Krumpirov grm - Solanum Lycianthes rantonnetii |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 26> |
Korisnik | |
kikiyada ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 20 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo da vam se pridruzi jos jedna ljubiteljica cvijeća.
Zaljubila sam se u krumpirka na prvi pogled, al imam mali problemičić. Nigdje ga nema za kupit! Da li je sada već prekasno da nekog zamolim ako mi moze poslat grančicu da ga pokusam presadit ili da čekam sljedeću zimu/proljeće? |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Cvita tražim pomoć - savjet od tebe jer si specijalista za krumpirka.
Moga krumpirka su napale neke sićušne bile mušice i ja ga poprskala sa insekticidom, a jadna ja ,šta sam doživila svi mi listovi otpali, a vrhovi grane totalno klonuli i postali prozirni. Tugo moja ![]() |
|
![]() |
|
Cvita ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 261 |
Vanja, ako već nisi, obavezno ga iznesi vanka. Isperi ga (poštrapaj) vodon da mu makneš taj otrov i čekaj. Mislim da će biti OK. Ubuduće sve mušice i dr. beštijice koje vidiš ostavi, jer mu neće biti ništa od njih. Samo ga dobro zalivaj i bit će on u redu. U najgorem slučaju bit će kod mene reznica.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
I ja mislim na tvoje reznice, još uvijek od mojeg ništa, iako ima dva zelena listića, pa sve čekam. Ovaj put ćeš mi ga ti čuvat dok dođem u Split, pa kad se kod tebe zakorijeni, nosim doma.
Ali možda jop ima nade.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
jesam Cvita čim sa vidila šta se desilo ja s njim u kadu pod tuš, sad je jadan sama stabljika bez listova, ajme meni kako mi je bija lipo krenija, viruckala sam ga stalno, držim ga stalno vani na prozoru dok ne ode na otok.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ipak vanja ne brini, zahvaljujući cviti imat ćeš ga opet, njoj to očito ide od ruke.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Triša moj krumpirko izgleda kao žalosna vrba
![]() |
|
![]() |
|
Bar nekako izgleda, a moj na drvenoj stabljici ima 2 lista i ne mrda, a i ti listovi su nekako žuti, nemam sreće s ukorjenjivanjem reznica - nula.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Cvita ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 261 |
Vanja ne odustaj od njega. To je biljka koja obožava sunce i samo ti njega drži vani. Krenit će ponovo, čim se oporavi od šoka.
Triša, bit će reznica i sve šta odrižen stavit ću u zemlju. pa šta bude.
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Vanja, kako krumpirko?
Moj se tako lijepo razgranao, zazelenio. Baš sam ga prošli tjedan dohranila, a danas dodala mu friške zemlje. |
|
![]() |
|
Andrea, mome krumpirku sam morala odrezati - skratiti granu jer je bilo neupotrebljivo, a ostalo primjećujem da bi mogli novi listići proviriti, gladim ga, tepam mu, mazim ga, njegujem ga, valjda je zaboravio šta sam mu napravila pa će me podariti s novim listovima a i cvitovima.
|
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
vanja znam kako ti je, navijam za tvog krumpirka!
|
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
ako ne radi mene
![]() ![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Toliko im se veselim da moram svima pokazati:
![]() |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Odakle sad ovo, i ja bi htjela imati, ajde otkri tajnu gdje toga ima.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
U Crikvenici na sajmu. Izvedeš obitelj u šetnju i - dobiješ: Dva - evo tu su!
|
|
|
|
![]() |
|
Da sam znala, ali nije me bilo - no vjerujem da ćeh biti u Buzetu, ako ne u Rijeci kod konta.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
prekrasan cvjetak- gdje se može nabaviti na kontinentu??
|
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
Ako ga ne nađeš, snać ćemo se. Mamaa, skoro svi štandovi u Crikvenici bili su iz Zagorja.
|
|
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
napokon sam kupila krumpirka
![]() moram vam ga slikati, malecki je, ali srcu drag |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |