Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 122123124125126 131>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2009 u 22:05

Ovo je slika mog duplog bijelog hibija, kojeg nisam nazalost uspjela sacuvati ove zime, jer je bio jako dug period sa niskim temperaturama i do - 16 stupnjeva, bile su jako velike oscilacije dnevne i nocne temperature izgleda da je to bilo previse za tog hibija i uginuo je na zalost.
Sada cekam proljece, pa da kupim ponovo.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2009 u 21:07
Da,Triša,o topsim pričamo.O vrtnima ima tema drugdjeWinkTvoji se"čeliče" vani,Triša,kod nas su noći još u minusu pa ni ne razmišljam da ih iznosim van.Ni preko dana nije toplo pa ni privikavanja nema.
Brijeli je krasan(a koji nijesmile42)i iskreno,ja ga u živo nisam vidjela.Dobit ću pelcer,nadam se da će mi se primitiEmbarrassed
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2009 u 19:02
Ovi bijeli su prekrasni, no pretpostavljam da stalno pričamo o tropskom hibiskusu, jer  vrtni su ipak drugačiji i mislim da su manje zahtjevni.
Moji su pelcerići isto stalno vani i ne vidim da im zima smeta, ali od kada su vani temperatura je po noći oko 3 do 4. tako da vjerujem da će biti ok.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2009 u 10:37
Sasha, ima dvije domace bijele vrste, dupli bijeli, on ima u samoj sredini bordo sarice, koje se nekad vide nekad ne vide, ali ukupni dojam je bijeli, i ima jedan jednostruki koji nije domaci, ali se cesto srece kod nas, mislim da isto ima bordo sredinu.

Ja imam taj bijeli dupli, ali mi je jako ostecen ove zime jer je bio na udaru juga.

Ima jos jedan divni bijeli porijeklom sa Hawaya, evo ti slika, on i mirise.

I ima jedan od bijelih hibrida, potpuno bijeli, slika:

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2009 u 23:22
Nina,ja nikada nisam vidjela bijeli hibiscus.Imaš ti koji bijeli,da ga vidim ili ću nestrpljivo čekati od susjede.Naime,danas sam nešto susjedi pomagala sa cvijećem i vidim da ima jedan hibiscus. Ima 3 grane pa sam joj rekla da ih malo poreže da više cvate.Pitam je koja je boja a ona veli,"ma bijeli"!!!! Onako ko da je to svakidašnja,neka normalna boja.I tako čudim se jer ga stvarno nisam nigdje vidjela.
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2009 u 15:04
Ne bi, oni dobro podnose i toplinu.  Ne znam sta bi to moglo biti, nisi mi odgovorila koji hibiskus, jer razne vrste zahtijevaju razne uvjete. Npr ako imas vrtni, onda on MORA biti na hladnom zimi, a ako imas tropski, on moze na toplom, ali i na hladnom.
OPG 159365

Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2009 u 16:51
nina, pa drzim ih u kuhinji na prozoru,imaju svjetlosti.Nekise poceli susiti.Mozda bi im bilo bolje da su u hladnom, sta mislis na to.
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2009 u 16:03
Fato, koji hibiskus, tropski ili vrtni.

U svakom slucaju, idu u visinu jer ima fali svjetla. Moras ih staviti na suncaniji prozor. Ako nemas, onda cekaj proljece pa ih odmah stavi vani, a dotle im stavi neku potporu, stapic, itd.

Fato, ja ih vec nekoliko zima uzgajam u negrijanim uvjetima, i super sam zadovoljna kako to podnose. Sve sto je iznad 0C njima je super, e kad bi palo ispod, tu bih morala reagirati.
OPG 159365

Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2009 u 09:44
nina, skolini ih sa te hladnoce.
 Ja imam jedno pitanje za tebe i ostale.Posijala sam hibiscue u soljice i nikli su.Drzim ih na prozoru u kuhinji.Oni rastu u visinu ali jos nisu se pojavili pravi listici.sada me strah da se nece ti dugi stapici slomiti.Gdje sada da ih smjestim, sta daradim?
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2009 u 09:21
Zima, zima, ali hibisi se drze! Jucer je bilo 0,5C i nista se nije dogodilo, sve je zeleno i jedro kao i prije. Doduse, danju se popela temp na 15C, jer je bilo sunca. Vjerujem da im to pomaze, jer mislim da je bitno i koliko dugo traju te niske temperature.

Na terasi imam i nekoliko testnih, koji su ovih dana bili na -3C, pa cemo vidjeti sta ce biti od njih.
OPG 159365

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2009 u 21:54
Trisa, super!
OPG 159365

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2009 u 21:46
Ovo je prekrasno, ja posadila desetak grančica, čini mi se da se nekoliko zakorjenilo -  jedna je baš takve prekrasne boje.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2009 u 21:32
A ako je na hladnom, onda je to normalno.

Evo dva hrabra koji cvatu na 2C:

OPG 159365

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2009 u 18:09
Nina,nisu u toplom.Maksimalno bude 10-ak stupnjeva no večinom i manje.Neke boleštine ne vidim na njima.Istina nisam o tome ni mislila,otpalo bi im većina listova no čim bi zatoplilo i kad bi ih redovito počela zalijevati,listovi bi potjerali.Mladi,zdravi.
Pčelice,da,kratko traje cvijet no zato stalno nove pupoljke tjeraju pa nas opet cijelo ljeto vesele.Surfinije isto imaju cvijet koji drugi-treći dan otpadne,no toliko cvjetova imaju da se to ni ne primjeti.
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2009 u 13:47

moram se pridružiti u ovu raspravu o hibiskusima, ja imam jednog 7godina (toliko je kod mene, mislim da je imao oko 2-3godine kad je došao na zimovanje k meni),  vidite koliko se to produžilo, naime sad je moj...ali ipak svake godine, krajem 1.mj ili  početkom 2.mj. dođe mi prijatelj da ga poreže, on mi ga je dao...eto, prvi put ove godine sam 5 grančica stavila da se zakorjene, sad sam nestrpljiva hoće li mi uspjeti...

kad otopli iznesem ga na balkon i baš se vidi da živne, a kad počne cvitati, ne prestaje...ima prekrasne, velike, crvene cvitove...samo šteta da tako kratko traju...
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2009 u 12:15
Cao, Sasha,

Uglavnom ne trgam listove, niti je to potrebno. Ove godine sam nekima otkinula, jer tako lakse podnesu ove niske temperature i mnogo vlage u mom plasteniku.  Uglavnom sam otkinula ovim varijetetima koji su mi drazi, a ostali se snalaze sa liscem kako znaju i umiju. To staro lisce kod mene uglavnom u proljece samo pootpada, valjda je izmoreno od zime, i uskoro ga zamijeni novo.
 Zanimljivo je da tvoji zimi znaju odbaciti lisce, a u toplom su?  Jesu li u toplom? Ako jesu, Ja bih tu posumnjala na crvenog pauka.
OPG 159365

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2009 u 09:27
Sorry,dugo te nije bilo pa te sad moram gnjavitiEmbarrassed
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2009 u 09:26
Ok,ne trgam malecke izdankeWink
Nina,jel to kod tvojih hibiscusa listovi sami otpadaju ili si ih potrgala(gore si rekla da si ih sama maknula).Moji znaju često preko zime odbaciti listove.Ove zime mi onaj narančasti  odbacio stare listove no odmah su mladi narasli tako da je krasan cijele zime.Crveni je skroz"gol".Porezala sam ga i sad tjera listiće.
Potjeraju oni listove kad ih van stavim,u proljeće,no dugo im treba da opet budu lijepi.
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2009 u 22:40
A ovdje mozete vidjeti oblike grmova. Obje su biljke stare oko 5 godina, prva je visoka oko 60 cm, druga oko 1.20 metara:

OPG 159365

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2009 u 22:36
Ovdje mozete lijepo vidjeti kako se jedna odsjecena grana razgrana na dvije kad je odsijeces. To se dogodi odmah ispod mjesta reza. Ima varijeteta koji ispod reza naprave i vise od dvije grane, ali oni su jako rijetki, to je slijedeca slika, gdje se odsjecena grana razgranala u cetiri grane.

OPG 159365

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 122123124125126 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.