Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Gljive
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Koje gljive
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


Koje gljive

 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 9>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2008 u 12:21
... vi-ti-Vi..... o))))......ma znam.... profesionalna deformacija..... pokušavam to ovdje ne primjenjivati ali ponekad mi dođe uatomatski..... :)
.... nisam vam rekla, a ne znam kako si... ih najmeravao spremiti....ja ih po (suhom vremenu naberem.... to je bitno jer gljiva natopljena kišom i tako da stoji 24 h npr isto može mjenjati kemijska svojstva pa postati potencijalno opasna... ) .. daklem naberem ih i odmah očistim na način  da samo postružem klobuk i vidljive nečistoće i prebrišem ih nekom krpicom..... ponekad ogulim i onu vanjsku opnu/koricu, narežem ih i pakiram u vrećice i u duboko...... znam da se kod većine autora preporuča blanširanje ali ja osobno ne vidim u tome neku veliku svrhu ako gljiva ide u duboko a i mi tako u obitelji radimo i evo već 25 god jedemo gljive čuvane na ovaj način i ništa nam nikad nije bilo.... ovako spremljene gljive imaju puno bolji okus i strukturu tijela nakon otapanja.....
...a ovako radimo sa svim gljivama....enetualno ogulimo "kožicu" sa onih kojima je slinava...borovnjače.....
.....ja sam i probavala livadske šampinjone meso i skinutu kožicu... i čini mi se da je jeko puno arome ( čak jačinom i više nego u mesu) u kožici šampinjona.... no kod puhara zbog "oštre" note ipak je bolje ju skinuti....
Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
prepelica View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam


Pridružen: 12 Ožujak 2008
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 149
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje prepelica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2008 u 08:52
TO SE ZOVE ISCRPAN ODGOVOR!!!
Priznajem da sam kontaktirao i gljivara s iskustvom, ali on mi je (nakon što je gljive vidio) rekao otprilike isto.
Ali dio o pripremi za jelo - na tome ti velika hvala, jer sam upravo to želio znati.

P.S. Ne znam da li griješim i ne bih htio bilo koga uvrijediti, ali ja se svima na forumu obraćam sa "TI", jer mislim da smo svi jedna velika obitelj prirodnjaka, pa bih volio da i meni ne govorite "VI". Može?
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2008 u 23:56
Originalno poslano od člana prepelica prepelica napisao:

Dakle, gdje god pogledam po forumima nađem nešto zanimljivo(a tu je i griva - gljiva 1978).
Neću s vama u berbu, ali recite - ove male puharice (sa sitnim bradavicama) od bijele preko krem do smećkaste boje. Berete li ih i kako ih pripremate? Izraslo ih je na stotine kod menena imanju, pa bi ih testirao na sebi. Po knjigama bi trbale biti jestive i ukusne, ali bolje pitati...
Pozdrav



...prepelica...što ćete...oko mene uvijek neka akcija, pa makar šp. sapunica!! :o))...

...e što se tiče identifikacije gljiva na daljinu, tu se obratite cordycepsu.... jer se ja u tako opasan posao ne bih nikako upuštala...ako ste po literaturi pogledali a i on vam kaže da je o.k... go for it!! :O)))...koliko ja znam ( ali u gljivama nisam za djeliti savjete.... ) je da - koliko ja znam- nema otrovnih puhara...uopće.... jedina je opasnost vezana uz zamjenu bijele pupavke ili neke sl gljiev kad je sasvim mala( uvijek gljivu presjeći nožem uzdužno da se vidi dal slučajno ima stapka unutra- ako ima - nije puhara....... ili je opasnost da je gljiva stara- svaka star gljiva je potencijalno otrovna/opasna..... a sad ja ne znam koja je to točno vrsta puhare...slika bi možda mrvicu pomogla..... ali sve koje ja berem su takve da im je meso iznutra potpuno bijelo!!i kad puhara stari meso postaje žućkasto-žuto- zelenkastosmeđe- smeđe)... na to obratite pažnju....

...monolog gotov, znam da me to niste pitali ali eto... :o)))

puhare ja baš ne ljubim preveć... iamju m onu malo oštru notu i zato ih uvijek kuham u kombinaciji sa mljekom ili nečim mlječnim koje tu notu ublaži.... a možete ih koristiti na SVE načine kao i meso!!... sušene, sviježe, na juhicu ( tu ih ja osobno volim jakooo usitniti) , na kajganu, na pohano ( ovdje su zgodne izrezane na šnite pa uvaljane u smjesu za pohanje.... ili pomješane sa tikvicama i češnjakom pa oblikovane u pljeskavice) ,u pećnici sa krumpirima, na musaku, na paštu, na pizzu, punjene u šnicle, na gulaš..... hmm... samo ih nisam probala na slatko!! :o)))
Na vrh
prepelica View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam


Pridružen: 12 Ožujak 2008
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 149
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje prepelica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2008 u 23:09
A što se mede tiče...brži je od čovjeka, bolje se penje, poznaje bolje put...ako naiđete na gladnoga možda pomogne očenaš...
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2008 u 23:08
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Iz tvoje sam županije. Možda odem van Hrvatske , čekamo da MM pozovu u vezi posla  ( nije ništa sigurno, i vani su firme pred stečajima).
Prošlu godinu, prije gljivarenja, sam razradila karte oko  Lisca . Došli smo na dio između Kraljice šume i kućice Rebar, a cilj je bilo  doći bar do Gumanceta. Čula sam da je tamo rudnik gljiva. Vraga, ništ od priprema i printanja karata, ostala samo brzina kojom sam bježala natrag prema Liscu
nakon medeka u daljinismile199Cry.  
Nisam sigurna da bi sa arkanđelom Rafaelomsmile222 u pratnji smjela tamo otići. Kad se sjetim onih šumaraka ko iz bajke, jakkk.
Medvjedi sve više približavaju ljudima , treba vježbati samoodbranusmile124.
<>http://www.24sata.hr/news/clanak/medo-se-popeo-na-balkon-i-ukucanima-pojeo-veceru/80957/

<>http://www.24sata.hr/news/clanak/djecak-lezao-u-strahu-dok-ga-je-njusila-medvjedica/67601/
Prebacila sam se u šume uz staru  cestu (Gorski Kotar). Sad tamo kažu ima veprova, i nepomaže penjanje na drvo, otpili ga( ili su to lovačke bajke). Šta da radim, da nosim med, papar i ljute papričice za samoodbranu. A što bi se ja mogla praviti medeku mrtva, srce bi mi puklo od straha.
Vi koji ste rođeni u ovim krajevima, normalno i znate mjesta gdje ima gljiva.
Prepoznat ću te ja po rukama. Sliku ću nositi i svaku osobu odmjeravati, tako ćeš skužiti da sam to ja. Budemo se već sreli i naravno spomenut ću "Grivica si to ti ?"Embarrassed





....o.k., ja pružila ruku da se znasmile187...
... no, ja se ne bojim susreta u živo, ali treba se znati gdje se i u čega dira... šuma je ipak dom medvjeda i veprova....
Na vrh
prepelica View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam


Pridružen: 12 Ožujak 2008
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 149
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje prepelica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2008 u 23:07
Dakle, gdje god pogledam po forumima nađem nešto zanimljivo(a tu je i griva - gljiva 1978).
Neću s vama u berbu, ali recite - ove male puharice (sa sitnim bradavicama) od bijele preko krem do smećkaste boje. Berete li ih i kako ih pripremate? Izraslo ih je na stotine kod menena imanju, pa bi ih testirao na sebi. Po knjigama bi trbale biti jestive i ukusne, ali bolje pitati...
Pozdrav
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Pridružen: 17 Lipanj 2008
Lokacija: Teška planina
Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2008 u 22:12
Iz tvoje sam županije. Možda odem van Hrvatske , čekamo da MM pozovu u vezi posla  ( nije ništa sigurno, i vani su firme pred stečajima).
Prošlu godinu, prije gljivarenja, sam razradila karte oko  Lisca . Došli smo na dio između Kraljice šume i kućice Rebar, a cilj je bilo  doći bar do Gumanceta. Čula sam da je tamo rudnik gljiva. Vraga, ništ od priprema i printanja karata, ostala samo brzina kojom sam bježala natrag prema Liscu
nakon medeka u daljinismile199Cry.  
Nisam sigurna da bi sa arkanđelom Rafaelomsmile222 u pratnji smjela tamo otići. Kad se sjetim onih šumaraka ko iz bajke, jakkk.
Medvjedi sve više približavaju ljudima , treba vježbati samoodbranusmile124.
<>http://www.24sata.hr/news/clanak/medo-se-popeo-na-balkon-i-ukucanima-pojeo-veceru/80957/

<>http://www.24sata.hr/news/clanak/djecak-lezao-u-strahu-dok-ga-je-njusila-medvjedica/67601/
Prebacila sam se u šume uz staru  cestu (Gorski Kotar). Sad tamo kažu ima veprova, i nepomaže penjanje na drvo, otpili ga( ili su to lovačke bajke). Šta da radim, da nosim med, papar i ljute papričice za samoodbranu. A što bi se ja mogla praviti medeku mrtva, srce bi mi puklo od straha.
Vi koji ste rođeni u ovim krajevima, normalno i znate mjesta gdje ima gljiva.
Prepoznat ću te ja po rukama. Sliku ću nositi i svaku osobu odmjeravati, tako ćeš skužiti da sam to ja. Budemo se već sreli i naravno spomenut ću "Grivica si to ti ?"Embarrassed
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2008 u 11:29
p.s. danas se dogovarala za skočiti do lisca-klane  zorom al me vrijeme pokolebalo... tamo je sigurno puno hladnije nego kod mene a kad sam već tamo četo produžim na gumanac i onu šumu kroz ( vrganjiiii  :O))) a tamo tek zna biti ledeno..... 
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2008 u 11:27
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

I meni treba vodič za gljivice u šumi. Možda bi najbolje bilo usvojiti medeka, on sigurno ne jede otrovne gljive. Šalim se, mede treba pustiti da žive svoj život. U šumi kod Klane (točnije iznad Lisca ,put pored velikog drveta Kraljica šume) sam vidjela hrpice gljiva za mede i životinje( porošle godine), mislim da ih ostavljaju ovi što brinu za šume. Dva puta sam išla u te šume (ima dosta pješačenja). Drugi put sam zbrisala, u daljini smo vidjeli medu( srećom na vrijeme). Nikad više u tom smijeru, a čula sam da tamo ima dosta gljiva.Smile




SMRČKO!!! kako poznaš okolicu Rijeke???!!! jesi iz rijeke???!! okolica lisca, klane i ona poljana  pod platkom - gumanac  su moja omiljena mjesta za berbu.... zato jer 15-tak god  idem tamo.... a ima osim puno medjvjeda i veprova i jelana koji dođu sve do ceste klana-lisac... čula ( brrrr) a neke i vidjela više puta....

...a ako tamo bereš gljive možda smo se i sreli!!!! :o)))

Smrčko, ako si mi iz županije ondak te pozivam u berbu, ja ću te voditi ( ako mi vjeruješ!!! :o)))))))))))))))))))))))))))))))))smile198
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Pridružen: 17 Lipanj 2008
Lokacija: Teška planina
Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2008 u 01:33
Ako si meni napisala komentar,ne samo jedne tenisice druge trebaju za bježanje. Ali ja još ne mogu vjerovati da sam vidjela to krasno  stvorenje.Voljela bi da sam mogla prići bliže, ali ne ne.
U Gorskom kotaru sam slušala priče o snazi medvjeda.
Predzadnji put sam u šumi čula šuštanje ( srećom  gospođa), i bila sam spremna penjati se na drvo( kao da bi mi pomoglo). U nekim šumicama ima i veprova. Dobro imam volje tražiti gljive, s obzirom da ih tražim na krivom mjestu i ništ ne nađem.
Početak je težak, treba upoznat prvo šume i nabavit neku literaturu. Bit će bolje...Thumbs%20Up
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 28 Travanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2008 u 01:18
Ondau tu šumu treba ići u tenisicama.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Pridružen: 17 Lipanj 2008
Lokacija: Teška planina
Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2008 u 01:08
I meni treba vodič za gljivice u šumi. Možda bi najbolje bilo usvojiti medeka, on sigurno ne jede otrovne gljive. Šalim se, mede treba pustiti da žive svoj život. U šumi kod Klane (točnije iznad Lisca ,put pored velikog drveta Kraljica šume) sam vidjela hrpice gljiva za mede i životinje( porošle godine), mislim da ih ostavljaju ovi što brinu za šume. Dva puta sam išla u te šume (ima dosta pješačenja). Drugi put sam zbrisala, u daljini smo vidjeli medu( srećom na vrijeme). Nikad više u tom smijeru, a čula sam da tamo ima dosta gljiva.Smile
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 13:51
...a joj, znam te......tu armallariu....... bilo ih je kod nas jako puno po panjevima ali kako je u našam kraju bilo stvarno jako, jako puno gljiva mi ih nismo brali... ma samo jednom, pa u teglicu mlde...al..tu gdje ja živim je prije bilo toliko gljiva da smo svau zimu imali 1 dupkom punu škrinju gljiva ( doslovno!!) i to ne samo mi nego tako i većina ljudi u susjedstvu... ali kako su se šume i šikare raskrčile, napravile se široke staze i šetnice, gljive su nestale... a i ljekovito bilje.... a niti ne zamjeram im...ne bih niti ja voljela živjeti na mjestu gdje se stalno španciraju ljudi, a na svaki kvadratni metar bar jedan pseći drek... sa oproštenjem.... ali to me bezgranično ljuti....ako će se tko od ljubitelja zivotinja i eventualno sagnuti na cesti za nepodovštinom svog ljubimca, u prirodi im to ne pada na pamet... kao razradivo je...možda je bil razgradivo prije 50 god kada se psi nisu hranili isključivo umjetnom i najčešće suhom hranom.... ali sad mi se čini da je ta njiova nepodovština ne razgradiva već vječna!!smile101
..gdj ljudske noge kroče pustoš često nose....





.... cordyceps ....onaj kranj ( službeno kračun) ti je veeeeličanstven!!! :o))




Na vrh
cordyceps View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao
Avatar

Pridružen: 08 Siječanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 155
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cordyceps Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 12:23
Puze i grmačice su gljive iz roda Armillaria. Ima ih nekoliko vrsta.
 
Grmačica (Armillaria tabescens) nema prsten i najbolja je jestiva od njih sviju:
 
Puze imaju prsten i njih ima nekoliko vrsta. Sve su dobre jestive gljive. Sirove su otrovne pa se prije upotrebe moraju dobro termički obraditi. Preporuka je da se malo prije same pripreme prokuhaju u vreloj vodi (blanširaju).
 
Najpoznatija puza je Armillaria mellea:
 
Odrasli primjerci:
 
Mladi primjerci:
 
Na vrh
cordyceps View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao
Avatar

Pridružen: 08 Siječanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 155
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cordyceps Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 12:12
Originalno poslano od člana griva1978 griva1978 napisao:

... da stoljnjak je radila moja baka :o))))


...nego, jel ono na slici prava košarkaška lopta!!!!!!!!! i usporedba za večličinu!!!!!!! smile181
 
Da, to je prava košarkaška lopta. Ovaj je kračun sa slike imao 27 cm promjera klobuka. Mogu narasti i preko 30 cm.

Originalno poslano od člana griva1978 griva1978 napisao:


cordyceps, znam da ćemo mi ostali smrtnici umrijeti od šoka... al ajde i ti nabaci koju sliku.... tek toliko da vidimo šta propuštamo :O)))
 
Drugi tjedan ću staviti neke sa svoje izložbe...
Na vrh
dugokosa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 07 Svibanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 886
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dugokosa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 08:31
to su ti najčešće sad jesenske gljive rastu u skupinama neki ih zovu puze, panjevčice... a u Samoboru glivuši, mada su one sve one različite kad ih naberem ak bum imala fotić sa sobom stavim ili još bolje cordy imaš li ti koju sliku
sutra je novi dan
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 00:35
meni su vrganji i pečurke naj njam!! :o).... a koje su to grmačice?..njih ne znan...
Na vrh
dugokosa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 07 Svibanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 886
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dugokosa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2008 u 23:16
ljudi moji ja trebam znalca za gljive da hoda samnompokušala sam sa slikama ali mi ne uspjeva bojim se reakcije
poznajem vrganje,grmačice i pećurke a i njh sam upoznala tek kad sam se udalasmile96 mi ih nikad nismo brali ili ih nije bilo????!!!! bog zna, jedino mi je žao kaj je deda umrl davno a on je poznavao dosta gljiva,znam da je donosil iz šume i mi smo ko klinci uredno jeli bez problema, ali ni jedno njegovo dijete nema pojma ko ni ja tak da je moj stol skroman kaj se gljivarenja tiče ali neka bum već i ja na neke naišlasmile173
sutra je novi dan
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2008 u 11:27
... da stoljnjak je radila moja baka :o))))

...cordyceps, da pogledala kod božca....taj je, kračun, (Agaricus macrosporus a reče on i moell.et schff, pilat...što god da to značilo....
...al su kao na onim njegovim slikama , svijetliji nego tvoji ...bijeli ... :o)... na kupu gljiva je negdje tko zna gdje...al bio mlađahan pa ne toliko velik......
...nego, jel ono na slici prava košarkaška lopta!!!!!!!!! i usporedba za večličinu!!!!!!! smile181


cordyceps, znam da ćemo mi ostali smrtnici umrijeti od šoka... al ajde i ti nabaci koju sliku.... tek toliko da vidimo šta propuštamo :O)))
Na vrh
cordyceps View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao
Avatar

Pridružen: 08 Siječanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 155
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cordyceps Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2008 u 07:35
Kranj je onda vjerojatno isto vrsta pečurke ako ima rozaste listiće. Možda je to onda da je to naša najveća pečurka - kračun (Agaricus macrosporus)???:
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 9>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.