Aloa Vera |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3435363738 46> |
Korisnik | |
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
eto griva došlo hladno i zima na vrata...
aloice mislim da izdrže bez problema na +5 a za u stanu eto držim ih na toplo u dnevnom boravku di se normalno grije i eto žive su i zdrave...
a šta se tiče ružica ... eto moje 7 mini ruže ostaju sa sempervivumima vani na balkonu da se smrzavaju... vode jako jako malo... jedino kad je sunčan dan onda ih zalim da mi ne osuše bez vode...
za sada su dobro i žive...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
..alojice alojeice, ljepotice ...a tako ih je puno vrsta :)))
...imam pitanje za znalce - do koje temperature mogu male alojice preživjeti u negrijanom zatvorenom prostoru, marmor na sve strane pa hladi.... stavila termometar pa ću sutra znati kakva je temperatura... sad je + 7 pa sam sva u strahu.... da li da ih unesem u kuću?? u neku prostoriju gdje nije jako grijanje? al tada ne bi mogle biti direktno na prozoru.... ... ista stvar me brine za reznice ruže koje su potjerale pupove i listove.... ![]() ...spašavjate, savjetujte... |
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Danas sam kupila jos jednu Aloe Veru..za koju nisam znala da se zove tako,ali zahvaljujuci Tropiu,otkrila sam da je rijec o Aloe Striata.. Hvala Tropi!!
![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Ne pametujes Kika
![]() Hvala ti!!
![]() |
|
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Ne bih htjela baš previše pametovati, ali meni ova Džombina biljka više sliči na malu Agavicu nego na Alou veru. Možda nisam u pravu jer fotka zna zavarati, ali bih htjela čuti i mišljenja drugih koji imaju Alou barbadensis.
|
|
![]() |
|
Svaka od njih je prelijepa
![]() Ali moram priznati da sam veci ljubitelj Crassula
![]() ![]() Hvala ti!!
![]() |
|
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
.....ma baš ti je slatka!!! :))))) .... i zmaš možda i ja imam tu vrstu.... hmm... vidjeti ćemo kad poraste.... ja nabavila par vrsta dok se nsam dokopala vere ( miller) , fala natalija,
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Jeste,u pitanju je Crassula
![]() ![]() ![]() Hvala Trisa!
|
|
|
![]() |
|
...a ako je ono u pozadini krasula...zanči da nećeš uprskati sa zaljevanjem kao ja :))
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hej slatka je, a i brzo ti ona raste, vidjet ćeš.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Moja mala,mala aloe vera
![]() ![]() ![]() Ali barem cu uzivati u njenom rastu
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
.... ma super je , ali je gorostas naspram mojih bebica..... pa ću ih još držati van svih vremenskih prilika i ne prilka..)
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() Ovo je moja aloa, koja je posađena ove godine, grane od 30 i 40 cm, odrezane od matične biljke zakorjenile su se u roku od 10 dana (provjereno, jer sam ih morala premjestiti) i imaju žilice dugačke između 3 i 7 cm. Matična biljka je u predgrađu Rijeke (Drenova) vani u vrtu već više od 10 godina, ogromna je i nitko je ne zaštiti niti ne sprema. Napominjem da su temperature zimi i niže od -5 stupnjeva, ali ona izvanredno odoljeva zimi. Moju sam posadila isto direktno u vrt, pa ću iduće godine nešto moći reći i iz vlastita iskustva.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
...dora baš su ti lijepe.... koliko su stre? tj koliko brzo rastu?... mislim da će mi frendica nabaviti jednu kao ta tvoja ...ta ab... :))))
nego žemske jeste pospremile aloje koje su vani?... ja ću noćas ostaviti termometar ...u zatvorenom su ali negrijanom ap je noću ledeno... može izdraži do +5 šta ne? :)) |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Zapravo, kad su stalno vani ne treba im potporanj.Dobro se snalaze i same.
Ali kad su u kući puno su nježnije i krhije pa bi možda ipak trebalo.Procijeni sama. ![]() |
|
![]() |
|
dora ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 125 |
Ma daaa, na njih dve misim (ovu smrdljivicu u sredini ne diram ni stapom
![]() ![]() Sto se ekploatacije arborescensa tice, za sad ih ne mogu cupkati prejako, jer su male (bar prema onom sto pise po netu da bi mogle postat), al s vremena na vrijeme cu uzet pokoji donji listic.
Al dobra vijest je da svaka ima bar po 5 mladih i da cak i sad - rastu (pa se nadam da ce u proljece/ljeto rast ko lude kad budu prave vrucine i kad bude sunca)!
Ove sve biljke su mi na jedinom suncanom prozoru tako da ipak imaju nesto malo sunca ujutro i u rano popodne.
Fermina, aj mi reci jed da ovim vecim arborescensima stavim neki potporanj?
Cini mi se da bi im mogao trebat, al nisam ziher...
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Misliš, naravno, na ove dvije što su desno i lijevo od ove u sredini.
Dobre su ti
![]() Ali ja bih na tvojem mjestu eksploatirala samo jednu a drugu pustila da se razmnožava.
![]() |
|
![]() |
|
dora ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 125 |
Samo da pokazem moja dva primjerka arborescensa koja ekspoatiram po malo
![]() ![]() |
|
![]() |
|
he he... izgleda da me aloja prati... kod susjeda prijateljice skužila nadaleko jednu... na znam vrstu al očekujem uskoro komadić pa se nadam detekciji :))
|
|
![]() |
|
Da :))))
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3435363738 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |