Hamamelis virginiana, L. (American witchhazel ) |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Korisnik | |
Lady of leisure ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 29 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Toga sam se i ja bojala ali sam onda saznala koja kartica je najsigurnija. Ovako od PBZ-a Visa Elektron kartica vezana uz devizini račun ili od Erste isto tako. Vađenje kartice traje 5-10 min i čekaš pin 10 dana da dođe doma a kartica dođe u banku pa je tamo podigneš. Na računu imaš novaca koliko staviš i ne možeš ići u minus i ako ti netko provali na račun na njemu će naći samo onoliko koliko imaš na računu trenutačno. I godišnje košta ta kartica u PBZ 48 kn.
Tako ja sada kupujem i biljke i knjige preko Amazona i registrirala sam karticu na PayPal-u jednom od najsigurnijih sustava plaćanja putem interneta gdje ti nitko kome plaćaš preko njega ne vidi broj kartice. ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Hvala,Lady.
Još moram izvidit plaćanje.Ne volim plaćati karticom preko net-a. Inače bih rado odmah naručila. |
|
![]() |
|
Lady of leisure ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 29 |
Pozdrav svima nova sam ovdje
![]() http://www.chilternseeds.co.uk/chilternseeds/211/index/ http://www.chilternseeds.co.uk/chilternseeds/211/moreinfo/d/hamamelis+virginiana/pid/31510914 Nadam se da će vam pomoći |
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
...nisam ni znala da je pun..... ...a kade si??..:O)))))...ja ispraznila sandučić atebe ni .... :O))) |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Griva, isprazni sandučić.Ne mogu ti poslati PM.
![]() |
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
:O))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
![]() .... nego fermina, vidit ćemo....iskemijat će nešto.......pametna je to cura :))) |
|
![]() |
|
Svakako joj treba naglasiti lat. ime Hamamelis virginiana i eng. naziv American witchhazel, razmnožava se sjemenom.Barem je sjemenke lako sakriti.
![]() |
|
![]() |
|
...... ma poslat će ona, bez beda... samo ako nađe....sad odnjela pun kovčeg čajeva :o)...hmm...nisam sigurna da bi reznice prošle avion-carina- let.... zakoni..., ne znam.... ali sjemeke vjerojatno..... a ako su divlje po sad-u, što ne bi rasle i kod nas... :o))
|
|
![]() |
|
Uh, što bi ti to bilo dobro.Hvala ti.
![]() Ako uspiješ u redu a ako ne, snaći ću se ja već nekako.
Možda nađem preko net-a.
|
|
![]() |
|
..sjetih se...ako ti sin nije na onu stranu svijeta mogu ja nabaviti preko prijateljice.... noćas ponovo odletila za SAD
|
|
![]() |
|
Hvala ti Fido što misliš na mene.
![]() Sve su to, što se kod nas prodaju, kultivari nastali od Hamamelis virginiana i više su ukrasni grmovi za parkove.
Morat ću dobaviti sjeme iz Amerike.
|
|
![]() |
|
Fido ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
ah sorry, nisam pazila, ima hamamelis intermedia, a ne virginiana. iako, možda imaju i virginianu, ja nisam baš proučavala...
|
|
![]() |
|
Fido ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
sigurno si ga već našla, ali za svaki slučaj... imaš za kupiti hamamelis u rasadniku u lučkom. |
|
![]() |
|
....je, slažem se...!!:O)
![]() |
|
![]() |
|
Ne, htjela sam da potvrdiš moje mišljenje.
Zapravo sam mislila posaditi bilo koji hamamelis kad već ne mogu naći virginianu.Osim njegove ljekovitosti, ja obožavam i njegov izgled. |
|
![]() |
|
..ti to mene fermina malo nasmijavaš ili što?? ![]() |
|
![]() |
|
To sam i ja mislila.Našli su meni u Zg hamamelis ovaj, hamamelis onaj ali nigdje hamamelis virginiana.
Misliš da ovi kultivari nisu tako ljekoviti kao virginiana koja raste po američkim šumama? |
|
![]() |
|
....ja se u to ne razumijem...al mozgam......ako je ukrasni grm možda je kultivar...a kultivari su možda krnji što se tiče ljekovitosti.....
|
|
![]() |
|
Tema je hamamelis i čudi me da nitko od biljoljubaca nije primijetio
kako je to, ne samo ljekovit, nego i lijep ukrasni grm.Po Europi ga ima
svuda po parkovima a čujem da se i u Zagrebu može kupiti, po vrtnim
centrima.
Netko mi je već tražio ali nije našao Hamamelis virginiana. Još jednom molim ako netko vidi da ima baš ova da mi javi.Lako ću ja doći do nje. |
|
![]() |
|
Imam iskustvo sa nekim biljem da se čak tinktura može staviti u kremu.Tijekom kuhanja alkohol ishlapi a aktivne tvari ostanu.
A što se tiče destilerije, i o tom razmišljam.Možda kupim jednu malu. ![]() Ako hamamelis tako dobro pegla bore, što sam i ja čula, morat ću kupiti taj hidrolat jer i ja sam zaokružila brojku ali ohoho veću... Ostaje ipak to da u vrtu moram imati hamamelis pa ako netko vidi da se prodaje bila bih zahvalana ako mi javi.Ja živim u provinciji gdje mogu kupiti jedino čerošpanju. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |