Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 120121122123124 131>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2009 u 21:08
Fuksija ,predivna boja cvijeta hibijaSmile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2009 u 20:18
molim vas imam dvije grančice ovog cvjeta nisam shvatial iz ovog što sam čitala vaše komentare kako da se ukorijeni ova biljka ,može li mi neko ako vam nije mrsko konačno dati savjet šta da uradim .
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2009 u 20:02
Fuksija prekrasan je vidim da je još u kući, pa gdje si to ti nama da još ima snijega.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2009 u 11:52
Prekrasan je!
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2009 u 09:20

Vidim da sam nesto pogrijesila, pa evo slikica.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2009 u 09:16

Evo da vam pokazem moj hibi, kojeg sam nedavno kupila.
Upozadini se vidi, koliko snijega ima u mom vrtu.
Na vrh
Cvita View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 261
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cvita Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 23:15
Hvala Nina! smile78
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2009 u 22:51
Cvita normalno je, ni kod mene nemaju pupove oni koji su vani, hladno je, ali uskoro ce oni.

Andrea, mislim da si dobro napravila. Kad je hibi u kuci, najbolje ga je orezati rano, vec u 11-12 mjesecu, onda rano propupa.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2009 u 23:40
Ja imam jedan crveni jednostruki (čini mi se kao shashin) već je bacio jedan pupoljak. Budući je tek 2 zimu prezimio uspješno kod mene, baš me ugodno iznenadio sa pupoljkom. Jesenas sam ga prikratila, baš iz razloga da probam ga razgranati.

Jesam li u čemu pogriješila? Ili sam dobro postupila!
Na vrh
Cvita View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 261
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cvita Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2009 u 22:45
Nina, je li normalno da stabalce hibiskusa sad još nema ni pupić? Svo ostalo cviće mi je krenilo, samo on još ne trza, a cvita je super cilo prošlo lito i jesen.
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2009 u 14:25
Ha, ha, reci mu da ga dobro zapamti kakav je sada, i da da ga onda pogleda za mjesec i pol do dva, pa da onda nesto kaze.
OPG 159365

Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2009 u 11:51
Oštrigla sam hibiskus i kad je muž vidio kaže on meni:
"Ti nisi normalna, da sam znao što ćeš napraviti sakrio bi ti škare!" LOL
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 22:23
Uh jadan baš mi ga žao, no mazit ću ga i paziti, brinem se jer je vani a jako je hladno, ali proučavajući ove tekstove naprijed vidim da ih Nina drži na prilično hladnom mjestu uspješno.
RIJEKA

Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 20:43
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Sasjekla sam mu vrške, slikati ću da ga vidiš, izgleda nekako jadno, no nadam se da će se oporaviti.

Mogu zamisliti kako to kod tebe izgledasmile39LOLLOLLOLLOL
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 14:54
Sasjekla sam mu vrške, slikati ću da ga vidiš, izgleda nekako jadno, no nadam se da će se oporaviti.
RIJEKA

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 14:24
Trisa, ispravno, njima je sada mjesto vani.

Manci, hibisi vole sunce...osim u najzesce ljeto, kada im prija da su zaklonjeni u ono najvruce doba dana. Naravno, ako je biljka nenavikla na sunce, treba je navici postepeno, tijekom desetak dana je pazljivo iznositi sve duze i duze, i ona ce se naviknuti, kao i mi kad u sred ljeta idemo na more.
OPG 159365

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 22:18
...da, to sa holandskim i našim sam pretpostavljala da je tako, ali baš u mom gradu nemam velikog izbora...
...nisam ih nikad držala na punom suncu....čini mi se da će ih spalit....više jutarnje ili čak polusjena...možda je tu greška?
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 21:50
Joj sreća da te imamo. Ne neće biti bolest, jer se ne skida kako ti opisuješ, već baš izgleda kao da je spržen od sunca. No imaš pravo za kupnju. Imao je nekoliko pupoljaka - nije bio prevelik i samo 19 kn, naravno da sam nasjela. No sada ću postupiti kako si me savjetovala, a recept ću si imati za ubuduće.
Ima još nešto vani su mi, a tu je najniže bilo oko 4 do 5 sada mi ih je glupo stavljat unutra, osim toga onaj prvi se drži super i cvjeta.
RIJEKA

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 21:27
Trisa, vrlo je moguce da ti ga je spalilo sunce. Kako izgleda ta "pepelnica"? Ako je to nesto sto mozes prstima obrisati, onda je zaista neka bolest, probaj tretirati sa ovim: pola litra vode, zlica maslinovog ulja, zlica tekuceg sapuna, i trecina zlice alkohola za rane.
Ako se ne moze skinuti prstom, onda ga je ili zima dohvatila, ili sunce, i jedno i drugo nije opasnom malo mu sasijeci vrske, oporavit ce se on.

Sto ne valja sa tim kupovnim hibisima?? Evo ovo: ako su holandska proizvodnja,  a vecina na nasem trzistu jeste, onda su tretirani hormonom za usporavanje rasta. On omogucuje da su mali (sto je prikladno radi transporta) i puni cvijeta (sto mami kupca). Oni jedno vrijeme lijepo cvatu, a onda, kada bi trebali poceti rasti, ne mogu, radi tog hormona, guse se, guse, i uginu. U Holandiji ljudi biljke koriste samo dok cvatu, i onda bace sve sa pitarom, i kupe novo...zato to za Holandiju nije varka, ali nasi ljudi hoce da im trajnica traje, i dozivljavaju to kao varku trgovaca. Vrlo je tesko (iako ne i nemoguce), pazljivom njegom ocuvati takvu biljku. Njoj treba 1,5 godina, nekad i malo duze, da se oslobodi utjecaja tog hormona.
Zato, kupujte hibise kod tetkica na pazaru, ne u cvjecarama i trgovackim centrima. Ti hibisi (kod bakica) su veci, strkljaviji, sa manje cviejta, ali zdravi tj. netretirani.

Manci, to moras sama vidjeti: izvadi iz posude sa zemljom, i pogledaj korijen, ako ga je mnogo i ako se poceo uvijati oko dna posude, onda presadjuj u vecu, i daj nove zemlje, ako nije, onda mozes malo samo stresnuti staru zemlju i dodati samo malo nove, iil ne moras uopce, ali isto moras prihranjivati da bi ti cvao, i stavi ga na sto vise sunca. To sto nije cvao znaci da mu je nesto generalno nedostajalo.
OPG 159365

Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 10:23
Hvala na savjetu nbjelovu!
Teška srca ću ga orezati, ali ako se mora, mora se Smile.

Triša ako pelcanje uspije, imaš jedan sigurno.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 120121122123124 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,547 sekundi.