Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mesozderke (muholovka i S. purpurea)
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Mesozderke (muholovka i S. purpurea)

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
aleks View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 40
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aleks Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2009 u 21:41
Pozdrav svima, nakon dulje pauze.

Za početak bih se htio svima zahvaliti na korisnim savjetima.
Uglavnom, moja je muholovka bila uspješno prezimila, te na proljeće čak počela tjerati cvjetnu stapku, koju sam odlučio (ipak) za ovu godinu odrezati, kako bi joj priskrbio više energije za ostatak biljke. Uglavnom, ovako to trenutno izgleda:

Inače, zanimljivo je da lovi sve živo, OSIM muha Smile...
Evo jedne neoprezne uholaže:

...a ovo je kad lovac postane lovina Wink...

Izgleda da su muhe možda ipak prebrze za ovu muholovku... LOL

Nego, imam pitanje. Na prvoj slici vidite kako trenutno biljka izgleda, godinu dana nakon što sam je kupio. Zanima me je li kalj u kojeg sam ju presadio postao ipak premali, tj. bih li je trebao presaditi? I kada da to učinim - sad, ili na proljeće?

@tanarri: jesi li uspjela uzgojiti koju iz sjemena?

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Branka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2009 u 13:26

cvijet joj je jako sićušan
Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Branka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2009 u 13:24
neznam dali je raspoznajete malo je nezgodan kut 
Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Branka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2009 u 13:23
upravo cvjeta a pokraj nje se vidi i druga ali samo malo sa strane , i ona sad cvjeta 
Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Branka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2009 u 13:23

evo i moje mesožderke , kupljene na flori
Na vrh
hela View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 20
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2009 u 20:29
Na vrh
Sipo View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 11
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sipo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 19:41
Originalno poslano od člana bobo bobo napisao:

pozdrav ljudi!
kupio sam Nepenthes alata na sajmu cvijeca. pitao sam prodavaca kako ju odrzavati i rekao je cesto zalijevati i da mora biti kisela zemlja ali nije napomenuo da treba biti destilirana voda ili kisnica. zaljevao sam tjedan dana vodom iz slavine koliko će joj to naštetiti i da li bih ju trebao presaditi?
da li netko zna gdje bih u zagrebu mogao nabaviti bijeli treset i perlit u manjoj kolicini? ima li netko sa foruma viška?

Pozdrav,
U principu je ona i bila zaljevana dok je u ducanu bila sa vodom iz slavine, tako da tih tvojih tjedan dana nista ne znace, pa ti zato preporucam da presadis kad stignes. Ja sam svoju prvu drzao par mjeseci u toj iz ducana posudi i zemlji i nista joj nije bilo, al nikad se nezna. Imam ja , samo reci koliko ti treba ?
Na vrh
bobo View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bobo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 19:05
pozdrav ljudi!
kupio sam Nepenthes alata na sajmu cvijeca. pitao sam prodavaca kako ju odrzavati i rekao je cesto zalijevati i da mora biti kisela zemlja ali nije napomenuo da treba biti destilirana voda ili kisnica. zaljevao sam tjedan dana vodom iz slavine koliko će joj to naštetiti i da li bih ju trebao presaditi?
da li netko zna gdje bih u zagrebu mogao nabaviti bijeli treset i perlit u manjoj kolicini? ima li netko sa foruma viška?
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2009 u 15:05
saracenija mi je procvjetala...stavim ovih dana i sliku 
Per aspera ad astra.

Na vrh
tanarri View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tanarri Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 11:22
Muholovke su prezimile, procvjetale, ja sam s kistom glumila pcelu i sad ima sjemenki :)

Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 09:35
eto moje su prezimile venerine muholovke i saracenije :) saracenije ce mi cak i cvjetati... ocito im je pasalo u stubistu ;)
venerine sam presadila jer ih je bilo puno na kupu mladih stoje jos pa ce valjda prezivjeti.... stavila sam ih vec van mislim da im je dovoljno toplo..
nepentes nisam jos, a i on mi je bio u kuci u sobici koja se isto ne grije jako...
Per aspera ad astra.

Na vrh
tanarri View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tanarri Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2009 u 22:39
Perlit imas ovdje (Agroperl): http://www.europerl.hr

A treset ovdje: http://www.ersek.hr

Obadva trebas nazvati na telefon, mail ili ne citaju ili im se ne zuri bas s odgovaranjem.
Na vrh
josiphr View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje josiphr Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2009 u 21:05
dragi forumaši molim vas pomoć

jel mi moze netko reci gdje nabaviti ovaj supstrat za venerinu muholovku

(bijeli treset i perit)

ako neko ima šaćicu za pokloniti, prodati ili slično, hvala!
Na vrh
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Prosinac 2008 u 17:01
morat ću i ja sebi koju nabavit da lovi muhe jer više ih nesmijem ljepit od zid.WinkImam zabranu
čovjek uči dok je živ
Na vrh
Felix View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 296
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Felix Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Prosinac 2008 u 16:58
naš frend u celju ima muholovke posađene vani oko jezera već 10 godina i uredno prezimljavaju
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2008 u 08:20
Trebale bi... ako vidis da ime ne odgovara mozes ih opet preseliti... samo treba malo pripazitiThumbs%20Up
Na vrh
vule View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 401
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vule Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2008 u 23:27
vrnul sem ju nazaj u zimski vrt,supruga je mislila da joj ,pošto su velike staklene površene bude previše sunca za mirovanje,valda bu preživelaWink
Na vrh
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2008 u 15:45
vule pa gle da je ljeto vjerojatno bi uživala na tom vlažnom mjestu ali njoj sada treba malo hladnije mjesto... ona sada bi trebala prezimiti inače Dead
Na vrh
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2008 u 15:44
Ako joj se smrzne korijen ugine definitivno!!!!
mogu podniejti NEKE SORTE i do -20... ipak ima i muholovki u našem podneblju...
no svakako treba spriječiti smrzavanje korijena!
Na vrh
vule View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 401
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vule Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2008 u 12:21
svoju muholovku sam stavil u kupaonu Exclamation jel to dobro?izgleda ko da se odlučuje krepatiCry
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.