Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Začinsko i ljekovito bilje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hamamelis virginiana, L. (American witchhazel )
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Hamamelis virginiana, L. (American witchhazel )

Odgovori Odgovori Stranica  <123>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Lady of leisure View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 29
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lady of leisure Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 23:49
Toga sam se i ja bojala ali sam onda saznala koja kartica je najsigurnija. Ovako od PBZ-a Visa Elektron kartica vezana uz devizini račun ili od Erste isto tako. Vađenje kartice traje 5-10 min i čekaš  pin  10 dana da dođe doma a kartica dođe u banku pa je tamo podigneš. Na računu imaš novaca koliko staviš i ne možeš ići u minus i ako ti netko provali na račun na njemu će naći samo onoliko koliko imaš na računu trenutačno. I godišnje košta ta kartica u PBZ 48 kn.

Tako ja sada kupujem i biljke i knjige preko Amazona i registrirala sam karticu na PayPal-u jednom od najsigurnijih sustava plaćanja putem interneta gdje ti nitko kome plaćaš preko njega ne vidi broj kartice.Smile

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 22:51
Hvala,Lady.
Još moram izvidit plaćanje.Ne volim plaćati karticom preko net-a.
Inače bih rado odmah naručila. 
Na vrh
Lady of leisure View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 29
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lady of leisure Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 22:17
Pozdrav svima nova sam ovdjeSmile vidim da tražite Hamamelis virginiana. Ja inače kada mi trebaju neke biljke kojih nema kod nas nabavljam ih iz Engleske, pa sam tako našla za vas i Witch Hazle sjeme od te biljke evo link;

http://www.chilternseeds.co.uk/chilternseeds/211/index/
http://www.chilternseeds.co.uk/chilternseeds/211/moreinfo/d/hamamelis+virginiana/pid/31510914

Nadam se da će vam pomoći

Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2008 u 22:38
Originalno poslano od člana Fermina-Daza Fermina-Daza napisao:

Griva, isprazni sandučić.Ne mogu ti poslati PM. Smile

...nisam ni znala da je pun.....

...a kade si??..:O)))))...ja ispraznila sandučić atebe ni .... :O)))
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2008 u 09:06
Griva, isprazni sandučić.Ne mogu ti poslati PM. Smile
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2008 u 21:45
 :O))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
smile78

.... nego fermina, vidit ćemo....iskemijat će nešto.......pametna je to cura :)))

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2008 u 21:31
Svakako joj treba naglasiti lat. ime Hamamelis virginiana  i  eng. naziv American witchhazel,  razmnožava se sjemenom.Barem je sjemenke lako sakriti.smile143
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2008 u 23:41
...... ma poslat će ona, bez beda... samo ako nađe....sad odnjela pun kovčeg čajeva :o)...hmm...nisam sigurna da bi reznice prošle avion-carina- let.... zakoni..., ne znam.... ali sjemeke vjerojatno..... a ako su divlje po sad-u, što ne bi rasle i kod nas... :o))

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2008 u 12:45
Uh, što bi ti to bilo dobro.Hvala ti.Embarrassed
Ako uspiješ u redu a ako ne, snaći ću se ja već nekako.
Možda nađem preko net-a.
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 12:21
..sjetih se...ako ti sin nije na onu stranu svijeta mogu ja nabaviti preko prijateljice.... noćas ponovo odletila za SAD
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 08:59
Originalno poslano od člana Fido Fido napisao:

ah sorry, nisam pazila, ima hamamelis intermedia, a ne virginiana. iako, možda imaju i virginianu, ja nisam baš proučavala...
Hvala ti Fido što misliš na mene.EmbarrassedNisam ga našla a svi su izgledi da ni neću.
Sve su to, što se kod nas prodaju, kultivari nastali od Hamamelis virginiana i više su ukrasni grmovi za parkove.
Morat ću dobaviti sjeme iz Amerike.
Na vrh
Fido View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fido Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2008 u 15:18
ah sorry, nisam pazila, ima hamamelis intermedia, a ne virginiana. iako, možda imaju i virginianu, ja nisam baš proučavala...
Na vrh
Fido View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fido Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2008 u 15:12

sigurno si ga već našla, ali za svaki slučaj... imaš za kupiti hamamelis u rasadniku u lučkom.

Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2008 u 13:07
....je, slažem se...!!:O)  smile171 mustro jedna!!! :O))...
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2008 u 23:34
Ne, htjela sam da potvrdiš moje mišljenje.

Zapravo sam mislila posaditi bilo koji hamamelis kad već ne mogu naći virginianu.Osim njegove ljekovitosti, ja obožavam i njegov izgled.
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2008 u 12:05
Originalno poslano od člana Fermina-Daza Fermina-Daza napisao:

To sam i ja mislila.Našli su meni u Zg hamamelis ovaj, hamamelis onaj ali nigdje hamamelis virginiana.
Misliš da ovi kultivari nisu tako ljekoviti kao virginiana koja raste po američkim šumama?

..ti to mene fermina malo nasmijavaš ili što??Wink
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2008 u 00:04
To sam i ja mislila.Našli su meni u Zg hamamelis ovaj, hamamelis onaj ali nigdje hamamelis virginiana.
Misliš da ovi kultivari nisu tako ljekoviti kao virginiana koja raste po američkim šumama?
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2008 u 14:45
....ja se u to ne razumijem...al mozgam......ako je ukrasni grm možda je kultivar...a kultivari su možda krnji što se tiče ljekovitosti.....
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 22:57
Tema je hamamelis i čudi me da nitko od biljoljubaca nije primijetio kako je to, ne samo ljekovit, nego i lijep ukrasni grm.Po Europi ga ima svuda po parkovima a čujem da se i u Zagrebu može kupiti, po vrtnim centrima.
Netko mi je već tražio ali nije našao Hamamelis virginiana.

Još jednom molim ako netko vidi da ima baš ova da mi javi.Lako ću ja doći do nje.
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2008 u 00:20
Imam iskustvo sa nekim biljem da se čak tinktura može staviti u kremu.Tijekom kuhanja alkohol ishlapi a aktivne tvari ostanu.

A što se tiče destilerije, i o tom razmišljam.Možda kupim jednu malu.smile165

Ako hamamelis tako dobro pegla bore, što sam i ja čula, morat ću kupiti taj hidrolat  jer i ja sam zaokružila brojku ali  ohoho veću...

Ostaje ipak to da u vrtu moram imati hamamelis pa ako netko vidi da se prodaje bila bih zahvalana ako mi javi.Ja živim u provinciji gdje mogu kupiti jedino čerošpanju.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.