Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 121122123124125 131>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 08:28
...mom hibiskusu je 3 godina, lani nije cvjetao, a dobio je novu zemlju itd.....da li da ga i ovog proljeća presadim u veći pitar??????
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 08:18
....godinama kupujem hibiskuse...i opet imam samo jednog...a bilo je divnih...nema šanse da dotjera do neke značajnije veličine...očito nisam im davala pravu njegu...želja mi je imati oveće grmove pa sad kad imam   više  vremena krećem opet u "boj".....

...moje iskustvo je da su vrlo zahtjevni za uzgoj.... 
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 07:12
Primorka krasan ti je, crveni želim i ja - morat ću u potragu, a možda uspiju tvoji pelcerići - čekat ću.
Nbjelovu, moj novi žuti koji sam kupila i možda  pogriješila stavila sam ga odmah van, a prilično je hladno, listovi su mu dobili neku sivu boju, kao da je neka pepelnice, otpao je pup koji se trebao otvoriti, što sad da ga možda skrešem. Frugi onaj rozasti je stalno vani i cvjeta - ne obilato, ali mali je još.
Hvala unaprijed, a kad jednom dođem u tvoj rasadnik mislim da ću ga opustošiti.smile96
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 00:48
Primorka, bas ti je lijepo razvijen.

Ipak, skare u ruke, i sasijeci, i to dobro ga sasijeci, odrezi oko jednu polovinu od svake pojedine grane.  Tako ces dobiti jos vise grana, i jos ljepsi grm sa vise cvijeta, zato nemoj oklijevati.

Odsjecene grancice zapelcaj, da ti ne propadnu.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2009 u 22:09

Star je tri godine, zapelcan i jako sam ponosna na njega.

Ovako izgleda cvijet:
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2009 u 22:07

I moj hibiskus cvijeta zimi. U kući u toplom. Cijelo ljeto je bio vani i razvio prekrasnu krošnju, a onda sam ga unijela u kuću i sad mi prekrasno cvijeta.

Žao mi ga je orezati, ali koliko sam shvatila trebalo bi to napraviti da bi ga natjerala da cvate ljeti.
Pitanje je znači: orezati ili ne?
Evo i slika:

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2009 u 14:27
Evo, da vas malo upoznam sa aktivnostima hibiskusaskog svjetskog udruzenja. Jucer je proglasen prvi hibiskus godine HOTY (HIbiscus of the Year) i to je Tahitian Princess, kultivar znan i nekima na ovome forumu, pa vjerujem da ce vam biti drago da to saznate. Evo link, gdje mozete vidjeti lijepe slike, i tko zna engleski, procitati stosta o cijeloj proceduri izbora.
OPG 159365

Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2009 u 13:35
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Srećom pa nije visoko, ali mm stalno prigovara, jer je cvijeće i na relativno uskim škalama za ulazak u kuću.

Čudan ovaj moj hibiskus- prava dva cvijeta bila su jednostruka, a sada se otvorio neki dupli na istoj biljcii.

Ovo su moji novopečeni ljubimci, moja dva pupoljka-sakupljanje hibiskusa uspješno započelo:

I prekrasan je baš superTongueTongueTongueTongue
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2009 u 17:51
Ako uspije, baš ćeš me razveseliti, ti ga drži kod sebe, a kad bude sigurno vrlo rado ga udomljujem.
RIJEKA

Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2009 u 09:04
Ja imam isto dupli hibiskus koji ću sada orezati pa ću reznice probati zakorijeniti,ako se ulove možeš dobiti koju.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2009 u 08:57
Bravo draga hvalati. Vise bi me zanimale gotove biljke, ako nisu preskupe, a ima mm kcer u Splitu pa cemo se nekako organizirati. Hvala ti javim se.
RIJEKA

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2009 u 22:04
Trisa, ovaj roze je u stvari dupli, i on ce sada kako bude zatopljavalo postajati sve puniji latica. Obicno pocne cvasti kao jednostruki, i onda se popunjava, a u jesen, kad zahladi, ponovo postaje sve siromasniji laticama i na kraju opet jednostruki.
Kod mene se mogu kupiti reznice i gotove biljke.  Reznice hibrida se mogu zakorijeniti, ali ne bas lagano.
OPG 159365

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2009 u 18:28
Srećom pa nije visoko, ali mm stalno prigovara, jer je cvijeće i na relativno uskim škalama za ulazak u kuću.

Čudan ovaj moj hibiskus- prava dva cvijeta bila su jednostruka, a sada se otvorio neki dupli na istoj biljcii.

Ovo su moji novopečeni ljubimci, moja dva pupoljka-sakupljanje hibiskusa uspješno započelo:

RIJEKA

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2009 u 17:46

Triša Thumbs%20Up lijepo si ti to kupila ... Već imaš viseće vrtove, pa kako ćeš ti ovo ljeto do svoga stana . Morti žičaromWink ?

Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2009 u 17:19
Naravno da me spopala manija hibiskusa, danas sam kupila još jednog-mislim da će biti žuti

RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2009 u 18:36
Nbjelovu - ne znam kakva je situacija dali se od tebe može kupiti hibiskus, jer ono što ti imaš, netko drugi može samo sanjati. No ako je to moguće voljela bih možda nekako nešto nabaviti od tebe.

Evo mog kupljenog za 8.mart - jako sam bila sretna

RIJEKA

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2009 u 22:22
Hi, Fuksija,

Prelijep je bio onaj bijeli dupli. To nije kao ovaj nas domaci dupli, nas domaci ima sredinu bordo, a tvoj mi se cini skroz bijel. JE li bio skroz bijel?

A plumerijice su ti divne, samo gdje ces s njima, znas li ti koliko narastu ta cudovista??? Ja jos nisam vidjela cvijet, a visoke su metar dvadeset, sa listovima siroke 70 cm....a one koje su se razgranale...tri puta toliko...da te ne plasim, koja ti je opcija smjestaja??
OPG 159365

Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 09:06
Shasha, to su plumerije.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 00:49
Šteta,prekrasni su.Šta ti je ovo u malim teglama do hibiscusa?
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2009 u 22:12

Evo slike od obicnog bijelog, koji nazalost nije prezivio ovu zimu, pa je i taj na spisku za kupovinu u proljece.

Nina, prekrasni su ti hibiji.
Ovakve bijele, kakve ti imas, ovdje ih nema u prodaji.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 121122123124125 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,547 sekundi.