Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 203>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2009 u 10:22
korijenko super ti je vrt Smile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2009 u 10:24
Apsolutno se slažem s tobom Korijenko, cvijetu je mjesto gdje raste, a ne u vazi...ja samo u rijetkom prilikama nešto poberem, kad se polegne ili kad vjetar slomi, onda ide u vazu...a svo ono mrtvo cvijeće koje se prodaje u cvjećarama...zločin...MM dobro zna da za poklon dolazi samo cvijet u tegli, jer bi buket rezanog dobio natrag u glavuLOL
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2009 u 10:31
Originalno poslano od člana korijenko korijenko napisao:

Tu gdje ja živim je jako puno tih grota i najviše ih je ispod zemlje, to ljudi vide kad zidaju nove kuće. Meni je ispod jednog  travnjaka iza kuće sve stjene i grote, nikad nije mogla biti obradiva površina i tako barem 50% svega oko kuće, a da ne govorim koliko smo morali minirati kad smo dograđivali novi dio na staru kuću. Većina kuća kod nas ima kanalizaciju riješenu tako da ima vetrenicu a to je da se kuća spoji u stjene ispod kuće koje se rijetko kad začepe, priroda radi svoje i sve vuče u dubinu. Tek smo lani dobili  pravu kanalizaciju i sad čekamo da nam naprave ugovor za priključenje.

Vera dobro ti kažeš, ko moj tata, da prirodu treba pustit da radi svoje, neću dirat mahovinu jer iz nje ionako raste majčina dušica pa to lijepo zgleda kad procvate.
Jutros sam MM upravo pokazivala ove grote i cvijeće i zaključila: a što ja mogu kad je moja jedina grota ispod kupaone!Angry
To je tako u ovim predjelima.Meni je sve ista etaža u kući, samo kupaona ima 3 stepenice i kad smo adaptirali 99 smo mislili spustiti, ipak ide starost i tako to. A kad tamo grota, naravski zato i je taj dio povišen. Špajza mi ima samo jednu škalu....Big%20smile
E da mi je ta grota negdje u vrtu!
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2009 u 10:45
Originalno poslano od člana SilveK SilveK napisao:

Apsolutno se slažem s tobom Korijenko, cvijetu je mjesto gdje raste, a ne u vazi...ja samo u rijetkom prilikama nešto poberem, kad se polegne ili kad vjetar slomi, onda ide u vazu...a svo ono mrtvo cvijeće koje se prodaje u cvjećarama...zločin...MM dobro zna da za poklon dolazi samo cvijet u tegli, jer bi buket rezanog dobio natrag u glavuLOL

MM više ništa ne kupuje, kad imamo neki dan za obilježit odemo u rasadnik i kupimo neku trajnicu ili neki ukrasni grm. Za dan žena kupio mi je mini narcise posađene u vazici. Nevjerojatno ali još uvijek cvjetaju.
Zamisli koliko bi već cvijeća od onda završilo u smeću da mi je kupio rezano a koliko će još godina cvasti ti malecki narcisi.....
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 10:28
Kako sada sve iz dana u dan napreduje i to na očigled, od ujutno do navečer velike promjene

Rabarbara, još malo pa ćemo papati fini štrudel

Srca, danas je sigurno već druga situacija, ujutro gledam da su se već više rascvale od ovoga na slici

Počela i moja kamelija, nešto joj je požderalo vrhove pupoljki (ne baš sve) ali svejedno će biti lijepa, u vrtu cijelu zimu nezaštićena
Danas ću opet malo slikati pa vam javim novosti

(zgora Opatije)
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 10:45
barbara, a kako bi ja mogla doći do rabarbare. Ima li to sjeme ?
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 11:08
Ima valjda ali moj tata čim vidi da počinje cvijet odmah otkine, jučer je već jednog otkinuo. Još nikad nisam vidjela kako cvate niti ne znam kakav ima korijen jer to on ne dira. To je inače njegova biljka, tu je od kad znam ja za sebe, ne smijem je ni dirat ni opkopavat samo poberem stabljiku i napravim štrudel, to je top plafon što smijem. On i MM više brinu za povrće a ja samo cvijeće , eventualno posijem nešto od povrća i zalijevam.

(zgora Opatije)
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 780
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 11:14

I ja imam rabarbaru, ali ne znam što da radim s njom, haha.

Ajd molim te, ako može, ukratko mi reci kako se ona pripremi za štrudlu? Mora li se kuhat, naribat, rezat ili što? Oprosti što ti ovime zachatavam tvoju temu.

Postoji sjeme rabarbare za kupiti. Baš sam vidio u Konzumu neki dan. Ja sam svoju također uzgojio iz sjemena.

Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 11:34
Ovako:  odrežeš stabljiku do zemlje i odrežeš list jer se on ne jede, zatim moraš sa stabljike oljuštiti crvenu tanku koru, na vrhu malo sa nožem zaljušti i samo vuci prema dole ona se lijepo skida i tanka je, na nekim se djelovima niti neće skidati jer je pretanka. Ne smiješ čekati da stabljika ostari, to se radi na proljeće dok je još mlada jer inače je stabljika šuriva - ne znam hrvatski naziv ali to je kad je unutra prazna, ko da ju je nešto pojelo, isušena bolje rečeno. Kasnije od starijih stabljika napravi kompot, isto je dobar onako kiselkast iz frižidera.
Vratimo se na štrudel. Te oljuštene stabljike nareži na sitne tanke kolutiće
i dalje sve kao za bilo koji štrudel (nema prije kuhanja) dakle:
razvuci lisnato, na 3/4 tijesta od vrha rasporedi rabarbaru, posipaj sa šećerom (više nego inače- pažnja rabarbara je jako kisela), onda posipaj sa krušnim mrvicama ( isto više nego inače-puna je vode), na to malo cimeta, malo putra, zarolaj i peci. Dobar tek!Tongue
Evo to je sva mudrost, rabarbara je jako dobra, šteta da ju ne koristiš kad ju imaš u vrtu 

(zgora Opatije)
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 11:41
Mi jedemo rabarbaru tako da stabljiku narezemo na 2,3 cm komadice, skuhamo u vodi da se razmeksa i onda na to stavimo ili sladoled od vanilije ili cream (ne znam bas na hrv. slatko je ali je u tekucem stanju).

Ili se tako skuhana rabarbara moze napraviti kao 

Lisce rabarbare je jako otrovno ( u vecim kolicinama pogotovo) ali se moze slobodno staviti na kompost.

Ja nikada nisam vidjela cvijet jer to znaci da je biljka na izdisaju , ja je redovito kidam za kuhanje i do sada jos nikada nije cvjetala.
Sjemenje nisam vidjela nigdje , uvijek se prodaje kao biljka (bar ovdje).
Mi imamo samo jednu biljku i vise je nego dovoljno za kuhanje s vremena na vrijeme.

Rabarbara se kida a ne reze, znaci potegnes drvenasti dio i otkinuti ce se blizu zemlje bez problema.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 11:45

Odlično, nakon svega ovoga idem u Konzum po sjeme !

Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
kaća43 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kaća43 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 13:06
korijenko tvoja hacijenda me odusevila,bas sam se nauzivala listajuci tvoju temusmile120
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 780
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 13:21
Moja rabarbara je već prilično velika i počela je sa cvatnjom.
No ja otkinem te cvjetove jer previše iscrpljuju biljku, a nikakve koristi od njih.
Hvala na receptima. Probat ćemo nešto iskemijat:)
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 13:37
TongueZvrk hvala da si i ti dala savjet za rabarbaru
Kaća samo ti šeći u mom vrtu i opuštaj se, neću ti smetati Tongue

(zgora Opatije)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 20:10
Ja neću šetati doći ću po sjeme od rabarbare i idem doma.smile79
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 21:19
E ja sam baš juče bila kod kolegice i vidjela otu istu biljku, i prvi put sam čula da se koristi u slatkom a baš štrudle su bile u pitanju
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 21:33
Originalno poslano od člana korijenko korijenko napisao:

To je točno, u mom se vrtu cvijeće NE SMIJE BRATI eventualno postoje neke vrste na nekim mjestima koje bere moja mama za na groblje i ja za u vazu, npr: jorgovani, irisi, neki narcisi koji rastu "na divlje", aster-zvjezdan visoki i neko zelenje od žbunjeva -eventualno, drugo- nema šanse.
]

Ovo kao da sam ja pisala,stoga potpisujem tvoje rijeci,nadam se da se ne ljutis [IMG]smileys/smiley1.gif" align="middle" />.Ni ja ne berem cvijece u vaznu,samo ponekad dozvolim djeci da uberu po koji cvijetic,i nikome vise...Po meni je ljepše vidjetti ih u vrtu nego u vazni....Tvoj vrt je predivan,korijenko....
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1418
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 21:35
korijenko, u tebe svakakvoga bilja....kamewnjar ne da je super, već je fantastičan, poseban upravo zbog grote! vrt ti je super!!!
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 08:51

Hvala curke, vidim da ste oduševljene raznoraznim kamenjem pa da ja malo prolistam moj photobucket i da vam opet pokažem malo "modnih kamenih detalja"

(zgora Opatije)
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 08:58
Ovako je to izgledalo jučer:
Ljubičice, ove su mi posebne jer cvatu kasno kad one rekli bismo"prave" već odlaze. Ove ljubičice preko zime kompletno nestanu i na proljeće niknu i listovi i pupoljci

Breskve su u cvatu, samo da ocvatu bez kiše i magle.....

Tulipani, neki dan zeleni pupoljci, sad šarenilo....

(zgora Opatije)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 203>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.