Moje male i velike mezimice-Dzomba |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 48> |
Korisnik | |
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jasmin nema veze,ima do zime još vremena.Za odgovor nikad nije kasno...Hvala..
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Mamaa...Hvala ti najljepsa!!!
![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Nisi dosadna
![]() ![]() |
|
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
čisto da ga opet malo istaknem. zaista zaslužuje biti centar pažnje- prekrasan je
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Jasmin,taj jasmin je več poprilično star i zato je podnio zimu,malu hladniju.Znam par osoba koje imaju ovaj jasmin u sličnoj klimi kao moja,u svake zime ga unose unutra da ne smrzne.Već u Mostaru i dole u hercegovini može da prezimi bez problema,ali u Bosni sumnjam..Zato bi voljela znati koliko je star taj jasmin,koji sad imaš u bašti,kad je posadjen u baštu,koliki je bio,koji najniži minus je podnio,i da li su mu stavljali ikakve zaštite preko zime?Uh,tonu pitanja,dosadna sam,ali bi se jako obradovala kad bi ovaj moj jasmin mogao vani da prezimi,pretežak je za unos i iznos
![]() Dijana je svoj ostavila preko zime napolju,sa dobrom zaštitom,i nije preživio.Kaže da ponovo kreće iz korijena ali bio je ogroman,šta ga je ubilo on zna,il hladna zima il potpara pod zaštitom za vrijeme toplijih dana... |
|
![]() |
|
Ali,s sigurnoscu ti mogu reci da je podnio -10 jer ova zima je bila uzasno hladna i ovdje ali moram pitati koliko je star ovaj Jasmin tako cu ih pitati i za minuse koje je podnio!
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Trisa....prelijep kompliment...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Jasmin je zaista predivan, ali sada vidimo od koga si nasljedila svu tu ljubav prema prirodi - što su ti geni.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Jasmin,ja nisam čula da je opstao nekome preko zime,ja svoj unosim preko zime,jer rekli su mi da podnosi do -5 il -10.Neću da rizikujem.Kolika je temperatura ,minimalna preko zime,u tvom gradu tu u Italiji?Raspitaj se ako ti nije teško koje najniže temperature je podnio taj jasmin...
I moram ti reći da ga je teško ožiliti iz reznice..Kažu da mu mora biti jako toplo korjenu da bi pustio žile.Meni nije uspijelo a ni onima kojima sam davala reznice.Meni se primio jedan,koji sam joj poslala, na jedvite jade. |
|
![]() |
|
Hvala...
![]() ![]() ![]() PS:Alisa,znaci ne bi mogao opstati Jasmin u dvoristu mojih roditelja...steta...!!
|
|
|
![]() |
|
lika1 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
Ma nemam ništa drugo za dodati,svi su prije mene sve pohvalili zato samo jedan
![]() |
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Voćnjak izgleda savršeno ,ali jasmin...
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Krasne slike rascvjetanih voćki, a jasmin
![]() |
|
![]() |
|
Predivne slike Jasmin,i one iz Bosne I iz Italije.Onaj jasmin imam i ja,i teško može prezimiti kod nas u bosni,na minusima.Ja svog unosim .preko zime u kuću..Zove se Trachelospermum jasminoides,neko ga zove zvjezdasti il star jasmin..Ali da divno miriše,to je istina,i još ljepše izgleda..Ima pomalo kožnate listiće i penjačica je..
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Lijepa je Italija, ali prelijepa je i Bosna. Baš si lijepe fotografije napravila u Bosni.
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
prekrasan ti je jasmin! Ja imam 4 mlada koje sam zapelcala od naše Seni i super rastu ali treba godina da izrastu ovoliko. Uživaj i za mene
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ovo je tvoja tema i ti si gazda u njoj. Možeš staviti sve sem prostota
![]() Slikice su lijepe. ![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Sve je bilo u cvatu...dzenarike,tresnje,sljive..ma ljepota
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Tokom boravka u Bosni,u aprilu mjesecu,napravila sam "par" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 48> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |