Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Istarski blues
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Istarski blues

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 40>
Korisnik
Poruka
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2008 u 12:54
Korijenko, jedino tumačenje koje imam je da Bog nekima pomaže. Ja nisam pijana, pa znaš gdje spadam. Kupila sam lani jedan bijedan krumpirić. Lijepo su iznikle i cvjetale. Zalivam ih uobičajeno, kasno navečer. Čak ih nisam baš ni dohranjivala, par puta preko ljeta. Lani u jesen kad sam  htjela izvaditi gomolje da prezime, MM se nametnuo da će on. Naravno da ih nije izvadio i ostali su cijelu zimu u tlu. Već sam ih otpisala. Kako mu u jesen nije bilo dosta, u proljeće je tamo sve okopao i par dana kasnije mi je rekao preko ramena, da je bilo dosta gomolja i da misli da ih nije sve uništio. I nije, pa je ovo rezultat.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2008 u 12:55
E moja Anaida, da znaš koje gluposti sam ja izvađala, ne bi se izvinjavala radi estetike tvog posta.Smile
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2008 u 14:24

Ja ću druge godine isto tako ko i ti bez puno pretjerivanja oko biljaka- posadit ih i ne previše bacelat. Ovo ča govoriš za calistemon tu sam pogodila posadila sam grm u vrt na travu, nikakvi posebni uvjeti, nije ni malo zaštićen i rekla san delaj ča te je volja. Već mi je 3 godine krasan ko ovaj tvoj. Ovo sam proljeće posadila calistemon stablašicu već gotovu od 2 metra u isti vrt i neka sa čeliči. Bez previše sekiracije.

Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
rijeka53 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1517
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rijeka53 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 14:57

bok, evo mene malo u gostima, onaj jasen ki je va vazu me interesira, ces ga puscat tako, ja  san ovo proljece posadila sve mlade vocke va vaz i se si mislin da ih tako i puscan leh presadit va zemlju.

One ukrasne tikvice kada se moraju posijati i koliko ti traju kada ih zanes va kucu i moru se objesiti i vani....... hvala Wink pozzz
Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 18:53
Prvo tikvice. Ove godine sam ih prvi put posijala mislim u 6. mjesecu. Posijala sam ih pregusto, pa bi moguće bolje rodile. Koliko će trajat to ću tek vidjeti. Silvek je napisala da ih ona pušća do krala na grani, jer se bolje čuvaju tako. Ja sam ih tek neki dan pobrala jer su se grane sve posušile. Valjda će durat.

A sad jasen. O kojoj slici ti govoriš. Ja uopće nemam jasen. U vau mi ni nijedno stablo. Čitala sam nekamo da ako se važ zaštiti od smrzavanja da je to bolje za biljku nego stablo i krošnju. Moja šogorica ima sličan vrt kako ti, sav u zidovima. Ona po zimi zaštiti mimozu i tri drva života tri metra visoka. Sve joj ostane živio. Doduše ona je na Kantridi, ali isto ti nisi na vrh Platka.Clap
Na vrh
rijeka53 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1517
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rijeka53 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 18:59
joooooooooooooj kako je lipo biti blentav, ti si napisal jesen, a ja procitala jasen, hahaha
ali na ovo san mislila

Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 19:08
Ne brini, znam ja jako dobro kako je biti blentav. Iz vlastitog iskustva. To je lipa ukopana u zemlju. Već dvije zime je dobro zdurala.Smile
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2008 u 22:19

Ovi se sad povampirili a cijelo ljeto umirali

ovoga sam slikala opet jer je sad ljepši

A ovo mi je procvjetala faucaria tigrina, već u zimovalištu.
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2008 u 22:22
Ajde malo tvojih slikica, jer ne mogu vjerovati da se ništa ne događa.
Želim ovo crveno - jako želim, predivno je. A ovo čudo koje cvjeta predivnim cvjetom, ma od tolikih kaktusa i sukulenata nije ni čudo da stalno imaš nešto za pokazati.
Ali i moji-tvoji rastu napreduju, a jednog će dana i cvjetati.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2008 u 22:25
Ma ne brini za "Crveno". Dobiješ ga
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2008 u 16:01
Dragoljubu ocigledno prija ovako vreme,a to crveno - predivno,kaktus prelep
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2008 u 20:40
Vera, dali je kiša naudila istarskom bluzu, ili si već pospremila dobar dio toga pa  ne moraš brinuti.
RIJEKA

Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2008 u 18:50
Maknula sam kaktuse, skoro sve. Ustala ona velika aloja ako se sjećaš i ona dva epyphiluma. Tu mi treba pripomoć mojeg anđela a on oteže jer su kao lijepi. Moš mislit. U biti su mi ostale tri pelargonije, fuksija i brugmansije. E tu ja otežem. Ona žuta još pomalo cvjeta, a ona što si mi ju ti dala ima veliki pupoljak pa čekam hoće li procvjetati da vidimo boju. Od Shashe sam dobila dvije grane roza brugmansije i već su pustile korijenje. Ako te zanima žuta ukorijeniti ću ti jednu granu za proljeće. Ako je ona druga slučajno plava neću te ni pitati da li te zanima, nego ću ti je ukorijeniti.smile158
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2008 u 19:46
Super Vera, ja sam pak dobila ljubičaste dature sjeme - posijati ću pa ćemo vidjeti - biti će za svih ako uspije. Sjemenja imam hrpu, moram ga malo sortirati, ima vremene, pa što god budeš htjela biti će u izobilju.
RIJEKA

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2008 u 15:05
Vera ti si sretnica!!!!
Vrt ti je pre,pre,pre lijep...
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2008 u 15:06
Koliko ti je stara burgmansija???

Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2008 u 15:12
Prostor za vrt je prelijep. Kad bih pustila Trišu jedno mjesec dana unutra onda bi i vrt bio prelijep

Brugmansiju sam dobila ovo proljeće. Ne znam koliko je bila stara kad su je pustili u prodaju. Iz rasadnika je.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2008 u 21:03
A kad druge godine još pridodaš ljubičastu daturu, ako ti je uspjem uzgojiti iz sjemena - Fatka će biti presretna da se njene dature presele u Rijeku i Istru.
RIJEKA

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2008 u 09:07
Originalno poslano od člana vera4 vera4 napisao:

Prostor za vrt je prelijep. Kad bih pustila Trišu jedno mjesec dana unutra onda bi i vrt bio prelijep

Brugmansiju sam dobila ovo proljeće. Ne znam koliko je bila stara kad su je pustili u prodaju. Iz rasadnika je.

Aha ti si je kupila.
Smile
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2008 u 15:00
I ja sam štšta dobila Shasha mi je poslala brdo stvari, a ja se još nisam pohvalila i Shashi zahvalila.

Ovo je nova lijeha iskopana za čuvarkuće i sedume što sam dobila. Trenutno djeluje praznjikavo, ali kad se podmladak proširi biti će prva liga.

Ovo su dvije roza brugmansije. Već su pustile korijenčiće

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 40>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.