Kako se zovu ove biljke? |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A da li se biljke mogu dresirati da podnose dim cigareta???
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ova biljcica nebi kod mene uspjela vjerovatno do kuce bi se sva jadnica osusila |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Pa znala sam , ajde me pitaj zašto je zelena i ja je nemam?
![]() |
|
![]() |
|
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
tea,dobro se sjecas zato smo se i kacili,ja cigaretu u ruke,a njemu list otpadne
![]() |
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Da da Tbore tebe je izluđivao, ako se dobro sjećam napisao si isto što i ja da ga smeta dim cigarete....
![]() |
|
![]() |
|
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Elena,jako je osjetljiv na promjene temperature..
mene je znao izbacivati iz takta opadanjem
![]() orosavanje,orosavanje,orosavanje
![]() |
|
![]() |
|
Elena ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 7 |
hvala svima na trudu :) valjda ce ozdraviti ...
Ažurirao Elena - 21 Listopad 2007 u 13:40 |
|
![]() |
|
Elena ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 7 |
Puno hvala na pomoci. Jos kad bi netko znao zasto zdravo lisce pada... Al dobro, valjda cu nes naci na netu. Vidjela sam da ima dosta clanaka sad kad sam joj napokon saznala ime ;)
|
|
![]() |
|
Elena tek sad vidim da si i stavila i ovdje na identifikaciju..
odg sam ti na lisnatom bilju..
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Poreklom je sa Tajvana. U jednoj knjizi piše da je u Evropu stigla skoro, pre dvadesetak godina i da podnosi suvi zrak pa se može uzgajati u grijanim prostorijama. To je ukrasno drvo koje zahteva umereno toplo mesto, zimi ga ne treba držati na mestu hladnijem od 10-13 stepeni. Traži svetlo mesto leti zaštićeno od direktnog sunca. Za zalivanje piše da zemlja mora biti uvek vlažna, ali da se ne pretera sa zalivanjem. Piše da joj ne treba orošavanje listova, presađuje se u proleće po potrebi, a razmnožava se stabljičinim reznicama u leto. Samo toliko piše o ovoj biljci.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Elena ime tvoje biljke je Radermachera sinica. Nemam iskustva s uzgojem pa ti ne mogu pomoći. Negdje je još zovu i Smaragdno drvo.
|
|
![]() |
|
Nema cigareta kod nas doma ;) tak da mi je jedna briga manje. A za svjetlo... budemo probali malkice ju pomaknuti blize prozoru. Hvala
|
|
![]() |
|
Malo su te lagili, malo vode treba, ali treba i svjetla i znam da ne podnosi dim cigarete. Ima ju moja seka već par godina , ali joj ne znam ime.
|
|
![]() |
|
nema veze, voki mi je pomogao u stavljanju slike. Evo je
![]() A sad... jel mi netko moze reci sta je to??? I zasto joj listovi padaju ko ludi? Rekli su nam na placu kad smo ju kupili da joj treba malo vode i ne previse svijetla. A to ima! Ažurirao Elena - 20 Listopad 2007 u 16:54 |
|
![]() |
|
Jel mi moze netko reci kako da stavim sliku u post?
Kak kliknem ikonu sa drvetom (insert image) u okviru me trazi da napisem url od slike. Kaj je to? Di to procitam? Hvala |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Andrea,ispravak-VAŠU identifikaciju.Mene nije ni zanimalo kako se zove dok ti i Hana(di je uopće ta žena nestala?) niste zapele.E sad vi znate
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Eto, tibor ti odgovorio na tvoju identifikaciju... a znam da ti lijepo znaš dalje što treba... ![]() Tibore, a da otvorimo novu temu negdje gdje on spada pa da pišemo o karakteristikama, iskustvima i slično!!! ![]() Ažurirao andrea01 - 27 Rujan 2007 u 00:15 |
|
![]() |
|
Bitno da smo ga uspjeli identificirati porodica ljiljana
Ima vise latinskih naziva,
urginea maritima(gubi listove zimi)
urginea scilla
ornithogalum caudatum (lazni morski luk,procjepak,zimzelen)
scille maritime
Vole suncana mjesta tokom ljeta,a za vrijeme zime hladnije.
Pjeskovitu zemlju sa kombinacijom zemlje za cvjece,optimalan omjer bi mu bio 50;50.
Dok se formiraju pupovi,treba ga obilno zaljevati,preko zime slabo.
Povremeno gnojenje je pozeljno.
Lukovice se mogu odvajati u svako doba godine.
Jako je jednostavan za uzgajanje..
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
A o morskom luku će nam tibor nešto više napisati!!!
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Eto sad znate i imenom kaj ja imam a vi nemate
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |