Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anaida  - vrt, cvijeće, kamen, dom...
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anaida - vrt, cvijeće, kamen, dom...

Odgovori Odgovori Stranica  <1 215216217218219 245>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 4,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2009 u 17:34
Originalno poslano od člana Anaida Anaida napisao:

Draga Hana - da, moguće  je da je sjeme loše. Meni je ovo mama donijela iz Austrije, skupila ga je u jednom vrtu, i zaista je svako niknulo. A svekrva je kupila u dućanu i NI JEDAN joj dragoljub nije niknuo. Tako sam i ja ove godine kupila sjemenje bosiljaka, timijana i još nekih začina i ista priča - nije gotovo ništa niknulo..

Puno pozdravljam i sve druge drage gošće na mojem forumu i svima pusa velika!

U ovome ima istine, da je sjeme izvana veće klijavosti nego domaće . Gledam žutu kadificu nikla mi je dosta ova iz njemačke, a naša prošle godine ako je bila jedna ili dvije. Jest da sam sjeme platila u Njemačkoj 15kn, a ovdje 5kn.

Moja mama kaže da je biljku ( ne znam o čemu se radi) godinama iz našeg sjemena pokušavala samo par komada da dobije. Nikakav uspjeh nije imala od domaćeg kupovnog sjemena, a odnekle izvana je dobila i sad je biljka korov kojeg se ne može riješiti.

Znam da je moja mama uvijek sa svojih cinija i drugih biljaka uzimala posebnu glavicu koju je pratila i obilježavala koncem. Navodno samo ta glavica je davala ispravno sjeme. E sada možda i postoji škart sjeme sa biljke koje nama nemilice uvaljuju. A možda je i prestaro sjeme te nije klijavo.Embarrassed
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2009 u 12:27

sve divno cvijeta.....stvarno neznam što bih izdvojila,......smile169
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2009 u 12:00
Lantana je sve rekla za mene -ja nemam više riječi stvarnosmile79
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2009 u 09:02
Anaida kod tebe je sve prekrasno,  cvjetni otoci, grmovi, stabalca, cvijeće, kamenjar...smile120 
život je more
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2009 u 08:37
Draga Hana - da, moguće  je da je sjeme loše. Meni je ovo mama donijela iz Austrije, skupila ga je u jednom vrtu, i zaista je svako niknulo. A svekrva je kupila u dućanu i NI JEDAN joj dragoljub nije niknuo. Tako sam i ja ove godine kupila sjemenje bosiljaka, timijana i još nekih začina i ista priča - nije gotovo ništa niknulo..

Puno pozdravljam i sve druge drage gošće na mojem forumu i svima pusa velika!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2009 u 08:26
E, pa ja neznam koji mi je cvjetni otok ljepši, sve pohvale
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2009 u 07:54
jako ti je lijepo sve posebno kamenjar uz terasu. A mene dragoljubi neće pa neće.Već sam ih sadila i u teglice da brže niknu pa presađivala i sadila u zemlju pa ih je samo par niklo,ne znam više kaj da mislim. Valda je loše sjeme jer sam sve kupila u Konzumu, možda je staro. Ovaj tvoj borac je super
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2009 u 07:25
Kad god dođem u tvoj vrt uvijek puno novih cvjetića je rascvjetano,i sve tako krasno!!!!!
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2009 u 09:21
Kod tebe je sve lijepo i rascvjetano. Moje cvijeće raste jako sporo, sad kad vidim tvoj dragoljub to mi izgleda još sporije. Moj nije veći od 5 cm, imam osjećaj da nikad neće narasti. Ali zato se divim biljkama u tvom vrtusmile64
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2009 u 08:55
sve se fino razraslo...a kamenjar već sad izgleda jaako dobro Thumbs%20Up
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2009 u 08:47

Vrtek je sve ljepši i ljepši kako sve krasno buja i raste. Favorit mi je Runolist autohtona biljka naših nizinskih krajeva (Wink i ja sam ga smjestila u svoj "alpski" vrt, samo rijetko ko zna da su to zapravo kultivari koji uspijevaju i u našim vrtekima, jer pravi alpski ne bi opstao).

E da pozdrav Kotoribi, tamo već nisam od srednje škole bila, makar je relativno blizu Svete Marije iz koje mi je suprug
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2009 u 08:37

Sve je predivno no ova slika je fenomenalnasmile94
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2009 u 08:28
Imam nekoliko vrućih (32 celzijevca) slikica...

Moj središnji cvjetni otok iz dana u dan je bogatiji cvijećem. Našla sam gazanije u raznim (bijela, lila) bojama pa sam baš sretna.. No, ima tu i ivančica, zvončike, malih dragoljuba, i svega i svačega čemu ne znam ime..

Mini kamenjar je još mini - nisu mi se biljčice razrasle, izgleda da ću za to ipak čekati iduće proljeće..

Sve više cvijeća je i u ovom malom otočiću koji je, zapravo, trebao biti samo zimzelen.. Ali ne mogu izdržati da u nj nešto ne zasadim..

Evo još jednog pogleda u vrt. Clematis mi je, na žalost, dosta slab.. Lišće mu nije zdravo, zeleno - vidim da mu nešto nedostaje ali se nadam da je to samo zato što sam ga tek proljetos posadila, pa da će iduće godine biti jači. No, ima mi i pupoljke i cvjetiće pa nemam razloga biti nezadovoljna njime.. Bambus me, zato, oduševljava zdravljem i rastom, rododendron također, azaleja se oporavlja..

U ovoj sam tegli imala mini-petunije, ali nije im bilo dobro jer su mi imale prejake grane i pucale su stalno kako su se morale spuštati niz kantu (teglu) - zato sam ih presadila u zemlju, pa tamo mogu puzati. A tu posadih prkose i neku ukrasnu zelenu biljkicu..

Passiflora je zdrava, narasla mi je i odgovara joj mjesto na kojem raste

Evo i mojeg Ivica kutka - sve u njemu lijepo napreduje

Dragoljub, osim bujnih listova, ima i prve narančaste cvjetiće.. Iza njega, u teglicama uživa vinca, a i dalije su rasne i radosne.

Kamenjar - zaboravila sam vam reći da mi je nedavno nevrijeme odnijelo tendu, vjetar je tako puhao da ju je izbio iz zida, pa sad leži dolje na terasi i čeka da ju MM postavi natrag.

Salix je predivan proljetos

Najnoviji cvjetni otok u mojem vrtu još raste, širi se, buja... raujem se ukrasnom luku koji će uskoro prosvasti

Javor je sretan sa svojim podnožjem u kojem raste sve i svašta.. Ni sama ne znam što sam sve tu bacila i zasadila.. Čekam ljeto pa da procvijeta.

Verbene iz dana u dan sve ljepše

I na kraju - evo detalja koji krasi središte mojeg mjesta (sela od 3 000 stanovnika), poznatog po željeznici i šibi, košaraštvu.

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2009 u 12:07
Ni ja ga nebi dirala. Borce treba pustiti da se bore, on je posebno jaka biljka i mora da mu paše tusmile78
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2009 u 09:56

Lijep pozdrav svima, moje mile, moje drage. Ja ću dragoljub ostaviti tu jer ni sama ne znam kako je i uz pomoć čega niknuo. Naime, sve oko njega je kamenje, ispod njega je kamenje... Neka ga, pokazuje mi da se može, da je moguće i kad mi mislimo da nije moguće! Strpljivo ću promatrati kako će rasti, i pomoći mu tek ako uvidim da za mojom intervencijom postoji potreba, u maniri ove misli

"Ako se tvoja sudbina za neko kraće ili dulje vrijeme ne okrene povoljno, dajem ti svoju najsvetiju bratsku riječ: da ću ti biti na raspolaganju sa svim onim što jesam i što imam."

Friedrich Holderlin
P.Bosmans
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2009 u 09:43
kamenjar je sve ljepši i ljepši, dragoljub je pravi borac, ja bi ga tako ostavila, da mu nije dobro ne bi bio ni narastao!!
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2009 u 08:47

Ni kad svako jutro obiđem vrtove ne uspijem vidjeti ni djelić A kamo li sad nakon što nisam bila nekoliko dana.

Vrt ti je prelijep. Posloženo sve s ukusom. O kamenjaru ni neću....već su svi rekli...

Užitak je bio šetati ovuda!Big%20smile

Na vrh
adenium View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 203
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje adenium Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2009 u 22:35
Bravo Anaida ja svaki put kad zavirim u tvoj vrt promjene su očite
Kad se sve razraste bit će to pravi vrt iz bajke.Zavide li ti susjede?
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2009 u 22:29
Svaka čast na dragoljubu! Clap
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2009 u 22:24
kao i uvek ,a dragoljupce,da moze izniko bi iz kamena
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 215216217218219 245>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.