Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 123124125126127 131>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2009 u 22:04

Ne, Sasha, nemoj ih micati, oni nece izrasti u grane, vec u jedan do dva ili tri listica, ali ce lijepo popuniti grane, tako da njih ne treba micati.

Otok, moras rezati, ali  ako hoces da ti izdjikaju visoki, onda otkini samo jedan cm od vrha.
Ipak, moras znati da se ne moze svaka vrsta jednako dobro oblikovati u visoki grm, jer je nekima prirodno da rade niski grm, a nekima visoki. To mozes znati po tome da li ti u sezoni rasta (proljece ljeto jesen) taj tvoj hibiskus izraste vise od 30 cm ili manje. Ako izraste vise, onda je pogodan za visoki grm, ako manje, onda od njega neces tako lako napraviti visoki grm.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 09:27
Imam dva hibiscusa, crveni i žuti, visoki su oko pola metra. Htjela bi da narastu u veće grmiće, pa ih ne bi orezivala. Da li ipak treba orezati da se potakne cvatnja i da li se može samo malo prikratiti grančice?
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 08:32
Ti maleni izdanci ,što se neće razviti u grane,da njih mičem??
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 06:41
http://img140.imageshack.us/my.php?image=beforepruningjanuary242vu4.jpg

Male biljcice, visoke 30 cm, na jednoj glavnoj grani. Glavnu granu sam skratila za oko 10 cm, a malim postranjskim granama samo sam otkinula vrsak.
Lisce skidam jer to staro lisce ionako pootpada, pa mi trune, inace lisce nije potrebno skidati.
OPG 159365

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 06:33
HE, he, kritika je na mjestu!

On ti prvo mora formirati nove grancice. Zagledaj te izdanke, bit ce ih puno po svakoj grani, ali ce se samo jedan do tri najgornja izdanka razviti u prave grane, i to ces uskoro moci vidjeti da se oni izduzuju i rastu, a ostali ostaju mali. E kad te grane dobiju svoju duzinu, onda ce na vrhu poceti formirati pupoljke.  Neki varijeteti cvatu brze od orezivnja, neki duze, ali je prosjek negdje mjesec i pol do dva, ali s obzirom da je sada jos zima i da su ti na ne jako toplom, ja bih na orezanim granama ocekivala cvijet tek kad stvarno otopli, ne znam kad je to u tvojoj klimi.
OPG 159365

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2009 u 20:06
Nina hvala tismile78
Iako sam ja već riješla svoje hibiscuse,ovo mi sad donosi veliko olakšanje.Naime,ja sam baš to i napravila,orezala ga,stavila u sobu koju ne grijem i ovih dana vidim da tjera mlade listiće ali ne i pupoljke.Valjda će se dosta odmoriti do 3mj,onda ga mislim polako iznositi,preko dana,van,da se privikava.Naravno ,ako nebude snijeg zapaoLOL
Šta se slika tiče,to ti je zato što ne dolaziš često.Eto,ako zbog ničeg drugog,onda da ne zaboraviš slike stavljatiSmile
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2009 u 16:17
Sasha, cvatnja se potice orezivanjem, ali ne samo skidanjem pupoljaka, nego rezanjem grana. Ako ti u toj garazi nece padati ispod 5C, orezi sada odmah. U proljece, kada krene toplije, pocni redovito prihranjivati i cvast ce ti vrlo brzo.

Kod tebe se dogadja da on cvate zimi jer mu je lijepo toplo. onda se od toga isrcpi, nema period mirovanja u kome bi se odmorio i povratio snagu, i onda ljeti skuplja snagu za novo cvjetanje.
Ako imas dobre kucne uvjete, mozes ga forsirati da cvate stalno, ali mu moras dati mnogo mnogo prehrane, pri svakom zalijevanju ga treba gnojiti u toplom dijelu godine, zimi jednom u dva tjedna.  Takodjer ako hoces cjelogodisnje cvjetanje moras redovito u proljece mijenjati zemlju. Ipak, mnogo je bolje dati mu da se odmori jedno dva mjeseca, to treba uciniti zimi, jer to je njegovo prirodno vrijeme za odmor, a to se postize ili da ga stavis na hladno pa da on sam zaspe, ili da ga dobro orezes, pa da mu to da impuls da malo miruje.

Ja sam svoje vec pocela orezivati,  svaku granu skratim tako da joj ostane samo 3-5 pupova od dna grane. I najmanjim granama otkinem vrsak. Kod manjih biljaka dobro pazim da nijednu granu ne otkinem potpuno, jer je cilj imati sto vise grana. Kod velikih starih biljaka otkinem i po koju cijelu granu, ako bas kvari izgled cjeline.
Ako otkrijem kako cu staviti slike (uvijek ponovo otkrivam), pokazat cu vam kako sam orezala svoje male biljcice.
OPG 159365

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2009 u 16:15
Sasha, cvatnja se potice orezivanjem, ali ne samo skidanjem pupoljaka, nego rezanjem grana. Ako ti u toj garazi nece padati ispod 5C, orezi sada odmah. U proljece, kada krene toplije, pocni redovito prihranjivati i cvast ce ti vrlo brzo.

Kod tebe se dogadja da on cvate zimi jer mu je lijepo toplo. onda se od toga isrcpi, nema period mirovanja u kome bi se odmorio i povratio snagu, i onda ljeti skuplja snagu za novo cvjetanje.
Ako imas dobre kucne uvjete, mozes ga forsirati da cvate stalno, ali mu moras dati mnogo mnogo prehrane, pri svakom zalijevanju ga treba gnojiti u toplom dijelu godine, zimi jednom u dva tjedna.  Takodjer ako hoces cjelogodisnje cvjetanje moras redovito u proljece mijenjati zemlju. Ipak, mnogo je bolje dati mu da se odmori jedno dva mjeseca, to treba uciniti zimi, jer to je njegovo prirodno vrijeme za odmor, a to se postize ili da ga stavis na hladno pa da on sam zaspe, ili da ga dobro orezes, pa da mu to da impuls da malo miruje.

Ja sam svoje vec pocela orezivati, evo kako to izgleda kod mene; ovo su male biljcice, oko 30 cm visoke. NJima sam skinula jedno 10 cm sa vrha, sve postranjske grancice sam samo malo skratila jer su ionako male, i skinula sam svo lisce. NE  morate skidati svo lisce, to ja radim jer tako imam manje plijesni u plasteniku, ali to se ne mora raditi.

OPG 159365

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2009 u 09:53
Trišasmile78znala sam da budu takve reakcije(vidi ona bi da joj ne cvate a mi bi da nam cvate pa neće)zato sam se i dvumila dal da pitam to ili ne.Ma i meni  je žao sad pupoljke trgati i pomalo mi je drago kaj nema previše savjeta pa ih ni neću ,očito,trgati.
Sad ću stvarno jednog zapelcati samo za sebeWink
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2009 u 19:55
Shasha, pusti ga na miru - da ga nisi dirala neka cvate, zapelcaj si novog pa s njim eksperimentiraj.smile96
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2009 u 19:04
Ma Fatka,ne mari on jel zima ili toplo,bitno da je u kući,odma cvate.Na hladnom je,u garaži.
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2009 u 19:00
ehehe shasha.Prvo mi reci gdje ga drzis? Ako je na toplom to je razlog pa mu prija, ako drzis na hladnom trebao bi da miruje pa u proljece da krene sa cvjetanjem.Sada ga ne diraj.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2009 u 18:51
Kat.Rea,malo ko od nas je karakter kad je cvijeće u pitanjuTongue
E sad ja imam problemčić.Ok,sad se budete čudile i smijale,no meni je to malecki problemčić.
Naime,moj hibiscus cvate ko lud!!!!!Je,je,sve je to krasno,znam ja to no on cvate sad i kad ga iznesem van,u proljeće,on prestane cvasti.Odmara on do nove zime.Ja bi da on meni cvate od proljeća do zime a ne obrnuto.Mogu li jekako prekinuti ovu sad cvatnju pa da ga nekako natjeram da cvate preko ljeta.Ok,cvate on i preko ljeta pomalo no puno mi se odmara.Da mu ja sad otkinem pupoljke,bi to zaustavilo tjeranje novih?
To je o jednom,onom narančastom,no imam i crveni .On sad ne cvateBig%20smile
Taj crveni sam davno,davno dobila.Bio je pred umiranjem,jedna grančica(40ak cm sa teglom)u tegli bez zemlje,lišća nije imao,samo na vrhu jedan cvijet.Presadila sam ga i on je naravno počeo rasti ko lud.Nisam ga ništa oblikovala ,rekla sam sama sebi da će on rasti kako hoće i koliko hoće a mlade,koje zapelcam,ću oblikovati.
E sad,on raste kako hoće a to je,vjerujte mi,svakako,i zapelcala sam barem 50mladih no ni jedan nije ostao kod mene(podjelila sam sve).Sad sam ipak odlučila tog starog oblikovati,recimo ko stablašicu.Ima radvnu glavnu granu i dobro bi izgledao.Jedini problem je što ne znam dal da ga sad porežem ili da čekam proljeće??

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2008 u 19:50
E pa drage moje, sada ste me bacile u očaj. Ja imam već 30 godina crveni hibiskus ( kao shasha), odnosno 2. Baš su mi nekao neugledni, jer sam ih morala preklani drastično porezati da ih mogu pospremiti i sve se nešto premišljam šta da radim sa njima. Ma krasni su po ljetu, ali u jesen muko moja. Sve je više toga cvijeća koje je bilo lijepo malo, a sada naraslo pa ti misli kamo sa njime preko zime. Ninini su preeeeeedivni i odmah mi zazubice rastu, a onda se sjetim jeseni i kažem si STOP Katice, budi karakter. Joj muko moja ....
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2008 u 15:53
 koja zdrava zelena boja listova, a boja cvita je mmmmmmmm
Na vrh
seni View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 626
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje seni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2008 u 15:48
Netko je slučajno slomio vrh grane mojeg hibiskusa, stavila sam ga umalu teglicu sa zemljom. Zakorijenio se, počeo rasti, puštati izboje sa strane. Te sam izboje pokidala jer želim stabalce, grm već imam. Radujem se prvom cvijetu i evo sličice.

Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2008 u 10:25
  Dobro jutro svima najprije, Triša super su tvoji hibiskusi, blago ti se Clap
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2008 u 20:59
Danas sam "užicala " pelcere hibiskusa ovakvog

i ovakvog

I roza duplog, no taj je na drugom kraju dvorišta pa je bio nedostupan za slikanje.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 01:05
Preljepi hibiskusi!
Prolistao sam i tvoj web i odmah ti dođe želja za ispraznit novčanik od tolke ljepote!Clapsmile39smile55smile186
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 00:38
img263/67/nightrunner3october2008oy5.jpg
OPG 159365

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 123124125126127 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.