Monnina radionica: sve i svašta! |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 52> |
Korisnik | |
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ovo je FAMOZNO!!! Zaista ti se divim na vještini i srcu :)))))
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
toliko je lipo da ta mala nogica izgleda kao da je prava
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Draga Mona kada ovo čitam sve mi djeluje tako jednostavno, ali sam sigurna da bih zapela već kod oblikovanja noge, ne kod prstiju.
Htjela sam samo ponoviti da si prava umjetnica...
![]() |
|
![]() |
|
Primavera ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1915 |
Pravi si skulptor, draga Monna
![]() |
|
moja adresa u globalnom selu: http://www.primaveraidea.com
|
|
![]() |
|
mnataša1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1427 |
iz tvojih ruku to izgleda tako jednostavno...ipak ostajem samo guštati kako ti to radiš...
|
|
Djeca su rođena sa krilima, a učitelji im pomažu poletjeti.
|
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
..nastavak slijedi:
3. nogice
za početak izvaljajte otprilike dva jednak dijela polimera
![]() savijte u početni oblik noge
![]() oblikujte petu i malo izdužite, pop potrebi spljoštiti
![]() odsjecite dio od prstiju ako je predugačko, poravnajte
![]() napravite prstiće
![]() malo oblikujte i napravite noktiće
![]() dotjerajte izgled noge
![]() na kraju bi trebali dobiti ovakve dvije nogice
![]() kad se ispeku na tijelu, odstranite višak brusnim papirom (one "zanoktice" koje strše), sve se prebrusi da bude glatko.
...ne zaboravite palčeve na dvije različite strane, da ne ispadnu dvije desne ili dvije lijeve
![]() |
|
![]() |
|
mnataša1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1427 |
samo polako,... strpljen spašen...
strpljive smo mi, i znamo da te vile ne nastaju samo tako preko noći nekom vilinskom moći, već vrijednim i svestranim monninim prstima... |
|
|
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
![]() |
|
![]() |
|
ma, nije neka dosjetljivost u pitanju, samoprofesionalna deformacija...vrlo često uporabljiv termin u mojoj profesiji.... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Izzy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
Monna, ovo je apsolutno fantastično! Hvala ti što nam svojim trudom, strpljenjem i nesebičnošću dopuštaš da sudjelujemo u rađanju prekrasnih malih fantazijskih bića! Doista pobuđuješ dijete u svima nama!
![]() |
|
![]() |
|
Primavera ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1915 |
Slažem se s Mnatašom, zadivljuješ me svojom pedantnošću, budući i sama znam koliko je teško dobro oblikovati u glini....
![]() A foto-strip (Mnataša se baš dobro dosjetila pravog izraza) je pun pogodak.... jednako me oduševljava kao i sama izrada vila.... bravo Monna
![]() |
|
|
|
![]() |
|
samo ću reći ovo.... DIVIM TI SE i zahvaljujem ti na ovome foto stripu...iako se ja neću odlučiti ovo raditi jer nemam osjećaja za takvo oblikovanje, drago mi je da si sa nama podijelila svoje umijeće i prikazala nam koliko je zaista svaka vila jedinstvena priča
|
|
|
|
![]() |
|
hvala cure!
![]() idemo sad na dio:
2. - ruke i prsti
-prvo uzmite 2 jednaka dijela polimera (prema veličini tijela oblikujte veličinu ruke i prste)
![]() - malo pritisnite s jedne strane da bude plosnatije
- zatim oblikujte krajnje dijelove ruke (nešto nalik plosnatom crvu s dva rošćića), kad ste zadovoljni retultatom, razvaljajte polimer i dodajte jedan po jedan prst
![]() - od još jednog razvaljanog dijela oblikujte palac (najbolje je pogoditi gdje ide ako pogledate svoju ruku)
![]() - nježno poravnajte razmake između prstiju, po potrebi još malo spljoštite
- na kraju ne zaboravite obratiti pažnju na noktiće
...cijeli posao je pipljav, ali kad se ufurate, ide
![]() - na kraju pričvrstite na tijelo i ponovo pecite, poslije pečenja neka se dobro ohladi, onda se eventualne neravnine ili višak skidaju brusnim papirom
|
|
![]() |
|
goga-osijek ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 683 |
savrseno...kad sam prvi put vidjela tvoje vile mislila sam da si namontirala glavu neke barbike...eto, toliko su ti lica savrsena...imam osjecaj da neke vile samo sto ne progovore...
|
|
LJUBAV NE POKAZUJEMO TAKO DA LJUBLJENU OSOBU GLEDAMO U OČI, NEGO DA ZAJEDNO S NJOM GLEDAMO U ISTOM SMJERU. Antoine de Saint Exupery
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Monna-1 divim se tebi i tvojim radovima .
|
|
![]() |
|
cure, hvala na komentarima! @ Primavera, na oblikovanje lica mi ode najviše vremena jer nesmije biti greški (ma događa se i to, ali trudim se da sve bude u "centru"), još sa improviziranim alatom, nije mi lako. Gledala sam neke kalupe za lica, ali nikako da se odlučim, a dosta su i skupi ovi što su mi se svidjeli, tako da...snalazim se.
Na slici se vidi da je sve to još nezgrapno, ali to se postupno popunjava i peče, (dijelovi oko ruku i nogu, vrata itd.)
|
|
![]() |
|
divna ideja za prikaz step by step...jer, slažem se, ovo je jedinstven način rada i treba vidjeti ovaj cijeli složeni proces nastajanja tako nečega divnoga...
|
|
|
|
![]() |
|
Draga Monna, super ti je ideja s postepenim prikazom izrade vila
![]() ![]() Samo jedno stručno pitanje: za lica vila imaš neki kalupić ili svaki oblikuješ sama? Iz iskustva znam da lice nije jednostavno oblikovati, i ja sam si kod one žene (broš) pomagala kalupićem, a poslije još malo sama doradila...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
stvarno ti se divim.....sa ovim mojim nezgrapnim prstima ne bi nešto tako napravila za 10 godina
|
|
![]() |
|
Evo, ponovo se nešto radi! Ovo sam sinoć napravila, tijelo vile i gljiva na kojoj će sjediti.
Ovdje ću slikati dio po dio rada, dok ne bude sve gotovo. Nadam se da će vam biti interesantno!
1.dio
Dakle, uzmite fimo i počnite modelirati, mijesite dok ne budete zadovoljni rezultatom, poslije figuru stavite u konačni položaj u kojem će biti i ispecite u pečnici (nikako ne u mikrovalnoj), ostavite da se ohladi. Poslije krenite s izradom prstiju (ruke i noge, nadovežite se na figuru i ponovo malo pecite). Finim brusnim papirom poravnajte eventualne nedostatke, očistite mekim kistom, premažite Gloss varnishom za fimo i osušite.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 52> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |