Mirisna kunica,goruća ljubav-Ageratum Houstonianum |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Plave zvjezdice i ja posijala, ali negativno - ništa se nije dogodilo, probat ću opet, jer su preslatke.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
kod mene je bas gusto nikao,sutra cu nesto posaditi iako je jos sitan.
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
prvi put sam ove godine posijala i moj primjerak i nije baš nešto
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Poznam ih kao mirisna kunica......nemam baš neko dobro iskustvo....to je bilo u fazi male djece pa i nije neko iskustvo!
Opet ću provat.....ko će sve to zapamtit do proljeća!
Na mimarinoj slici i ja mislim da je verbena.
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Prije jedno 7 godina kupila ja Ageratume u teglicama, posadila u vrt, a moja ljubimica ( Aljaški malamut) po noći sve počupala. Ja na tržnicu kupim opet i ponovno posadim, a ona opet sve počupa. Tako sam odustala od Ageratuma koji su mi prekrasni. Prije 3 godine u Metrou gledam sjeme, vidim Mirisna kunica, poznato mi, ali nije se lampica upalila da je to cvijeće koje moja ljubimica nikako ne voli i ja kupim. I da ne duljim uspjela sam te godine uzgojiti more Ageratuma, lani dosta niklo samo, ove godine manje i kasnije, tako da su sada još uvijek s obzirom na ovogodišnje temperature u cvatu i prekrasni su.
Tako to izgleda kada se sukobe ljubav prema cvijeću i ljubav prema životinjama.
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...oho, čitam kako sam planirala posijati ageratum....skroz zaboravila!!!!!...ali sam zato slučajno kupila gotove 3 biljčice...u očaju i s malo solada odlučila se za njih....malo su mi izdužene i svijetlo liličaste...baš su slatke...
....da li ih rezati kad prva tura ocvate, kako da mi cvjeta "do prvih mrazeva" ???????
|
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
I mene zanima da li rezati.
Ja sam ih ove godine prvi puta sijala i iznenadila se koliko su visoki narasli.
|
|
![]() |
|
....čitala sam da osim niskih postoje i visoke....ja sam kupila niske ali nekako blijede i izdužene.....
|
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Nisam nikad vidjela da prodaju sadnice visokih, samo niskih. A opet s druge strane, sad kad sam se raspitala, ispada da svi koji su sijali imaju visoke. Moja neka osobna pretpostavka je da ih proizvođači sadnica tretiraju nečim što usporava rast, a potiče cvjetanje pa da zato ostanu mali.
|
|
![]() |
|
...može bit jer su neke baš zbijeni mali grmići....
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Postoje niski ageratumi - grmolikog rasta i visine 20-30 cm, i oni koji su viši i nemaju grmoliki rast nego su nekako izduženi
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Da malo oživim temu... Sa sajma u Njivicama
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Jaoo Miro preslatka je...bas je neobicna ...navikla sm da budu plave ali ova je posebna
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Olja, jeli i ovo ageratum ili ??? ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
MiroK nije ziher.
Uglavnom je kod nas rasprostranjen u prodaji plavi. Sad, zahvaljujući tvojoj slici sam vidjela i roza.Divan je. Ali ono bijelo nije sigurno ageratum.
|
|
![]() |
|
.....Mira, taj bijeli cvijet je margaricela tj margareta i to mislim mini kao i moja...pogledaj na temi stavila sam sliku prije mjeec i vise....meni je divna , cvijeta k'o luda u vise navrata...
...prije par dana kupila dva plava ageratuma, slatki su i dugo cvjetaju...
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala cure!
![]() |
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Ja ima ljubicasti, bas je simpa cvjetak, a cijena stvarno sitnica, 3,5 kn ...
|
|
![]() |
|
...kod nas su 5 kn...
|
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
mislim da ću i ja u kupnju... posijala sam, niklo ih je more, međutim fazu pikiranja ih je doživjelo 6.. koji od kad sam ih prepikirala ne miču sa dva prava lista
![]() edit: da ne budete u zabludi to pikiranje je bilo prije više od mjesec dana, možda čak i mjesec i pol ![]() |
|
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |