Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Oglasi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Monna-1  -   daruje, traži, mijenja......
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Monna-1 - daruje, traži, mijenja......

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 10>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2008 u 21:55
Ps. svi kojima sam do sada obečala sjemenke zadnji tjedan, neka se ne brinu, dobit će ga uskoro, samo ga još malo sušim, jer je bilo kišovito! Ništa ne brinite, nisam vas zaboravila!Hier%20klicken!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2008 u 21:54
Hana, to mi je prelijepo, hvala!
Silvek, super, imat ću i ja grahoricu!    Curke, ljubim vas!!!!!

Hier%20klicken!
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2008 u 19:11
od mene buš dobila grahoricuWink
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2008 u 16:02
ja ti mogu skupiti asarinu
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2008 u 10:32
Tražim sjemenke:

- ukrasne grahorice
 - asarina scandens

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2008 u 00:48
Mi brnistru zovemo   -   žuka. Nisam čula za tu vezu žuke i keksa....
I moji djedovi su vezivali balice povrća sa njenim žilavim grančicama.....
Na vrh
kika View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 969
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kika Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2008 u 23:31
Triša, brnistra postoji samo u žutoj boji. Ovo kaj tebe zanima je vjerojatno Cytisus, po naški rečeno, žućica. To je biljka vrlo slična brnistri, iako nema veze s njom, ali zato je ima u bijeloj, nekoliko nijansa žute i nekoliko nijansi roza-crvene boje.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2008 u 21:21
Slika brnistre je predivna, ali mene bi zanimala za kupiti crvena, ili možda ako je netko ima da mi udjeli pelcerić,
No sada je  sajam u Rijeci, pa možda neđem koju.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2008 u 18:29
Ok. zapisanoSmile
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1556
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2008 u 15:54
Originalno poslano od člana monna-1 monna-1 napisao:

Nudim sjemenke:

- jarko-žute niske kadifice

- dragoljuba, narančasti i žuti, mix.

ako još nisi poslala kavu i suncokrete molim te ubaci koju sjemenćicu dragoljuba.
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2008 u 21:52
ja obožavam brnestru - tako se kod nas zove

podsjeća me na djetinjstvo, na "božji dan" - tijelovo, kad smo u procesiji prosipale cvijeće, a brnestre je u našim košaricama bilo ponajviše smile84

volim njen miris, cvijet...

stari je čak jednu bio posadio u dvor pa su mu se smijali dok grm nije procvjetao, zamirisao...

a s njom je pokojni dida uvik vezivao loze u trsju

ovo proljeće sam vidjela i neke kultivirane primjerke u putaru u mbm- ovom dućanu, naravno, u umanjenoj veličini

i nije istina da nema zmija tamo gdje ima brnestre, i to kavih zmija (poskoka npr.)
Na vrh
prepelica View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 149
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje prepelica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2008 u 21:41
Dakle, zainteresirale ste me, pa sam išao vidjeti što je brnistra - i gle što pronađoh na jednom blogu...Brnistra je karakteristična za područje Dalmacije, a čak i ime grada Splita, po jednoj od teorija, vuče porijeklo iz grčkog imena ove biljke (Spartium junceum).

Dobro se sićam i da je moj dida brnistrom veziva lozu u svojim vinogradima. Govori se i to, da tamo di raste brnistra nema zmija, ali osobno nisam baš uvjeren u tu teoriju. Jer danas, unatoč svim dobrim stranama ove biljke, brnistra se ipak proširila možda i više nego šta je tribala. Tamo di je proša požar, teško da će se šuma ikada više obnovit, a najveće šanse da bude nova gazdarica na tim površinama ima upravo brnistra. A to je samo prilika i za neki novi požar. Jeste li ikada vidili kako brnistra gori? Ma brnistra ne da gori, ona naprosto eksplodira! Nemoguće je brnistru gasit. Puna je aromatičnih ulja u sebi.

E sad, zašto sam se danas ja uopće raspisa ovoliko o brnistri?

Prema usmenoj narodnoj predaji starijih generacija svekolike uzmorske muške populacije, baš u ovo vrime godine kad brnistra cvate, žene iz nekog nepoznatog razloga postaju znatno više zavodljivije i erotičnije. Doduše, ovo sam ja reka onako "ufino", jer poznato je da sam ja pristojan bloger, pa ne želim koristit jedan izraz kojega koriste ti ljubavnički veterani, samo ću reć da završava na ebozovna. Na temelju mojeg skromnog iskustva na tom području, ne mogu do kraja dokučiti radi li se tu o znanstveno utemeljenim činjenicama ili su to tek puste tlapnje, odnosno babske ili bolje reći didske priče.... Navodno bi se tih dana posrećilo čak i onima koji su čitave godine bili osuđeni na zlosretnu apstinentsku sudbinu.

E sad, ako je to uistinu tako, još uvijek je veliko pitanje je li ta Kavorka uzrokovana baš brnistrom ili možda nečim drugim. Je li baš taj miris brnistre toliko zamaman i opijajući? Uglavnom, imamo i temu i materijal za istraživanje...
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2008 u 20:48
Iris je pravi srček! zbog brnistre i mene se uputila u šetnju po ovom brrrrr vremenu. Hvala Iris!smile79
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2008 u 12:39
zadatak skupljana brnistre uspješno izvršen Big%20smile
sad slijedi onaj teži dio...treba odnijeti na poštu LOL
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2008 u 20:42
ok. prepelica, zapisano. Ti mi sačuvaj od kadifica niskih šatiranih malo sjemenki!
Na vrh
prepelica View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje prepelica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2008 u 12:56
I, koliko vidim, imat ću dosta sjemena od niskih šatiranih kadifica, pa tko želi nek se javi i pošalje adresu. Imam još kadulje (prave širokolisne).
Na vrh
prepelica View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje prepelica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2008 u 11:41
Hej Monna Monna, ne zaboravi me, dragoljub i kadifice su moje omiljeno cvijeće (netko je rekao da svatko ima svoj cvijet), a i jedna i druga biljka je ne samo lijepa, nego i zdrava, a za uzgoj tako skromna...
Dakle, molim te ubaci mi dobru mjeru, jer slijedeće godine mislim njima prekriti dobar komad zemljišta.
Unaprijed hvala.
Ivica
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2008 u 09:54
Bit će još, i danas ću sakupljati sjemenke!

natalija i malosrce, pošaljite mi adrese!smile219
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2008 u 07:52
ako ima još dragoljuba i ja se javljam 
Na vrh
malosrce View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 159
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje malosrce Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2008 u 07:49
hm, ima koji dragljub i za mene........
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 10>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.