Krumpirov grm - Solanum Lycianthes rantonnetii |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 26> |
Korisnik | |
Cvita ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 261 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To se i kod mene događa postepeno. Ne brini, to je definitivno JESEN!
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
i ja mislim da je jesen kriva za žute listove, a ovi bezbojni tragovi su vjerovatno puževa sluz nemam krumpirka (još) ali on je listopadna biljka i zimi nema lišće |
|
![]() |
|
Željka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Ja mislim da je to zbog jeseni koja stiže, ali ne mora biti. Ne znam jel bilo noćas jako hladno vani, možda ga malo mraz.. Crveni pauk ufrče list i ostavi paučinu. Ali to je samo moje mišljenje...
|
|
![]() |
|
anagalis ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 13 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 324 |
i vrh lista je malo crn
|
|
![]() |
|
anagalis ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 13 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 324 |
Upomoć, jutros na solanumu masa žutih listova i na njima sjajni tragovi (kao da su mjestimično lakirani bezbojnim lakom).
Do njega je trublja koju je napao crveni pauk i pošpricala sam je prije tri dana. Šta mislite da li je i ovo cp? Nisam našla nikakve beštije. Hitno ga moram liječiti jer ako listovi nastave žutiti ovim tempom, za manje od tjedan dana je mrtav!!!! ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Je slažem se i odmah idem u oglase staviti oglas, za tebe i sebe.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Željka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Pa eto, dobrodošla nova vaditeljice masti
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Željka i Triša ne znam kako,ali izgleda tako! Jer i JA imam krumpirka!
|
|
![]() |
|
Je Triša, i meni vade mast s ovom biljkom
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ne znam kako do sada nisam uspjela vidjeti ovu prekrasnu biljku, a još ima plavi cvijet. Stalno sam na forumu i stalno nailazim na nove interesantne biljke, koje bi voljela imati.
Ove vaše su prekrasne.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
seni ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 626 |
Stabalce je najbolje raditi od mlade biljke. Pusti se jedna grana da raste u visinu a izboji sa strane se kidaju. Na taj način biljka brže raste u visinu. U zemlju se stavi ravni štap i biljka se veže uz štap. Kad ti se čini da je deblo dovoljno visoko, ostaviš nekoliko izboja sa strane i otkineš vrh. Kad je na mom solanumu pri dnu izašao jedan izboj, iako je biljka bila već visoka i počela granati, pustila sam ga da raste i motala ga oko postojećeg debla da mu krošnja bude gušća. To se radi dok je grana još zelena. Inače taj sam solanum sama zakorijenila. Tada je najlakše praviti stabalce. Mogu se odmah puštati dvije grane i motati ih. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Kako si uspila ovako ispreplesti grane? Ja sam stavila par reznica u zemlju ali mi se čini da se nijedna nije primila ![]() Isto tako mi nije jasno kako dobiti ovako ravno deblo jer su sve moje reznice krive i račvaju se na vrhu? |
|
![]() |
|
Cvita ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 261 |
Željka, sorry šta ti nisam odmah odgovorila, posa, dica, itd., ali poslat ću ja tebi i deset grančica, pa valjda će jedna i uspjeti. Pokušaj bez kesice staviti na zaklonjeno mjesto. Samo drži vlažno i imaj strpljenja. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() Ovog prolića kuplia sam sadnicu, mršava grančica oko metar visoka. Sada je ovoliki, oblikovan kao stabalce, ali grane su mu preduge pa se poviju do dna. Kad ocvita, dobro ću ga sašišat, pa ko oće....
|
|
![]() |
|
Jaoj Seniiiiii, šta mi radiš! Prekrasan je!! Ubijate me s krumpirkom.
|
|
![]() |
|
seni ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 626 |
Solanum se lako formira u stabalce. Treba mu skraćivati grane da bude što gušći. Evo slike mog stabalca. Kasnije sam mu skratila grane koje strše i postao je još veća rascvjetana kugla.
![]() |
|
![]() |
|
katruža ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
![]() |
|
![]() |
|
katruža ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Može se napraviti stabalce, a i lako ze zakorijeni reznicom!
Evo ,malo stabalce u " mom vrtu", fotografija je od lani, a ove godine je puno veći.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |