Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anaida  - vrt, cvijeće, kamen, dom...
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anaida - vrt, cvijeće, kamen, dom...

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3536373839 245>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 4,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Status: Offline
Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 15:40
prekrasna okučnica, a kamenjar najljepši što sam vidjela zaslužuješ sve pohvale

smile120
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 18:56
Sve je prelijepo i cvijeće i kamenjar i dom... ukrašen s cvijećem!Clap
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 19:00
Ma kod tebe se ne može komentarisati šta je ljepše ------ma -SVEEEEE
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 21:37
Ma što reći,kao i uvijek predivno,prekrasno,superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 22:20
[QUOTE=Lilly] Ma što reći,kao i uvijek predivno,prekrasno,superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr[/QUOT E]

I ja tak mislim
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 22:49
Jooooj, pa ja sam ti zaboravila danas dati sjeme različka smile42
Nikaj, morala buš dojti opet na kavuBig%20smile
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 15:13
Jooooj, istina, baš smo to zaboravile, a okidač za dolazak je bio baš različak..
A evo i izvješća za sve vas mojeg jučerašnjeg posjeta - bila kod SilveK, prošla njenim veeeelikim vrtom i okućnicom, vidjela stotinu vrsta cveteka i povrtnica, doznala (i zaboravila, na žalost) puno imena cveteka.. A jutros sam dva i pol sata sadila sve ono što mi je ona u DVIJE VEEEEEELIKE kutije spremila (jednu sam donijela ja, jednu je ona već spakirala, no ni te mi nisu bile dovoljne nego sam još u gepek stavila par tegli LOLLOL) . Prilažem dokaz iako slika nije sasvim vjerna - zaista je sve puno biljčica koje sam od nje donijela

Draga SilveK još jednom - hvala za sve, radosno ću promatrati napredak tvojih biljčica u  mom vrtu i slikati ih kad narastu..
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 15:20
super smile57 
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 16:17
A evo i cvjetne priče ispričane u današnjem danu u mojoj okućnici...

Suncokret imam jedan - zato mi je PREvrijedan LOL

Kane, dalije, ljubičasti puzavac i još svašta u pozadini..

Ponešto od Silvekinog cvijeća sam tu zasadila, a puuuuuno toga je na najrazličitijim mjestima u okućnici

Zvončići bijeli najljepši su mi ovih dana

Ukrasni luk je pista za milijun pčela, osa, kukaca, letjelica koje na njega dnevno slete..

Evo još nekoliko slika iz istog cvjetnjaka.. Ima tu svega, sve je bujno, kiša svakodnevna, sunce također, ja sam cvijeće prije 2,3 tjedna pognojila domaćim pilećim "supstratom" i sve je super i sve je za pet!

Evo gorostasa (ljetni jorgovan. Proljetos sam ga orezala na cca. 40, 50 centimetara - bila sam čak uvjerena da sam pretjerala. A vidi ga sad!! Još nije otvorio svoje ljetne cvjetiće.. Čekamo, čekamo..

Ovu mi je daliju SilveK jučer poklonila, i snašla se cura odmah u mojem vrtu!

U središnjem cvjetnom otoku i ove su sličice nastale..

Pogled kroz cinije

Još jedan otočić - i tu sam posadila nešto iz SilveKinog vrta, a podsta je toga od ranije - no tu još ima mjesta za napredak

Mali kamenjarčić

Čuvarkuća ima visoooooki vrat koji se sprema na cvat!

Dragoljupčići (ispod lavade koja je, primječućete, čest motiv mog vrta.. Volim lavandu!)

I na kraju - neki čudan kut slikanja

Osmijeh i cvijeće ostavljam svima nama..
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 16:28
E, pa znaš šta - nabijaš mi komplekse. Skoro bi dvorište ispočetka počela uređivati. Kao što je gio rekla - ja ponavljam - svaka stvar na svom mjestu!
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 17:05
Kod tebe je stvarno sve šareno, posebno mi se dopada kombinacija crnjike i verbena. Thumbs%20Up
Nisam sigurna dal dobro vidim, ali ako si mliječiku svu skupa posadila (tak mi se čini, 5. slika od dolje) rasadi ju - svaka biljka pojedinačno treba jako puno mjesta, skupa će se samo mučitiWink
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 17:11

Hvala SilveK na savjetu, rasadit ću ju odmah navečer!!

P.Bosmans
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 18:47
Anaida, sve je kao iz nekog česopisa, lavande su prekrasne, mali cvjetni otoci su pun pogodak, ovak još više dolaze do izražaja u zelenoj travi, sve je smile120
život je more
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 22:46
Vrt ti je prerastao u pravi rajski vrt. Pametno je što vrt malčariš drvcima, tako čuvaš vlagu i manje posla oko korovasmile99
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 23:52
ma vec je sve receno
Na vrh
katruža View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 787
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje katruža Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 00:26
Anaida, ako ti ovako nastaviš, sfalilo bu ti mjesta dogodine! Vidi, koja je to promjena od lani.  Lijepo je u tvom dvorištuThumbs%20Up
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 23:42
Za svaku vašu lijepu riječ od srca vam zahvaljujem i sve vas pozivam na međimursku kavicu uz granicu (ja sam par km udaljena od Mađarske - no, nema cestovnog već samo željezničkog prijelaza). Smrčko - malčiranje me spašava od pljevljenja, drži vlagu i izjednačava temperaturu korijenju biljaka - svakih nekoliko dana sat, dva pljevim, orezujem i uklanjam ocvale cvijetove a vrt izgleda kao da sam satima dnevno u njemu. Preporučam svakako. Inače, sad sam počela malčirati i djelomično osušenom pokošenom travom (pokošenom kosilicom) - prvo sam iza kuće ponešto malčirala da vidim kako će biljkice reagirati. Moram samo paziti da taj otkos ne bude mokar kako ne bi došlo do truljenja, a opet sasvim suh ne može biti kad nam svakodnevno kiši. 
P.Bosmans
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 23:52
Nema veze ako trava truli , to ti je eko đubrivo za cvijeće i na taj način obogaćuješ tlo. Samo se mora nadodavati trava i dobro je ako se ima sprava za sjeckanje trave da bude urednije. Ja jadna to obavljam sa panjem i sjekirom , pa ispadne svakakoLOLLOL 
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2009 u 00:40
Baš si me razveselila sa slikom vrata čuvarkuće, i ja ga slikala danas, ali nemam uvjeta da slike stavim. Embarrassed Ipak, nakon ovoga sačekat ću da i moj baci pupoljke barem... Big%20smile

Predivno je sve i rascvjetano!!!! Clap

Dali razjeđuješ gnoj i u kojem omjer? Mislim na pileći...
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2009 u 09:05
Andrea, da razrijedim ga dosta. Već je u startu razrijeđen (takav mi stoji u velikoj tamnoj kanti od 150 litara, s poklopcem da se ne ugušimo susjedi i mi Smile. Hmmm, ali sad zaista ne znam u kojem je to omjeru jer je pileći gnoj bio u krutom stanju, a dodala sam oko 120 litara vode.. Negdje oko 5kg ga bilo, svježeg), a kad ga koristim za cvijeće tada jednu malu kanticu od pola litre takvog već razrijeđenog ulijem u 5 litara vode i tako zalijevam. To sam ovog proljeća i ljeta učinila 3 puta i sasvim je dovoljno biljkama. Kad zalijem vrt istina je da malo smrdi ali miris tj. smrdec Smile  za sat dva ispari a biljkice buknu. Preporučam svakako!
P.Bosmans
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3536373839 245>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.