Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Amorphophallus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Amorphophallus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 234
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 18:01
Istina, cvijet je prekrasan, velik (golem), čudan, zanimljiv i smrdi na daleko. Što ćemo, to je žrtva koju trebamo pretrpjeti za uživanje u ljepoti.
Još jedan od minusa je što trebamo čekati nekoliko godina do cvijeta.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 14:45
Ok... cvijet je ljep, abnormalno velik i zanimljiv....
malo sam proguglao i hmmm neznam dali bi volio imati cvijet te veličine koji miriše po raspadanju tijela....Confused
ali svakako interesantan za viditi...
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 01:00
Dva Amorphophallusa (slike su s interneta):

Amorphophallus titanum

Amorphophallus richardsii

Gomolj amorphophallus titanuma

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 00:47
Originalno poslano od člana Baka Bea Baka Bea napisao:

Potječe iz tropskih predjela Afrike i Azije. U kasnu zimu (ili rano proljeće) posaditi gomolj 10 cm duboko u 60-90 cm široku teglu u ilovastiu jako hranjivu zemlju, Obilno zalijevati u vrijeme rasta, jednom tjedno prihraniti kompleksnim tekućim gnojivo. Kad listovi počnu venuti, smanjiti zalijevanje, zemlju jedva malo vlažiti i prezimjeti gomolj na toplom. Sterilni uvjeti preveniraju napad štetnika: korjenske uši, nematode lista i korijena na koje je osjetljiv. Vani saditi u vlažnu, humusom bogatu zemlju u polusjeni. Mislim da se ovaj podatak odnosi na tropska područja (min. tem. 13 - 16 st.C) Razmnožava se sjetvom u kasnu jesen ili rano proljeće na 19-24 st.C, ili odvajanjem postranih gomolja u fazi mirovanja. A. konjac (syn, rivieri dosegne vis. 1.3m i promjer 1m. A. titanum 5m vis. i promjer 4m (min. tem. 18 -20 st.C) Izvor: RHS Dumont's grosse Pflanzen-Enzyklopaedie. Pozdrav Bea

Originalno poslano od člana Fatka Fatka napisao:

Jedna Fatka na ovom svijetu gdje je nadjes to sam ja.Moja Lidija, slaba sam sa zananjem.ja sam imala malu glavicu ali mi iz ne znanja propala..kupila sam bila sjeme i niklo mi par komada i preko zime mi propadne posto nisam nesto znala o tako malim biljkicama sta, kako. one moraju da miruju na hladnom i tamnom mjestu preko zime i uskoro treba da se pojavi mali pup iz sredine te glavice i tada se pocne pomalo zalivati ( ne previse da ne istrune kako kod mene) unese se u toplu i svijetlu prostoriju.ja sam veliki zaljubljenik ove velike cvjecke ali tesko mogu doci do gomoljcica a pokusavam iz sjemena.
Ima li tema pa otovri je ako nema pa cemo vidjeti sta ko zna.
Pa vi ste sretnici ako imate gomolje au koliko ce biti lakse ja ne mogu da nabavim gomolj. Javi mi sta se desava.

Ovo je sve što smo uspjeli doznati o uzgoju ove biljke. Zanimaju nas vaša iskustva i kojeg amorphophallusa uzgajate pošto amorphophallusa ima puno.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 234
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.