Bugenvilija -bugenvileja |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3738394041 44> |
Korisnik | |
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Polygala pa ovo je stvarno div od cvijeta.Ono što mene zanima je orezivanje.Naime ja sam bugenviliju u jesen orezala,svi listovi otpali i pošto je već neko vrijeme vani počela je pupati.Već se vide počeci malih listića.Sada me zanima slijedeće:od dna postoje dvije osnovne grane debljine palca(možda malo deblje),njihova dužina je oko 1 metar,mogu li jednu odrezati i upiknuti o zemlju.Hoće li mi se ožiliti ta grana?Je li to netko probao sada u proljeće kada je "buga" krenula.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
polygala ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 12 |
Bugenvila iz mog vrta:
![]() |
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Sad mi je lakše
![]() Ima krasne tamo roza brakteje i jedva čekam da me opet razveseli.
Idem je odmah malo ohrabriti
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
primorka normalno je da joj svo lišće otpadne
čak i poželjno, negdje sam pročitaka da one što prezime na toplom i nastave listati i eventualno cvjetati kroz zimu, iduće ljeto slabo cvjetaju one trabaju taj period "zimskog sna" ne znam koju boju imaš, ali obično se orežu prije nego krenu s novim listićima znači, sve si super napravila |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
To je prirodno da joj ispadnu svi listovi pogotovu kad je u zatvorenom i tamnom. Samo je izvadi van na sunce (kad prođe ova bura), malo je zalij i ona će već sama krenuti.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Dobila sam ljetos jednu bugenviliju i prekrasno je cvala. Na jesen sam je stavila u podrum jer sam se bojala da joj bura ne našteti. Otpali su joj svi listići i sad je to jedna poprilično neugledna grančica. Kako da je njegujem da opet onako krasno cvijeta? |
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
![]() evo njen prekrasan cvit snimljen po noći |
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
![]() evo moje ljubimice bogunvile snimljene prije dvije godine, danas je velika |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Proljeće poslat ću ti reznice, samo javi koju boju hoćeš i adresu na pp.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Drage moje čitam vas i gledam slike i moram priznati da je stvarno pre,pre,pre lijepa!!!
Pa....ako netko bude imao viška reznicu ili šta već.......bilježim se sa štovanjem!!!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
lika1 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
Evo ovo je moja ljepotica jesenas u 10 mjesecu
![]() |
|
![]() |
|
lika1 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
Imam i ja jednu na balkonu i kupila sam je za samo 25 kn kod jedne žene na placu u Zd,sada je već velika tako da je na proljeće moram presaditi u veći pitar pošto je ovaj već prerasla i korjenčići su joj na površini,a MM ima zadatak da joj napravi armaturu po kojoj će se penjati jer sam na 5 katu pa joj grane vise i lome kad puše jako jugo.Sada je u mirovanju i nadam se da se nije smrznula jer je nisam sklonila sa balkona.
|
|
![]() |
|
azram ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 21 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 28 |
Molim Vas za pomoć. Jučer sam napokon kupila bogenvilu, cvate i prekrasna je roza(ciklama). Inače živim u zagrebu, pa me zanima kako i kada je presaditi u veću posudu, kako je njegovati i kad se ona inače reže? Kako da ju režem s obzirom da će biti u tegli, neću da bude kao drvce!
|
|
![]() |
|
Evo kako vidiš nije, ove zadnje dvije godine se puno posadilo u mjestu i oko hotela i sve je živo i cvate, a bugenvilije su najljepše, ima ih u raznim bojama.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Što ih još nitko nije maznuo?
Da je moj pas ljubimac bliže on bi mi sigurno donio jednu. Jednom je to već učinio ![]() |
|
![]() |
|
Još jedna prekrasna bugenvila, cvjetovi su roza-narančasti, ispred hotela (prošle godine posađeno ih je 100 komada)
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Kad bih bila na moru, ovaj cvjetak bih sigurno nabavila, al' ovako niš.....šmrc,šmrc
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Skitnice hvala ti ali baš danas sam se čula sa frendicom sa mora i obećala mi je jednu mladicu.
|
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
ja sam svoju platio 120 kn,nije bila velika jedino što je bila pred cvatnju.stavio sam tri pelcera u zemlju,možda bude što pa ti pošaljem.samo moraš biti malo strpljiva.ali biti če mali ako ti ne smeta.
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3738394041 44> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |