Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 119120121122123 131>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 21:39
Trisa,

Sad kad si rezala korijen, mislim da nije preporucljivo odmah gnojiti, osim ako to nisi samo poneku zilicu otkinula. Ako si malo jace skratila korijen, onda cekaj jedno tri tjedna, i nakon toga prihranjuj redovito, dva puta tjedno sa gnojivom ovakvog omjera 16-8-24. 20-10-30, ili neko slicno, bitno je da je prvi clan srednje velik, drugi najmanji, a treci najveci.

Ako si samo koju zilicu potkratila, mozes odmah poceti gnojiti.

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 20:43

potpisujem Trišu

Blago tebi fuksija kad imaš toliko prostora za smjestiti sve ove ljepotice.

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 19:54
Ne bih znala reći koji bi bio moj favorit, ali ovaj narančasti je "mrak"
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 19:35

Evo i mog narancastog hibija.

Nina, prekrasni su ti coccineusi.Oba su lijepa, ali crveni je moj favorit.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 19:19
Kod Nine - nema što nema- E ja kupila i jedan bijeli, dakle sada imam tri komada - niti jedan nije reprezentativan, ali nadam se da ću napraviti od njih ljepotane.
Danas sam ih presadila, jer mi se činilo da su nekako jadni. Bilo im je presađivanje neophodno, jer je u posudi bilo samo korjenje, malo sam korijen skratila, stavila friđku zemlju, pola kupljene, pola vrtne, sada su u sjenovitom djelu vrta, sunce samo dođ kad je već na zapadu. Ajd molim te Nina kada i s čim da ih prihranim, da se ne vraćam sada unatrag na tvoje tekstove - kratko molim te.
RIJEKA

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 15:41
Evo slicica:

i bijeli

OPG 159365

Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 197
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 15:27
Ima li netko možda hibiscus coccineus, i ako imate postavite slikicu.
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 07:07

Evo jedan hibiscus,njezno roza boje, koji me je obradovao svojim cvijetom.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 00:13
Hm, poznat mi je taj problem...
OPG 159365

Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2009 u 22:18
Hvala Lana2!
Imas pravo Nina, ali ce biti problem kada sce biljke porastu, a imam ih vec previse. Nije problem u prostoru, nego u iznosenju i unosenju.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2009 u 19:16
fuksija hibiscusi ti prelijepo izgledaju
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2009 u 19:09
He, he, super! Tako velik podrum treba popuniti!
OPG 159365

Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2009 u 18:34
zahvaljujem se primorki na odgovoru srce si
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2009 u 17:16

Hvala,Nina!
Oprosti, ja sad tek vidjela da si me pitala kuda cu sa plumerijama.
Nije to problem, imam podrum ispod cijele kuce.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2009 u 15:07
Fuksija, slike su ti prekrasne, a i hibiji! Dakle upoznala sam na desetine ljudi koji uzgajaju hibije u sjevernim krajevima, ali s tobom se zaista nitko od njh ne moze mjeriti.
OPG 159365

Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2009 u 19:45

Ovo je moj bijeli dupli hibiscus.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2009 u 12:09
Da Trisa, ovo sto ja imam su tropski hibiscusi, a imam i vrtne.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2009 u 09:21
Oh fuksija tako si nam daleko, ali nadam se da će i kod vas brzo doći proljeće.
Vidim da se na nekoliko mjesta spominje sobni hibiskus, valjda je to ovaj tropsi, ali je u drugoj temi.
RIJEKA

Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2009 u 23:09
Hvala vam na lijepim komentarima;Primorka, Alisa i Trisa.
Trisa, pa ja sam u Norveskoj, ovdje je jos prava zima i ima jos puno snijega, kao sto se vidi kroz prozor.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2009 u 22:34
Inaja, ja sam svoj hibiskus zakorjenila tako da sam grančicu jednostavno zapiknula u malu teglicu sa zemljom i nakon otprilike mjesec dana je potjerala nove listiće.

Možeš probati i s hormonom za zakorjenjivanje.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 119120121122123 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.