Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Grmlje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Krumpirov grm - Solanum Lycianthes rantonnetii
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Krumpirov grm - Solanum Lycianthes rantonnetii

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 26>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Cvita View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 261
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cvita Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 16:00
To se i kod mene događa postepeno. Ne brini, to je definitivno JESEN!Thumbs%20Up
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2008 u 13:25
Originalno poslano od člana anagalis anagalis napisao:

Upomoć, jutros na solanumu masa žutih listova i na njima sjajni tragovi (kao da su  mjestimično lakirani bezbojnim lakom).
Do njega je trublja koju je napao crveni pauk i pošpricala sam je prije tri dana.
Šta mislite da li je i ovo cp? Nisam našla nikakve beštije.
Hitno ga moram liječiti jer ako listovi nastave žutiti ovim tempom, za manje od tjedan dana je mrtav!!!!smile173

i ja mislim da je jesen kriva za žute listove, a ovi bezbojni tragovi su vjerovatno puževa sluz

nemam krumpirka (još) ali on je listopadna biljka i zimi nema lišće
Na vrh
Željka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 424
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2008 u 11:21
Ja mislim da je to zbog jeseni koja stiže, ali ne mora biti. Ne znam jel bilo noćas jako hladno vani, možda ga malo mraz.. Crveni pauk ufrče list i ostavi paučinu. Ali to je samo moje mišljenje...
Na vrh
anagalis View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 324
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anagalis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2008 u 11:08
i vrh lista je malo crn 
Na vrh
anagalis View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anagalis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2008 u 10:50
Upomoć, jutros na solanumu masa žutih listova i na njima sjajni tragovi (kao da su  mjestimično lakirani bezbojnim lakom).
Do njega je trublja koju je napao crveni pauk i pošpricala sam je prije tri dana.
Šta mislite da li je i ovo cp? Nisam našla nikakve beštije.
Hitno ga moram liječiti jer ako listovi nastave žutiti ovim tempom, za manje od tjedan dana je mrtav!!!!smile173
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2008 u 09:53
Je slažem se i odmah idem u oglase staviti oglas, za tebe i sebe.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Željka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2008 u 22:21
Pa eto, dobrodošla nova vaditeljice masti ! Ma nabavit ćemo i mi krumpirka pa se malo hvaliti po forumu...
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2008 u 20:32
Željka i Triša ne znam kako,ali izgleda tako! Jer i JA imam krumpirka!
Na vrh
Željka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2008 u 18:28
Je Triša, i meni vade mast s ovom biljkom ! Izgleda da na cijelom svijetu jedino ti i ja nemamo krumpirka.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2008 u 18:07
Ne znam kako do sada nisam uspjela vidjeti ovu prekrasnu biljku, a još ima plavi cvijet. Stalno sam na forumu i stalno nailazim na nove interesantne biljke, koje bi voljela imati.
Ove vaše su prekrasne.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
seni View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 626
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje seni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2008 u 16:27

Stabalce je najbolje raditi od mlade biljke. Pusti se jedna grana da raste u visinu a izboji sa strane se kidaju. Na taj način biljka brže raste u visinu. U zemlju se stavi ravni štap i biljka se veže uz štap. Kad ti se čini da je deblo dovoljno visoko, ostaviš nekoliko izboja sa strane i otkineš vrh. Kad je na mom solanumu pri dnu izašao jedan izboj, iako je biljka bila već visoka i počela granati, pustila sam ga da raste i motala ga oko postojećeg debla da mu krošnja bude gušća. To se radi dok je grana još zelena. Inače taj sam solanum sama zakorijenila. Tada je najlakše praviti stabalce. Mogu se odmah puštati dvije grane i motati ih.

Na vrh
Željka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2008 u 14:21
Na vrh
anagalis View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anagalis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2008 u 14:06
Originalno poslano od člana seni seni napisao:

Solanum se lako formira u stabalce. Treba mu skraćivati grane da bude što gušći. Evo slike mog stabalca. Kasnije sam mu skratila grane koje strše i postao je još veća rascvjetana kugla.

Kako si uspila ovako ispreplesti grane?
Ja sam stavila par reznica u zemlju ali mi se čini da se nijedna nije primilasmile206.
Isto tako mi nije jasno kako dobiti ovako ravno deblo jer su sve moje reznice krive i račvaju se na vrhu?
Na vrh
Cvita View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cvita Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2008 u 13:51

Željka, sorry šta ti nisam odmah odgovorila, posa, dica, itd., ali poslat ću ja tebi i deset grančica, pa valjda će jedna i uspjeti. Pokušaj bez kesice staviti na zaklonjeno mjesto. Samo drži vlažno i imaj strpljenja. Tongue

Na vrh
Željka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 14:40
Jel hoćete da se ubijem??? Ja pokušavam zakorijeniti reznice koje sam dobila ali nešto su mi jadne, sve popljesnivilo ispod najlona.. a ove koje sam stavila u vodu sa vrbinim grančicama ni da bi... a toliko je želim. Cvita, budi tako dobra pa kad orežeš grane pošalješ koju meni.. za slučaj da od ovih stvarno ne bude ništa, a izgleda da neće..
Na vrh
Cvita View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cvita Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 14:08
Ovog prolića kuplia sam sadnicu, mršava grančica oko metar visoka. Sada je ovoliki, oblikovan kao stabalce, ali grane su mu preduge pa se poviju do dna. Kad ocvita, dobro ću ga sašišat, pa ko oće....
Na vrh
Željka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 13:13
Jaoj Seniiiiii, šta mi radiš! Prekrasan je!! Ubijate me s krumpirkom.
Na vrh
seni View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 626
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje seni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 11:51
Solanum se lako formira u stabalce. Treba mu skraćivati grane da bude što gušći. Evo slike mog stabalca. Kasnije sam mu skratila grane koje strše i postao je još veća rascvjetana kugla.

Na vrh
katruža View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 787
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje katruža Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 11:27
Na vrh
katruža View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 787
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje katruža Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 11:26
Originalno poslano od člana domingo domingo napisao:

Može li se od krumpirka napraviti malo stabalce?

Može se napraviti stabalce, a i lako ze zakorijeni reznicom!
Evo ,malo stabalce u " mom vrtu", fotografija je od lani, a ove godine je puno veći. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.