Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 131> |
Korisnik | |
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zima, zima, ali hibisi se drze! Jucer je bilo 0,5C i nista se nije dogodilo, sve je zeleno i jedro kao i prije. Doduse, danju se popela temp na 15C, jer je bilo sunca. Vjerujem da im to pomaze, jer mislim da je bitno i koliko dugo traju te niske temperature.
Na terasi imam i nekoliko testnih, koji su ovih dana bili na -3C, pa cemo vidjeti sta ce biti od njih.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
nina, skolini ih sa te hladnoce.
Ja imam jedno pitanje za tebe i ostale.Posijala sam hibiscue u soljice i nikli su.Drzim ih na prozoru u kuhinji.Oni rastu u visinu ali jos nisu se pojavili pravi listici.sada me strah da se nece ti dugi stapici slomiti.Gdje sada da ih smjestim, sta daradim?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Fato, koji hibiskus, tropski ili vrtni.
U svakom slucaju, idu u visinu jer ima fali svjetla. Moras ih staviti na suncaniji prozor. Ako nemas, onda cekaj proljece pa ih odmah stavi vani, a dotle im stavi neku potporu, stapic, itd.
Fato, ja ih vec nekoliko zima uzgajam u negrijanim uvjetima, i super sam zadovoljna kako to podnose. Sve sto je iznad 0C njima je super, e kad bi palo ispod, tu bih morala reagirati.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
nina, pa drzim ih u kuhinji na prozoru,imaju svjetlosti.Nekise poceli susiti.Mozda bi im bilo bolje da su u hladnom, sta mislis na to.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ne bi, oni dobro podnose i toplinu. Ne znam sta bi to moglo biti, nisi mi odgovorila koji hibiskus, jer razne vrste zahtijevaju razne uvjete. Npr ako imas vrtni, onda on MORA biti na hladnom zimi, a ako imas tropski, on moze na toplom, ali i na hladnom.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Nina,ja nikada nisam vidjela bijeli hibiscus.Imaš ti koji bijeli,da ga vidim ili ću nestrpljivo čekati od susjede.Naime,danas sam nešto susjedi pomagala sa cvijećem i vidim da ima jedan hibiscus. Ima 3 grane pa sam joj rekla da ih malo poreže da više cvate.Pitam je koja je boja a ona veli,"ma bijeli"!!!! Onako ko da je to svakidašnja,neka normalna boja.I tako čudim se jer ga stvarno nisam nigdje vidjela.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Sasha, ima dvije domace bijele vrste, dupli bijeli, on ima u samoj sredini bordo sarice, koje se nekad vide nekad ne vide, ali ukupni dojam je bijeli, i ima jedan jednostruki koji nije domaci, ali se cesto srece kod nas, mislim da isto ima bordo sredinu.
Ja imam taj bijeli dupli, ali mi je jako ostecen ove zime jer je bio na udaru juga.
Ima jos jedan divni bijeli porijeklom sa Hawaya, evo ti slika, on i mirise.
I ima jedan od bijelih hibrida, potpuno bijeli, slika:
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ovi bijeli su prekrasni, no pretpostavljam da stalno pričamo o tropskom hibiskusu, jer vrtni su ipak drugačiji i mislim da su manje zahtjevni.
Moji su pelcerići isto stalno vani i ne vidim da im zima smeta, ali od kada su vani temperatura je po noći oko 3 do 4. tako da vjerujem da će biti ok.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Da,Triša,o topsim pričamo.O vrtnima ima tema drugdje
![]() Brijeli je krasan(a koji nije
![]() ![]() |
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
![]() Ovo je slika mog duplog bijelog hibija, kojeg nisam nazalost uspjela sacuvati ove zime, jer je bio jako dug period sa niskim temperaturama i do - 16 stupnjeva, bile su jako velike oscilacije dnevne i nocne temperature izgleda da je to bilo previse za tog hibija i uginuo je na zalost. Sada cekam proljece, pa da kupim ponovo. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
![]() ![]() Evo slike od obicnog bijelog, koji nazalost nije prezivio ovu zimu, pa je i taj na spisku za kupovinu u proljece. Nina, prekrasni su ti hibiji. Ovakve bijele, kakve ti imas, ovdje ih nema u prodaji. |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
Šteta,prekrasni su.Šta ti je ovo u malim teglama do hibiscusa?
|
|
![]() |
|
Shasha, to su plumerije.
![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hi, Fuksija,
Prelijep je bio onaj bijeli dupli. To nije kao ovaj nas domaci dupli, nas domaci ima sredinu bordo, a tvoj mi se cini skroz bijel. JE li bio skroz bijel?
A plumerijice su ti divne, samo gdje ces s njima, znas li ti koliko narastu ta cudovista??? Ja jos nisam vidjela cvijet, a visoke su metar dvadeset, sa listovima siroke 70 cm....a one koje su se razgranale...tri puta toliko...da te ne plasim, koja ti je opcija smjestaja??
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Nbjelovu - ne znam kakva je situacija dali se od tebe može kupiti hibiskus, jer ono što ti imaš, netko drugi može samo sanjati. No ako je to moguće voljela bih možda nekako nešto nabaviti od tebe.
Evo mog kupljenog za 8.mart - jako sam bila sretna
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Naravno da me spopala manija hibiskusa, danas sam kupila još jednog-mislim da će biti žuti
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Triša |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Srećom pa nije visoko, ali mm stalno prigovara, jer je cvijeće i na relativno uskim škalama za ulazak u kuću.
Čudan ovaj moj hibiskus- prava dva cvijeta bila su jednostruka, a sada se otvorio neki dupli na istoj biljcii.
Ovo su moji novopečeni ljubimci, moja dva pupoljka-sakupljanje hibiskusa uspješno započelo:
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Trisa, ovaj roze je u stvari dupli, i on ce sada kako bude zatopljavalo postajati sve puniji latica. Obicno pocne cvasti kao jednostruki, i onda se popunjava, a u jesen, kad zahladi, ponovo postaje sve siromasniji laticama i na kraju opet jednostruki.
Kod mene se mogu kupiti reznice i gotove biljke. Reznice hibrida se mogu zakorijeniti, ali ne bas lagano.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Bravo draga hvalati. Vise bi me zanimale gotove biljke, ako nisu preskupe, a ima mm kcer u Splitu pa cemo se nekako organizirati. Hvala ti javim se.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |