Mamaa traži |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 7> |
Korisnik | |
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No bravo ja, sad sam tek spazila da imaš starinske narcise, baš kad sam dobila kuvertu od tebe
![]() ![]() Imam čičoke i nekaj od sjemena, bum zapakirala ![]() I naravno, velika ti hvala na sjemenju ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Silvek- no frks no problems- kad će ići slijedeće pakiranje pakiram -računaj negdje ponedjeljak-utorak
hehe čičoke dobila danas od tropija
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
|
|
|
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
... sad mu nije vrijeme ( ljeto) kad bude podsjeti me... mislim da nemam nigdje u vrtu posađenog...sutra prolunjam... više ni sama ne znam šta od ljekovitog imam a što ne... berem divlje a u vrt ubacim ponegdje da znam kad je vrijeme za otić u šumu sa košarom :))) |
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
...no poslala danas poštu.... sa dosta ljekovitog.... no htjedoh ti reći ako ljekovito bilje poznaješ iskuljučivo iz knjiga i ne znaš ga prepoznati u prirodi malo će ti koristi biti zasađeno u vrtu zato jer travka zavisi od staništa, a pogotovo jer je u šumi zelenila treba znati preponati gledajući na mjestima koja su pogodna za njen rast.... a ako u prirodi ne raspoznaješ ta mjesta opet si na istome... je u vrtu uzgojeno osim što nije kemijski i energetski isto kao divlje, nije niti količina dostatna za prosječno kućanstvo.....
|
|
![]() |
|
imam par stvari šta koristim njih hvala bogu poznajem iako zadnje dvije godine nisam baš bila u berbi (bolesti u obitelji- najviše vremena provela po bolnicama)
![]() ![]() ![]() A mislim da će mi videc biti od koristi i polukultiviran jer mi treba za zamor očiju od monitora, vožnje i papira- čisto za obloge- neću ga upotrebljavati za skidanje dioptrije
![]() |
|
|
|
![]() |
|
...kad bude izrastao pošaljem ga.... mislim da je to kasno ljeto ... bar na području gdje ga ja berem...
...za obloge je dobar ja ga isto koristim...ali evo info nedavno se baš (ponovno) ugodno iznenadila kako sviježi gel iz aloje vere brzo i efikasno djeluje...debelo natrackati na podočnjake i uokolo očiju... prvo sam mislila da fantaziram ali svaki put kad sam primjenila učinak je bio isti :))))) ..i prava domaća kamilca istoje jako dobra ( al mora biti domaća :)) |
|
![]() |
|
nažalost domača kamilca kod mene nije imala neki učinak- neznam zašto, a gel od aloe nisam nikad radila- možda zato što nemam aloe od kojih bi ga mogla raditi- a neznam ni postupak
![]() |
|
|
|
![]() |
|
a što se tiče čubra pitao mene muž- u koje ga sve jelo može stavljati- našao moju bilješku o jednom od njegovih djelovanja
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
:)))) u ama baš sva :)))) čak i na pečena jaja, preko namaza na kruhu do svih oblika pripreme povrća i mesa...:)))
..aloju treba zamoliti od nekoga pelcer pa kad bude 1,5 - 2 god stara može se koristiti u te svrhe,,,odrezati komad lista, otvoriti ga i unutra je gel :)prava mala čudesna tvornica :) |
|
![]() |
|
Izvučeš ga iz listića??? sam to
![]() ![]() ![]() ![]() hehe ja sam mu rekla nek si ga u grah stavlja, pa da si ga na sve tovari, nebi mi pol vrta čubra bilo dosta i da ne pričam da bi ja morala pobječi od njega
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
White ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 23 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 207 |
jooj ja malo tih biljkica znam po imenima
![]() ![]() |
|
![]() |
|
s obzirom na površinu za popunjavanje- sve kaj treba udomiti slobodno pošalji uopće nije problem za mjesto- još nisam došla do pola planiranog
![]() |
|
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
griva jel djelotvoran gel od bilo koje vrste aloe ili samo pojedine vrste?
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
...ja sam to osjetila na svojim očima ali nigdje drugdje nisam našla podataka o tome.... taj gel je bio baš iz ljekovite akoje vere stare 2 god ( kako i treba biti najmanje stara) a dobila sam ga kao list na poklon od jedne naše forumašice ( ne znam dal je pametno da ju imenujem ovako javno da se cijeli forum sjati na nju i njene aloje :))))))))))))))
|
|
![]() |
|
...p.s. mamam ti ne ažuriraš taj popis.... pametno :)))))))))))))))))))))))))
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
moram si to nabaviti,moji podočnjaci su već pfff..griva,a koja je aloa ljekovita?
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
griva- ažurirati ću ga kad vidim šta mi se primilo- za sad nažalost ima dosta biljaka za koje sumnjam da ću ih uspijeti spasiti
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Dragi moji cvjetoljupci imam veliku molbu- muž me moli kad već radim botanički vrt da nabavim eukaliptus- dakle molim vas ako netko ima neka se javi- trebam ili sadnicu ili sjeme i upute za uzgoj i njegu
![]() |
|
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
sadnice eukaliptusa sam ja nalazila ovde u splitu u podrumima,bude mjesec sadnica od početka 3.mjeseca i uvjek ga jos produze jer bude vekliki interes, a sad gdje ga ima nabavit ....
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |