 godina zivim na sjeveru Njemacke a jos nikada nisam bila na Bracu , kojim sam sada , zahvaljujuci vasim slikicama , putovala ! Probudile ste u meni ceznju da sve to vidim i u zivo ! Hvala vam ! Doci cu opet .
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Bebolina,
krasne slike Brača. ![]() Lantana, nadam se da su se mendule odledile i da im nije ništa. Vidjet ćemo mi na njima uskoro i cvjetiće. ![]() Puno pozdrava i ![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
a ja se dosla ugrijati
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Prekrasne slike Brača,tu ljepotu nemožeš ničime zasjeniti!
Mendule u ledu,kamena kućica,sniješko,sve je to z i m a.
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
I snješko je poseban!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Lantana prekrasna slika sleđenih mendula, šteta će biti ako se zaista slede.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
koliko god se trudila teško mogu zamisliti Brač u snijegu
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
lantana baš si odabrala dobre detalje. Nadam se da mendulama neće naštetit ova iznenadena hladnoća.
bebolina izvrsne slike snježnog Brača, posebno ona sa ledenim sigama na stjenama. |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Lipe slike Bebolina. Dobre veze imaš na Braču kad imaš svježe slike snijega
![]() Mi Dalmatinci kad padne snijeg ništa ne radimo, samo slikamo, pravimo snješka, skijamo, sanjkamo, i sve bi bilo dobro da ne puše bura. Danas je bilo sunčano i na suncu je bilo super. Evo par slika moje bliže okolice Sleđene mendule ![]() ![]() ![]() ![]() Snješko polusleđeni ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
@lana2
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
bebolina, eh di me nađe s ovom slikom rodnog mi mjesta. Dana je i u Postirima snijega ko u priči. Strme kale pa je teško bilo kuda ići. Kaže mi sestra da je jučer jedna njena susjeda (inače rođena slavonka ali se udala u Postira) išla za njih nekoliko po kruh, ostali se nisu usudili nos promoliti van.
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Postira koja zasigurno prednjače u onoj visokoj ocjeni kvalitete življenja na otoku Braču i u kojima pjesnik Nazor pjeva Rodih se u gradiću na žalu morskog kanala. Pred njim more sa jedrenjacima koji prolaze a da – ponajviše – i ne ulaze u pristanište; s one strane vode daleko ljubičasto kopno, s dugom gorskom kosom; za gradićem krševit kraj našaran zelenilom vinograda i maslinika... “ |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sutivan |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 13> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |