Mesozderke (muholovka i S. purpurea) |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910> |
Korisnik | |
aleks ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 28 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 40 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pozdrav svima, nakon dulje pauze.
Za početak bih se htio svima zahvaliti na korisnim savjetima. Uglavnom, moja je muholovka bila uspješno prezimila, te na proljeće čak počela tjerati cvjetnu stapku, koju sam odlučio (ipak) za ovu godinu odrezati, kako bi joj priskrbio više energije za ostatak biljke. Uglavnom, ovako to trenutno izgleda: ![]() Inače, zanimljivo je da lovi sve živo, OSIM muha ![]() Evo jedne neoprezne uholaže: ![]() ...a ovo je kad lovac postane lovina ![]() ![]() Izgleda da su muhe možda ipak prebrze za ovu muholovku... ![]() Nego, imam pitanje. Na prvoj slici vidite kako trenutno biljka izgleda, godinu dana nakon što sam je kupio. Zanima me je li kalj u kojeg sam ju presadio postao ipak premali, tj. bih li je trebao presaditi? I kada da to učinim - sad, ili na proljeće? @tanarri: jesi li uspjela uzgojiti koju iz sjemena? |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
![]() cvijet joj je jako sićušan |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
upravo cvjeta a pokraj nje se vidi i druga ali samo malo sa strane , i ona sad cvjeta
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() evo i moje mesožderke , kupljene na flori |
|
![]() |
|
hela ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 20 |
![]() |
|
Sipo ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 11 |
Pozdrav, U principu je ona i bila zaljevana dok je u ducanu bila sa vodom iz slavine, tako da tih tvojih tjedan dana nista ne znace, pa ti zato preporucam da presadis kad stignes. Ja sam svoju prvu drzao par mjeseci u toj iz ducana posudi i zemlji i nista joj nije bilo, al nikad se nezna. Imam ja , samo reci koliko ti treba ? |
|
![]() |
|
bobo ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1 |
pozdrav ljudi!
kupio sam Nepenthes alata na sajmu cvijeca. pitao sam prodavaca kako ju odrzavati i rekao je cesto zalijevati i da mora biti kisela zemlja ali nije napomenuo da treba biti destilirana voda ili kisnica. zaljevao sam tjedan dana vodom iz slavine ![]() da li netko zna gdje bih u zagrebu mogao nabaviti bijeli treset i perlit u manjoj kolicini? ima li netko sa foruma viška? |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
saracenija mi je procvjetala...stavim ovih dana i sliku
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
tanarri ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 02 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 10 |
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
eto moje su prezimile venerine muholovke i saracenije :) saracenije ce mi cak i cvjetati... ocito im je pasalo u stubistu ;)
venerine sam presadila jer ih je bilo puno na kupu mladih stoje jos pa ce valjda prezivjeti.... stavila sam ih vec van mislim da im je dovoljno toplo.. nepentes nisam jos, a i on mi je bio u kuci u sobici koja se isto ne grije jako... |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
tanarri ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 02 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 10 |
Perlit imas ovdje (Agroperl): http://www.europerl.hr
A treset ovdje: http://www.ersek.hr Obadva trebas nazvati na telefon, mail ili ne citaju ili im se ne zuri bas s odgovaranjem. |
|
![]() |
|
josiphr ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 01 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1 |
dragi forumaši molim vas pomoć
jel mi moze netko reci gdje nabaviti ovaj supstrat za venerinu muholovku (bijeli treset i perit) ako neko ima šaćicu za pokloniti, prodati ili slično, hvala! |
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
morat ću i ja sebi koju nabavit da lovi muhe jer više ih nesmijem ljepit od zid.
![]() |
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
Felix ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 296 |
naš frend u celju ima muholovke posađene vani oko jezera već 10 godina i uredno prezimljavaju
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Trebale bi... ako vidis da ime ne odgovara mozes ih opet preseliti... samo treba malo pripaziti
![]() |
|
![]() |
|
vule ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
vrnul sem ju nazaj u zimski vrt,supruga je mislila da joj ,pošto su velike staklene površene bude previše sunca za mirovanje,valda bu preživela
![]() |
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
vule pa gle da je ljeto vjerojatno bi uživala na tom vlažnom mjestu ali njoj sada treba malo hladnije mjesto... ona sada bi trebala prezimiti inače
![]() |
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Ako joj se smrzne korijen ugine definitivno!!!!
mogu podniejti NEKE SORTE i do -20... ipak ima i muholovki u našem podneblju... no svakako treba spriječiti smrzavanje korijena! |
|
![]() |
|
vule ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
svoju muholovku sam stavil u kupaonu
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |