Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 121122123124125 131> |
Korisnik | |
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...mom hibiskusu je 3 godina, lani nije cvjetao, a dobio je novu zemlju itd.....da li da ga i ovog proljeća presadim u veći pitar??????
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....godinama kupujem hibiskuse...i opet imam samo jednog...a bilo je divnih...nema šanse da dotjera do neke značajnije veličine...očito nisam im davala pravu njegu...želja mi je imati oveće grmove pa sad kad imam više vremena krećem opet u "boj".....
...moje iskustvo je da su vrlo zahtjevni za uzgoj....
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Primorka krasan ti je, crveni želim i ja - morat ću u potragu, a možda uspiju tvoji pelcerići - čekat ću.
Nbjelovu, moj novi žuti koji sam kupila i možda pogriješila stavila sam ga odmah van, a prilično je hladno, listovi su mu dobili neku sivu boju, kao da je neka pepelnice, otpao je pup koji se trebao otvoriti, što sad da ga možda skrešem. Frugi onaj rozasti je stalno vani i cvjeta - ne obilato, ali mali je još.
Hvala unaprijed, a kad jednom dođem u tvoj rasadnik mislim da ću ga opustošiti.
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Primorka, bas ti je lijepo razvijen.
Ipak, skare u ruke, i sasijeci, i to dobro ga sasijeci, odrezi oko jednu polovinu od svake pojedine grane. Tako ces dobiti jos vise grana, i jos ljepsi grm sa vise cvijeta, zato nemoj oklijevati.
Odsjecene grancice zapelcaj, da ti ne propadnu.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Star je tri godine, zapelcan i jako sam ponosna na njega. Ovako izgleda cvijet:![]() |
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
I moj hibiskus cvijeta zimi. U kući u toplom. Cijelo ljeto je bio vani i razvio prekrasnu krošnju, a onda sam ga unijela u kuću i sad mi prekrasno cvijeta. Žao mi ga je orezati, ali koliko sam shvatila trebalo bi to napraviti da bi ga natjerala da cvate ljeti.
Pitanje je znači: orezati ili ne?
Evo i slika:
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Evo, da vas malo upoznam sa aktivnostima hibiskusaskog svjetskog udruzenja. Jucer je proglasen prvi hibiskus godine HOTY (HIbiscus of the Year) i to je Tahitian Princess, kultivar znan i nekima na ovome forumu, pa vjerujem da ce vam biti drago da to saznate. Evo link, gdje mozete vidjeti lijepe slike, i tko zna engleski, procitati stosta o cijeloj proceduri izbora.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
I prekrasan je baš super ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ako uspije, baš ćeš me razveseliti, ti ga drži kod sebe, a kad bude sigurno vrlo rado ga udomljujem.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Ja imam isto dupli hibiskus koji ću sada orezati pa ću reznice probati zakorijeniti,ako se ulove možeš dobiti koju.
|
|
![]() |
|
Bravo draga hvalati. Vise bi me zanimale gotove biljke, ako nisu preskupe, a ima mm kcer u Splitu pa cemo se nekako organizirati. Hvala ti javim se.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Trisa, ovaj roze je u stvari dupli, i on ce sada kako bude zatopljavalo postajati sve puniji latica. Obicno pocne cvasti kao jednostruki, i onda se popunjava, a u jesen, kad zahladi, ponovo postaje sve siromasniji laticama i na kraju opet jednostruki.
Kod mene se mogu kupiti reznice i gotove biljke. Reznice hibrida se mogu zakorijeniti, ali ne bas lagano.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Srećom pa nije visoko, ali mm stalno prigovara, jer je cvijeće i na relativno uskim škalama za ulazak u kuću.
Čudan ovaj moj hibiskus- prava dva cvijeta bila su jednostruka, a sada se otvorio neki dupli na istoj biljcii.
Ovo su moji novopečeni ljubimci, moja dva pupoljka-sakupljanje hibiskusa uspješno započelo:
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Triša |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Naravno da me spopala manija hibiskusa, danas sam kupila još jednog-mislim da će biti žuti
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Nbjelovu - ne znam kakva je situacija dali se od tebe može kupiti hibiskus, jer ono što ti imaš, netko drugi može samo sanjati. No ako je to moguće voljela bih možda nekako nešto nabaviti od tebe.
Evo mog kupljenog za 8.mart - jako sam bila sretna
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hi, Fuksija,
Prelijep je bio onaj bijeli dupli. To nije kao ovaj nas domaci dupli, nas domaci ima sredinu bordo, a tvoj mi se cini skroz bijel. JE li bio skroz bijel?
A plumerijice su ti divne, samo gdje ces s njima, znas li ti koliko narastu ta cudovista??? Ja jos nisam vidjela cvijet, a visoke su metar dvadeset, sa listovima siroke 70 cm....a one koje su se razgranale...tri puta toliko...da te ne plasim, koja ti je opcija smjestaja??
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Shasha, to su plumerije.
![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Šteta,prekrasni su.Šta ti je ovo u malim teglama do hibiscusa?
|
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
![]() ![]() Evo slike od obicnog bijelog, koji nazalost nije prezivio ovu zimu, pa je i taj na spisku za kupovinu u proljece. Nina, prekrasni su ti hibiji. Ovakve bijele, kakve ti imas, ovdje ih nema u prodaji. |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 121122123124125 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |