Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 120121122123124 131> |
Korisnik | |
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fuksija ,predivna boja cvijeta hibija
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
molim vas imam dvije grančice ovog cvjeta nisam shvatial iz ovog što sam čitala vaše komentare kako da se ukorijeni ova biljka ,može li mi neko ako vam nije mrsko konačno dati savjet šta da uradim .
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Fuksija prekrasan je vidim da je još u kući, pa gdje si to ti nama da još ima snijega.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Prekrasan je!
|
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
![]() ![]() ![]() Vidim da sam nesto pogrijesila, pa evo slikica. |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
![]() ![]() ![]() Evo da vam pokazem moj hibi, kojeg sam nedavno kupila. Upozadini se vidi, koliko snijega ima u mom vrtu. |
|
![]() |
|
Cvita ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 261 |
Hvala Nina!
![]() |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Cvita normalno je, ni kod mene nemaju pupove oni koji su vani, hladno je, ali uskoro ce oni.
Andrea, mislim da si dobro napravila. Kad je hibi u kuci, najbolje ga je orezati rano, vec u 11-12 mjesecu, onda rano propupa.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Ja imam jedan crveni jednostruki (čini mi se kao shashin) već je bacio jedan pupoljak. Budući je tek 2 zimu prezimio uspješno kod mene, baš me ugodno iznenadio sa pupoljkom. Jesenas sam ga prikratila, baš iz razloga da probam ga razgranati.
Jesam li u čemu pogriješila? Ili sam dobro postupila! |
|
![]() |
|
Cvita ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 261 |
Nina, je li normalno da stabalce hibiskusa sad još nema ni pupić? Svo ostalo cviće mi je krenilo, samo on još ne trza, a cvita je super cilo prošlo lito i jesen.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Ha, ha, reci mu da ga dobro zapamti kakav je sada, i da da ga onda pogleda za mjesec i pol do dva, pa da onda nesto kaze.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Oštrigla sam hibiskus i kad je muž vidio kaže on meni:
"Ti nisi normalna, da sam znao što ćeš napraviti sakrio bi ti škare!"
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Uh jadan baš mi ga žao, no mazit ću ga i paziti, brinem se jer je vani a jako je hladno, ali proučavajući ove tekstove naprijed vidim da ih Nina drži na prilično hladnom mjestu uspješno.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Mogu zamisliti kako to kod tebe izgleda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sasjekla sam mu vrške, slikati ću da ga vidiš, izgleda nekako jadno, no nadam se da će se oporaviti.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Trisa, ispravno, njima je sada mjesto vani.
Manci, hibisi vole sunce...osim u najzesce ljeto, kada im prija da su zaklonjeni u ono najvruce doba dana. Naravno, ako je biljka nenavikla na sunce, treba je navici postepeno, tijekom desetak dana je pazljivo iznositi sve duze i duze, i ona ce se naviknuti, kao i mi kad u sred ljeta idemo na more.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...da, to sa holandskim i našim sam pretpostavljala da je tako, ali baš u mom gradu nemam velikog izbora...
...nisam ih nikad držala na punom suncu....čini mi se da će ih spalit....više jutarnje ili čak polusjena...možda je tu greška?
|
|
![]() |
|
Joj sreća da te imamo. Ne neće biti bolest, jer se ne skida kako ti opisuješ, već baš izgleda kao da je spržen od sunca. No imaš pravo za kupnju. Imao je nekoliko pupoljaka - nije bio prevelik i samo 19 kn, naravno da sam nasjela. No sada ću postupiti kako si me savjetovala, a recept ću si imati za ubuduće.
Ima još nešto vani su mi, a tu je najniže bilo oko 4 do 5 sada mi ih je glupo stavljat unutra, osim toga onaj prvi se drži super i cvjeta.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Trisa, vrlo je moguce da ti ga je spalilo sunce. Kako izgleda ta "pepelnica"? Ako je to nesto sto mozes prstima obrisati, onda je zaista neka bolest, probaj tretirati sa ovim: pola litra vode, zlica maslinovog ulja, zlica tekuceg sapuna, i trecina zlice alkohola za rane.
Ako se ne moze skinuti prstom, onda ga je ili zima dohvatila, ili sunce, i jedno i drugo nije opasnom malo mu sasijeci vrske, oporavit ce se on.
Sto ne valja sa tim kupovnim hibisima?? Evo ovo: ako su holandska proizvodnja, a vecina na nasem trzistu jeste, onda su tretirani hormonom za usporavanje rasta. On omogucuje da su mali (sto je prikladno radi transporta) i puni cvijeta (sto mami kupca). Oni jedno vrijeme lijepo cvatu, a onda, kada bi trebali poceti rasti, ne mogu, radi tog hormona, guse se, guse, i uginu. U Holandiji ljudi biljke koriste samo dok cvatu, i onda bace sve sa pitarom, i kupe novo...zato to za Holandiju nije varka, ali nasi ljudi hoce da im trajnica traje, i dozivljavaju to kao varku trgovaca. Vrlo je tesko (iako ne i nemoguce), pazljivom njegom ocuvati takvu biljku. Njoj treba 1,5 godina, nekad i malo duze, da se oslobodi utjecaja tog hormona.
Zato, kupujte hibise kod tetkica na pazaru, ne u cvjecarama i trgovackim centrima. Ti hibisi (kod bakica) su veci, strkljaviji, sa manje cviejta, ali zdravi tj. netretirani.
Manci, to moras sama vidjeti: izvadi iz posude sa zemljom, i pogledaj korijen, ako ga je mnogo i ako se poceo uvijati oko dna posude, onda presadjuj u vecu, i daj nove zemlje, ako nije, onda mozes malo samo stresnuti staru zemlju i dodati samo malo nove, iil ne moras uopce, ali isto moras prihranjivati da bi ti cvao, i stavi ga na sto vise sunca. To sto nije cvao znaci da mu je nesto generalno nedostajalo.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Hvala na savjetu nbjelovu!
Teška srca ću ga orezati, ali ako se mora, mora se
![]() Triša ako pelcanje uspije, imaš jedan sigurno.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 120121122123124 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |