Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anaida  - vrt, cvijeće, kamen, dom...
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anaida - vrt, cvijeće, kamen, dom...

Odgovori Odgovori Stranica  <1 237238239240241 245>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 4,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 16:14
Štefica, gioaa, korijenko, smrcko, Triša i svi vi koji me posjećujete - hvala na zgodnim mislima upućenim, što mom vrtu, što gljivama LOLLOL koje k meni možete doći brati!!! Više ih doduše nema, ali nije isključeno da preko noći opet niknu.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 23:53
Ove su ti gljive super, nemoj se ljutiti na njih, malo neplanskog ukrasa. Kod mene se to ne može dogoditi. Ako je malo više kiše ili vlage onda mi se po travnjaku naprave nekakve crne ko alge- ljigave. Bolje bi bilo da niknu gljive!!!!
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 23:40
Botanički vrt je nula za tvojTongue. Gljive u vrtusmile39....
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 20:42
Svaka čast,neko cijeli dan luta šumom da nađe gljive ,a tebi čak iz kamena niču.Vidiš kak te bilje voli.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 20:16
Krasno,gljiva stvarno deluje kao da joj je mesto na kamenu.A sto se tice krtica,one su bas neunistive,i meni zadaju probleme.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 08:32
Anaida super je dvorište, a gljiva na kamenu - nevjerojatno, a one ostale, pa ti ne moraš u šumu po gljive, a košarica, obožavam uvijek imati nešto što označava godišnje doba u kojem jesmo, sve je predivno.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 08:22
Flaše su u zemlji, a i kupila sam neki istjerivač krtica... Sad ćemo vidjeti kako će tko dugo izdržati...

No, na stranu sad krtice, evo jesenje priče moje okućnice.

Iz šumskog svijeta u moje dvorište (hvala ti Hug) nedavno je doselila ova ljepotica. Kod mene nije na panju već na kamenu, a izgleda kao da joj je baš tu mjesto...

Dragoljub i dalje zdrav, bujan, jednako zelen koliko i narandžast

Gljive, poslije kiše...

Iste te gljive nakon par dana (baš su mi one na travnjaku falile Confused ... Ionako nisam zadovoljna travnjakom, tj. kvalitetom trave a sad još i gljive - da se zabrinem ili je to normalno da su nikle!?)

A evo i mog pozdrava jeseni

Želim vam lijep vikend!!!

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2008 u 08:54
možda je vrijeme da isprobaš one rastjerivače krtica Smile
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2008 u 07:55
No, da ne bih samo post s jadikovanjem radi krtica kod mene danas osvanuo, evo vam darujem i pogled na moje radosti u vrtu...

Žuti se žuti grmić zeleni

I crveni se crveni dlanastolisni javor (bio je malo bubini, neke mu je grane napala pepelnica (vidite ih na lijevoj strani javora), pa sam ih odrezala i uništila. Sad se nadam brzom i uspješnom oporavku malog  pacijenta.)

A i crvenog i zelenog i bijelog i kamenog i drvenog i biljnog, i svakakvog nečeg ovdje ima. Pogled na kamenjar, mali kamenjarčić i terasu iz nekog drugog kuta.

I tako vas, ipak radosna duha pozdravljam te u vrtu (vrtovima) mom, vašem, tuđem ostavljam!!! Big%20smile
P.Bosmans
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2008 u 07:20
Joj, mene joj, opet muku mučim s krticom... Načelno, ne želim reći da mi je neprijateljica jer znam da životinjice moraju živjeti s nama, te to poštujem. Isto tako koristim zemlju koju razruje i to mi je OK. 

Oprostila sam joj i lukovice ukrasna luka koje mi je uništila rujući...

Oprostila sam joj ja i par drugih cveteka...

No, sad je dosta uistinu jer mi je jučer i u novi kamenjar ušla!!!! Počinje  smile51 pa tko  OuchOuch  a tko smile47 ...

P.Bosmans
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2008 u 09:40
Ja imam kameliju vani u vrtu ali uza zid kod, nas se temp. spuste cca do -5 ali ja sam nju posadila uza zid da ne bude na vjetru i da joj je stalno sunce. Možda da ju prvih godina dok ne poraste preko zime probaš zaštititi (ne znam dali ti je na tom mjestu vjetrovito). Za tvoje - 20 stvarno nemam iskustva. Možda bi se prije smrznula ja nego tvoja kamelija  brrrrr....Confused
Vrt ti je divan, uživam s tobom u svakoj novoj posađenoj biljčici
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Palmark View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 46
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Palmark Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2008 u 09:10
Prekrasan ti je rododendron! Tek ce pevati od njegove lepote na prolece kad procveta! Sve si dobro uradila. Mislim da rododendron moze izdrzati -20C,ali to mu je negde i granica-ako bude hladnije moraces ga zastititi(kao i kameliju).
I sve ostalo je jako lepo!!! Samo napred!
USDA zone: 7b/8a
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2008 u 08:45

Svaki tjedan - blagdan jedan SmileSmile - to bi bila moja želja nakon jučerašnjeg radno aktivnog dana u mojoj okućnici.

Za početak - rododendron je dobio svoj dom u sjenovitom djelu vrta, a da ne bi bio sam - evo mu dodah i kameliju. Zemlju kiselu dovezoh iz obližnje borove šume, malo komposta dodah, malo domaćeg gnojiva... Zimi ću ih zaštititi granama bora i nadati se da će izdržati i do - 20 celzijevaca koliko kod nas zna biti. Što vi mislite, tko ima iskustva s njima?

Evo ih opet, okrenute drugačije Smile 

P.Bosmans
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2008 u 08:40
Clap vrtek dobiva sve više stanovnika Smile
i moja paprat se bila funjila malo,ali bitno da joj je korjen dobar i potjerat će ona listove...
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2008 u 08:35
Evo ga, nađoh mu ime, prezime i rod Smile

Royal Purple Smokebush

P.Bosmans
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2008 u 20:10
Slikice su ti super, bez obzira na bezimeni grmić crvenog lišća.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2008 u 17:34
tako je bilo i s mojom paprati,ali posle se oporavila
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2008 u 07:44

Šljiva, plavuša Wink, sve više cvijeća i zelenila dobiva... Nedavno su joj astilbe došle, pa neki klinčići koji mi ove godine nisu cvali i još svašta nešto... Uzgred - ne znam hoće li se paprat oporaviti, sasvim se osušila otkako ju presadih iz šume k meni..? Ima li netko iskustva?

A ovo je moj najnoviji "umjetnički" uradak... Znate li možda kako se zove ovo drvce, crvena lišća?

P.Bosmans
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2008 u 07:36
Gioaa, dobro jutro SmileSmile
P.Bosmans
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2008 u 07:33
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 237238239240241 245>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,469 sekundi.