Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Uređenje i planiranje vrta
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pomoć pri uređenju cijele okućnice
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pomoć pri uređenju cijele okućnice

Odgovori Odgovori Stranica  <12345 6>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2009 u 20:27
Minimode hvala na sugestiji, nažalost mostić tek treba izgraditi, to je Zovo za ovu godinu- sjenicu s penjačicama planiram napraviti oko bunara -dugujem nove slike, čim prestane groznica budem slikala.
Ja imam "cvjetnjak" za urediti, staze, kamenjar napraviti, na rubove mogu saditi grmlje, ulaz, začinsko i ljekovito bilje na etažnom vrtu kamenjaru, zimzelena terasa iz a kuće...SmileSmile... zahvaljujući svima vama i vašim prekrasnim vrtovima imam točno ideje što i gdje... Big%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smilesamo što je to strašno puno posla... a navedene biljke su cca 1/3 onog što mi je potrebno...površina je zaista velika.
Samo ti piši, drago mi je kad mi netko sugerira nešto novo ili potvrdi neko moje razmišljanje...a na mostić će ići ruže i to penjačice...
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1418
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2009 u 19:53

Pozdrav Mamaa, želim ti dobrodošlicusmile99u naše rascvjetano društvo!

evo ova tvoja novootvorena tema mi se nekako cijelo vrijeme vrzma po glavi, evo čitam i razmišljam.....mislim da bi se za početak (moje skromno mišljenje by the way) trebala bazirati na samo jednu točku tvoga vrta. E sad, budući da si spominjala mostić preko odvodnog kanalića ja bih se bazirala na njemu - s tim da bi nad njim napravila sjenicu - mostić da bude širok bar 2m - a na sjenicu bi pustila ruže penjačice, mini i maxi cvjetova, ....one će dosta brzo narasti i bit će to jedna dekorativna polazišna točka tvog vrta.... U slučaju da ne voliš ruže može bilo koja cvjetna loza penjačica npr. takoma jako, jako brza penjačica imaš je u crveno/narančastoj i žutoj boji......ili nekakav jasmin.....
Koliko vidim imaš dosta prostora ispred kuće, kako ja nemam, a luda sam za travom - samo bih nju gledala.....
I naravno zimzelena ogradaWink
Ja se rapričala - svašta će meni još past na pametsmile161
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2009 u 19:45
Imaš ti veliki popis,a nebi ni moj bio ništa manji al kad nemam kuda sa svim. Ja sam posijala sjeme gazanije,pelargonija i dragoljuba pa ću vidjet dal će biti kaj iz tog. Za dragoljub vele da se sije u 3 ili 4 mj odmah van al sam ja htjela malo eksperimentirati.
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2009 u 19:03
Nda da se malo povratim na originalnu temu.. nema nis od slikica ja sam u krevetu.. na bolovanju..gripa. no zato imam popis br 1. biljaka koje bih željela imati:

- pampas trava –roza

- suncokret –domaći starinski

- kadifice

- pijetlova krijesta 

- ruža   –penjačica 8x

- stablašica 5x

-starinska crvena –

-normalna -4x 

-          Potočnice

-          klinčeki

-          visibabe

-          vodenike

-          plamenak-phlox

-          turski karanfilčeki

-          hoste –posebno šarene

-          ljiljani

-          kane

-          dalije

-          zumbul

-          šafran

-          krizantema

-          irisi 

-          oleander

-          jasmin

-          magnolija – ljubičasta i bijela

-          hibiskus

-          yuka 

- gospina trava

- ružmarin

- lovor

- kamilica

- majčina dusica

- bosiljak

- kadulja

- dragoljub

- miloduh

- kaloper

To mi je želja posaditi... ostala koji su mi mrak još uvijek pokušavam indentificirati.Smile

Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2009 u 18:59
Ja za kuću obožavam kaktuse..želje mi je imati ih barem 200 (da nastavim sanjati ?)
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2009 u 18:56
ama shasha zato si ti legenda ne samo u kraju svom...nego i daleko, daleko...
vrt ti je smile93 a ti si bašHeart.

Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2009 u 11:07
Kad odlučim ići javit ću ti se pa ćemo skupa. Ja sam ih imala oko 60 vrsti,barem dva puta mjesečno odem u MBM pa kupim najmanje 1,ovisi kolko mi se svidi,a i nemam ih gdje držat. kupila bi ja više. Ovu zimu su mi pozebli i to oni najveći CryCryCry 
Shasha hvala na ispravku,mislila sam to al krivo napisala!
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2009 u 10:35
Ja sad vidjela da si mi pokušala poslati pp. Idem odmah vidjeti kakvo mi je stanje tam pa probaj ponovo.

Tu se igramo

http://satyninabajka.blogspot.com/
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2009 u 23:45
Samo sam vas viruti došla.Aj da baš ne ispadne da ništa ne pišem...Kaktusi BEŠLIĆ,ne BelčićWink
I ono MVS,ja mislila da ti nju zoveš"moje veličanstvo svekrva"smile156
Ja ću sakupljati biljkice i za vas dvije(I Lilly dok se ostamostali,naravnoWink)
Vi samo radite a ja ću vam pomoći koliko mogu
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2009 u 22:20
Uopće nije problem... na ovom mjestu ćemo ostvariti svoje snove o kućicama iz bajki ..u cvijeću naravno
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2009 u 22:19
Apropo kaktusa imam ih čak 15 ako se ne varam, s tim da ih je 12 malih bebaSmile
A jedan već cvate i to tako prekrasno da je moj Z mislio da sam stavila ukras na njega LOL od tad i on voli moje pikavce
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2009 u 22:15
Draga moja to ti je od mene autom tri minute.. Znači prvo se nademo kod mene popijemo kavicu...pa gledati kaktuseBig%20smile
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2009 u 21:59
Draga moja odi na forum Ostalo Brbljaonica - upravo je ta tema otvorenaBig%20smileWink

Na vrh
esmeralda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 873
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje esmeralda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2009 u 21:52
Ma još trenutno ništa neću saditi dok se ne rsčisti to sve od gradnje, ne sekiraj se budem ja tražila kada bude vrijemeTongue
meni je super u životu
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2009 u 21:52
I ja planiram ove godine otići posjetiti "kaktuse Belčić",ako se ne varam to je isto negdje prema sisku pa ti se javim i ja se pribilježim za kavu!!!!!
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2009 u 21:49
Ma na čemu hvala? Što se biljčica tiće još uvijek sam slaba, ali što imam budemo podijelile, imam nešto lukovica, nešto malo sjemenkica, a možda još nešto i nabavimSmile
kakve su tvoje želje za sada? vezano uz neko posebno cviječe, grmove???
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2009 u 21:48
Zbog tih razloga se ni moj neda,kud bi išli kad je ovo njegovo. I imaš pravo trebala bi nam tema za takve razgovore.
Na vrh
esmeralda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 873
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje esmeralda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2009 u 21:46
Hvala draga trebaju mi ideje i biljčiceLOL
meni je super u životu
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2009 u 21:43
Esmeralda kad dođeš na kavicu...imam ja hrpu ideja za tvoje polje kak ti veliš....Big%20smile
Uvijek je lakše biti pametniji kod nekog drugogBig%20smile

Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2009 u 21:41
Čuj sad ću ti otkriti da sam ja s djetetom od 4 mjeseca, opet trudna ostavila muža, kuću, stvari (samo uzela svoje osnovno i za bebu) i ošla u podstanare, rekla M imaš 7 dana da se odlučiš, ili dođi s nama ili ostani tu...jako sam razočarana došao je 6 danCry
ali nije išlo bez prisile...uvijek su ti tu razlozi: pa to je moja kuća, to je moj dom, pa di ćeš plaćat nekom a treba nam lova....itd..
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12345 6>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.