Kako se zovu ove biljke? |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
goga ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 30 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Treće je sto posto kalifornijski mak, Eschscholtzia californica, imam ga i ja, za prvu biljčicu nemam pojma, a treće bi po listovima mogla reći da je graničica, ali me buni ovaj klas, ako ništa drugo prepoznat ćemo kad procvate ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Goga,obrati pažnju na dno,ima debelu lukovicu.Ne znam ima li grančica takvu lukovicu(koju lukovicu,pa to je luk od 2kg!??)
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
evo kako sad taj"cvijet" izgleda
![]() |
|
![]() |
|
goga ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 30 |
Hmmm, zanimljivo! Iskreno, trenutno mi baš ništa ne pada na pamet, ajde slikni kad ovaj populjak procvate |
|
![]() |
|
Naravno da hoću no bojim se kako je zahladilo hoće li biti išta od cvijeta jer je on vani u vrtu posađen.Ne znam koliko je pametno sad,kad cvate,presaditi ga u teglu!?
|
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
jako interesantna biljcica
a ako je vec toliko kod tebe zahladnilo sta mislis da je malo pokrijes najlonom mislim da joj napravis kao mali staklenik |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Jeli ti to ozbiljno
![]() |
|
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
Još da je iz porodice "vileda" niko sretniji,Voki
![]() ![]() |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Šalim se naravno, izgleda šašavo, jedva čekam da otvori latice da vidimo kako izgleda.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Svi smo radoznali!!! |
|
![]() |
|
jedva cekam da vidimo shashinu metlu
ko zna mozda zena jos nesto i zaradi ![]() |
|
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Pa će biti bolje nego "drvo love"....ipak je vileda traženija... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
![]() |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Moram da vas razočaram, ali naša shasha ne uzgaja "metlu" koja bi joj bila potrebnija, već to je MORSKI LUK!!! Evo ga!!!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Eto sad znate i imenom kaj ja imam a vi nemate
![]() ![]() |
|
![]() |
|
A o morskom luku će nam tibor nešto više napisati!!!
|
|
![]() |
|
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Bitno da smo ga uspjeli identificirati porodica ljiljana
Ima vise latinskih naziva,
urginea maritima(gubi listove zimi)
urginea scilla
ornithogalum caudatum (lazni morski luk,procjepak,zimzelen)
scille maritime
Vole suncana mjesta tokom ljeta,a za vrijeme zime hladnije.
Pjeskovitu zemlju sa kombinacijom zemlje za cvjece,optimalan omjer bi mu bio 50;50.
Dok se formiraju pupovi,treba ga obilno zaljevati,preko zime slabo.
Povremeno gnojenje je pozeljno.
Lukovice se mogu odvajati u svako doba godine.
Jako je jednostavan za uzgajanje..
|
|
![]() |
|
Eto, tibor ti odgovorio na tvoju identifikaciju... a znam da ti lijepo znaš dalje što treba... ![]() Tibore, a da otvorimo novu temu negdje gdje on spada pa da pišemo o karakteristikama, iskustvima i slično!!! ![]() Ažurirao andrea01 - 27 Rujan 2007 u 00:15 |
|
![]() |
|
Andrea,ispravak-VAŠU identifikaciju.Mene nije ni zanimalo kako se zove dok ti i Hana(di je uopće ta žena nestala?) niste zapele.E sad vi znate
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |