Primavera galerija |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3839404142 44> |
Korisnik | |
Primavera ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1915 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zakon ste!!! A ja ću se truditi opravdati vaše pohvale novim radovima....uskoro |
|
moja adresa u globalnom selu: http://www.primaveraidea.com
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
more ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1118 |
uh! a sinoć sam jela lubenicu. ogrlicu i naušnice si predobre! a tek maline.... ko da su prave
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Draga Primavera nema me dva dana a na tvojim stranicama se dogodila eksplozija prekrasnih radova!!!
Kao što rekoh užitak mi je otvoriti tvoje radove i jedan po jedan polako gledati ( nakit pogotovo).
Drago mi je da se spremaš u Pulu, jer šteta bi bila ovakve radove ne pokazati "širem auditoriju".
I da ti zahvalim jer tako detaljno objašnjavaš svoje postupke pri izradi svega. To me jako veseli, jer mi se čini da ćeš nam postati prava učiteljica. Ne zbog godina, nego zbog znanja i iskustva...
Ovoga rijetko vadim iz arhive ali ti si ga zaista zaslužila...
![]() |
|
![]() |
|
mnataša1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1427 |
ovo što ri radiš je totalno nestvarno...nemam riječi...oduševljena sam i skidam ti kapu uz dubok naklon ...
savršeno... |
|
Djeca su rođena sa krilima, a učitelji im pomažu poletjeti.
|
|
![]() |
|
miki ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 20 |
imaš jako lijep radove |
|
![]() |
|
orca ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 02 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 207 |
oduševljena sam crvenom ogrlicom i malinama...njami...divotaaaaaaaaaaaa
![]() |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Predobro izgledaju!
![]() |
|
![]() |
|
anđelka ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 2526 |
Slažem se s Izzy. Ovo je prejestivo! Super!
|
|
ANĐELKA
|
|
![]() |
|
Izzy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
Ma to je jednostavno prestrašno kako ove maline izgledaju realno, pa bojala bih se staviti ih na sebe da me netko ne napadne u trenucima gladi! Ženo, koliko ti treba vremena za ovakve stvari?!?! Slatko i sjajno!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Primavera ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1915 |
Budući je taman sezona voća, danas vam predstavljam moje zadnje radove, mada mi slike nisu baš u potpunosti uspjele, a bojim se da popravka neće biti jer su već otputovale na svoja odredišta.
Dakle u zelenu Istru otišla je ova jednostavna ogrlica od niza kriškica lubenice, jednako kao i pasent naušnice...
![]() ![]() a u Gorski Kotar ponovo po narudžbi s plantaže jagoda, borovnica i malina ovaj kompletić od niza puuuuuno sitnih malina, jer se vlasnica plantaže želi ukrasiti njima u subotu na Dan malina koji priredjuju u Fužinama...
![]() ![]() ![]() Sve je opet radjeno golom rukom iz polimerne gline uz mali dodatak perlica od češkog stakla, a maline su me dobrano namučile s bezbroj sitnih kuglica kojima sam "gradila" njene plodove...
Pucajte
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Draga Izzy.... obožavam slavonske kobasice, dakle, bilo bi super da dodješ njima okićena... aliiiii, mislim da ću se morat zadovoljiti samo pogledom i eventualno miomirisom jer me previše ima
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
anđelka ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 2526 |
Draga Primavera, zaista imaš zlatne ruke. Sve pohvale za tvoje radove!
|
|
ANĐELKA
|
|
![]() |
|
more ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1118 |
znala bi tu i tamo vidit neke nakite od polimerne gline, al nikad mi nisu bili toliko zanimljivi. ovo što ti radiš je savršeno! nakit je toliko zanimljiv i guštam ga gledat. i zbilja si detaljna u objašnjenjima
![]() |
|
![]() |
|
Izzy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
Wow, tebe stvarno treba staviti da raadiš radionice koliko si precizna i detaljna u objašnjenjima, ali ja se jednostavno NE SMIJEM početi baviti i "polimerima" jer ću se onda totalno izgubiti u svemu, kao Alisa u Zemlji čudesa!
![]() Tvoji radovi su divni i mislim da zaslužuju da u populaciji "laika" predstavljaju ovu našu hobističku i kreativističku "subkulturu"! U najmanju ruku dolazim u Pulu na jednodnevni izlet (ako ne bude neka viša sila, svašta se zna dogoditi u životu) i potpora svim našim tetama kreativkama i hand makericama (u prijevodu - dolazim sa slavonskom kobasicom)! ![]() |
|
![]() |
|
Thanks drage moje vjerne posjetiteljice
![]() @Draga Monna, trudim se koliko mogu raditi nakit malo odmaknut od onog što možemo vidjeti po raznoraznim accessorize dućanima, nekad mi uspije, nekad ne, sve ipak ovisi o inspiraciji...
![]() @Draga Izzy, tehniku mokume gane su Amerikanke preuzele od Japanaca...to je prastara tehnika koju su oni koristili u radu s metalom, slažući slojeve različitih metala jedan na drugi, zatim nasumce izrezivali dijelove iz tog sendviča da bi dobili zanimljive presjeke. Tehnika se pokazala jako primjenjivom upravo u radu s polimernim glinama, a princip je isti, slažu se odabrane plahtice razvaljane gline u različitim bojama jedna na drugu, izmedju se mogu staviti i zlatni, srebrni ili bakreni listići, i kad se skupi jedna dobra hrpa sve se malo pritisne i zavalja, te se raznim utiskivačima naprave isto tako nasumce razni utori u toj hrpi gline... Nakon kraćeg "odmaranja" gline kreće se u tzv. brijanje, tj. tankim savitljivim i vrlo oštrim nožem počne se "brijati" površina te hrpe i mic po mic otkrivaju se jako zanimljivi motivi koji se onda apliciraju na kaj se već hoće...
Eto, nadam se da sam ti malo približila mokume gane tehniku, a kaj se Pule tiče, ja se toplo nadam da ove godine svakako dodjem, jer lani sam se već bila prijavila, ali me iznenadna operacija MM i odmah zatim teža upala vena kod mene jednostavno spriječila da idem. Zato, držim fige da bu ove godine ipak sve OK... Znači li to da i ti dodješ na HMF?
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Draga, nakit ti je stvarno čisti unikat! Posebno su mi se svidjeli mali mozaici, jako maštovito, najbolje mi je "sjela" ona tirkizno - narančasta kombinacija i ovaj zadnji broš - ta tehnika (za koju nikad nisam čula moram priznati) mi se čini jako zanimljivom i daje doista efektne rezultate! Da li da te očekujemo i ove godine na Hand made festu? Iskreno se nadam!
![]() |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
![]() |
|
![]() |
|
Nastavljam s prikazom nakita iz polimerne gline:
ovo je mali kompletić ogrlica i naušnice, napravljeni jednostavno od niza kuglica rastućih veličina, a sam uzorak je takodjer jednostavan, u biti radi se o spajanju i ponavljanju istog motiva... Jedan od mojih ranih radova...
![]() Ova tri kompletića broševa i naušnica nastala su zahvaljujući jednom tutorialu, a zgodno su se poklopili taman s preduskrsnim vremenom kad sam imala ljuski jaja ko u priči. Neke polovice ljuski sam jednostavno obojala akrilnim bojama i nakon sušenja samo dodatno slomila, razvrstala u male kontejneriće, napravila osnovu od polimerne gline i prema uzorku složila ove mozaike...
![]() ![]() ![]() Ovaj broš nazvala sam Zlostavljana žena, a nisam ga radila prvotno s tom nakanom,, nego je to jednostavno kao ideja nadošlo tijekom rada... Takodjer jedan od radova za Hand Made Fest u Puli 2007.
![]() Takodjer izložak s Hand Made festa u Puli 2007. a sada negdje tamo i udomljen. Jednostavna privjesak ogrlica, bordo crvena polimerna glina "pojačana" prerezom tubice ruže... Jedina neobičnost je ta što sam na kraju odlučila napraviti ovaj radikalni rez i jednostavno sam ju prepolovila i malo "zvinklala" te dobila ono što sam htjela postići..
![]() Sljedeći u nizu izložaka za isti sajam u Puli je ovaj set radjen iz polimerne gline i žice, u tzv. mokume gane tehnici...
![]() Svako vaše mišljenje bit će mi iznimno dragocjeno...
|
|
|
|
![]() |
|
Drago Proljeće, od srca ti hvala na tako lijepim riječima....
![]() o radionici već dulje vremena razmišljam, samo je ta ideja, nažalost, povezana i s adekvatnim prostorom, a svakako bi trebalo osigurati barem 1 sponzora radi materijala i alata neophodnih za osnove poduke... Možda ipak uspijemo jednog dana, a kaj se mene tiče ja imam i volju, a i nešto iskustva u rukama...
Draga Kaća43, najljepša hvala
![]() |
|
|
|
![]() |
|
kaća43 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3004 |
jako,jako lijep nakit
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3839404142 44> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |