Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Ručni radovi i Izrada nakita
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Monnina radionica: sve i svašta!
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Monnina radionica: sve i svašta!

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 52>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2009 u 20:20
Ovo je FAMOZNO!!! Zaista ti se divim na vještini i srcu :))))) 
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2009 u 19:20
toliko je lipo da ta mala nogica izgleda kao da je prava
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2009 u 13:00
Draga Mona kada ovo čitam sve mi djeluje tako jednostavno, ali sam sigurna da bih zapela već kod oblikovanja noge, ne kod prstiju.

Htjela sam samo ponoviti da si prava umjetnica...
smile141
Na vrh
Primavera View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1915
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Primavera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2009 u 22:48
Pravi si skulptor, draga Monna a ovo već pratimo s napetošću što slijedi dalje...
moja adresa u globalnom selu: http://www.primaveraidea.com
Na vrh
mnataša1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1427
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mnataša1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2009 u 19:08
iz tvojih ruku to izgleda tako jednostavno...ipak ostajem samo guštati kako ti to radiš...
Djeca su rođena sa krilima, a učitelji im pomažu poletjeti.
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2009 u 11:57
..nastavak slijedi:

3. nogice

za početak izvaljajte otprilike dva jednak dijela polimera

savijte u početni oblik noge

oblikujte petu i malo izdužite, pop potrebi spljoštiti

odsjecite dio od prstiju ako je predugačko, poravnajte

napravite prstiće

malo oblikujte i napravite noktiće

dotjerajte izgled noge

na kraju bi trebali dobiti ovakve dvije nogice

kad se ispeku na tijelu, odstranite višak brusnim papirom (one "zanoktice" koje strše), sve se prebrusi da bude glatko.
...ne zaboravite palčeve na dvije različite strane, da ne ispadnu dvije desne ili dvije lijeve Wink

"Friends are Flowers in the Garden of Life"
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
mnataša1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mnataša1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 23:46
samo polako,... strpljen spašen...
strpljive smo mi, i znamo da te vile ne nastaju samo tako preko noći nekom vilinskom moći, već vrijednim i svestranim monninim prstima...

Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 23:44
smile79Hvala vam svima!  I dalje će biti strip nastavak, ali danas ništa, jer nisam imala vremena.
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
mnataša1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mnataša1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 22:38
Originalno poslano od člana Primavera Primavera napisao:

Slažem se s Mnatašom, zadivljuješ me svojom pedantnošću, budući i sama znam koliko je teško dobro oblikovati u glini....

A foto-strip (Mnataša se baš dobro dosjetila pravog izraza) je pun pogodak.... jednako me oduševljava kao i sama izrada vila.... bravo Monna Thumbs%20Up

ma, nije neka dosjetljivost u pitanju, samoprofesionalna deformacija...vrlo često uporabljiv termin u mojoj profesiji....Wink
Na vrh
Izzy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2446
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Izzy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 21:53
Monna, ovo je apsolutno fantastično! Hvala ti što nam svojim trudom, strpljenjem i nesebičnošću dopuštaš da sudjelujemo u rađanju prekrasnih malih fantazijskih bića! Doista pobuđuješ dijete u svima nama! Heart
Extraordinary in the mundane.
Moj blog

Na vrh
Primavera View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Primavera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 13:46
Slažem se s Mnatašom, zadivljuješ me svojom pedantnošću, budući i sama znam koliko je teško dobro oblikovati u glini....

A foto-strip (Mnataša se baš dobro dosjetila pravog izraza) je pun pogodak.... jednako me oduševljava kao i sama izrada vila.... bravo Monna Thumbs%20Up
Na vrh
mnataša1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mnataša1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 11:20
samo ću reći ovo.... DIVIM TI SE i zahvaljujem ti na ovome foto stripu...iako se ja neću odlučiti ovo raditi jer nemam osjećaja za takvo oblikovanje, drago mi je da si sa nama podijelila svoje umijeće i prikazala nam koliko je zaista svaka vila jedinstvena priča 
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 23:10
hvala cure! smile78

idemo sad na dio:

2. - ruke i prsti

-prvo uzmite 2 jednaka dijela polimera (prema veličini tijela oblikujte veličinu ruke i prste)

- malo pritisnite s jedne strane da bude plosnatije

- zatim oblikujte krajnje dijelove ruke (nešto nalik plosnatom crvu s dva rošćića), kad ste zadovoljni retultatom, razvaljajte polimer i dodajte jedan po jedan prst

- od još jednog razvaljanog dijela oblikujte palac (najbolje je pogoditi gdje ide ako pogledate svoju ruku)

- nježno poravnajte razmake između prstiju, po potrebi još malo spljoštite

- na kraju ne zaboravite  obratiti pažnju na noktiće
...cijeli posao je pipljav, ali kad se ufurate, ide

- na kraju pričvrstite na tijelo i ponovo pecite, poslije pečenja neka se dobro ohladi, onda se eventualne neravnine ili višak skidaju brusnim papirom
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
goga-osijek View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 683
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goga-osijek Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 22:05
savrseno...kad sam prvi put vidjela tvoje vile mislila sam da si namontirala glavu neke barbike...eto, toliko su ti lica savrsena...imam osjecaj da neke vile samo sto ne progovore...
LJUBAV NE POKAZUJEMO TAKO DA LJUBLJENU OSOBU GLEDAMO U OČI, NEGO DA ZAJEDNO S NJOM GLEDAMO U ISTOM SMJERU. Antoine de Saint Exupery
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 21:43
Monna-1 divim se tebi i tvojim radovima .
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 13:13
cure, hvala na komentarima! @ Primavera, na oblikovanje lica mi ode najviše vremena jer  nesmije biti greški (ma događa se i to, ali trudim se da sve bude u "centru"), još sa improviziranim alatom, nije mi lako. Gledala sam neke kalupe za lica, ali nikako da se odlučim, a dosta su i skupi ovi  što su mi se svidjeli, tako da...snalazim se.

Na slici se vidi da je sve to još nezgrapno, ali to se postupno popunjava i peče, (dijelovi oko ruku i nogu, vrata itd.)
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
mnataša1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mnataša1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 12:28
divna ideja za prikaz step by step...jer, slažem se, ovo je jedinstven način rada i treba vidjeti ovaj cijeli složeni proces nastajanja tako nečega divnoga...
Na vrh
Primavera View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Primavera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 12:17
Draga Monna, super ti je ideja s postepenim prikazom izrade vila više je nego dobro da se vidi koliko je proces oblikovanja složen. Slutim još jednu ljepoticu, a gljivica je već fenomenalna, ima karakter Wink 

Samo jedno stručno pitanje: za lica vila imaš neki kalupić ili svaki oblikuješ sama? Iz iskustva znam da lice nije jednostavno oblikovati, i ja sam si kod one žene (broš) pomagala kalupićem, a poslije još malo sama doradila...
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 12:00
stvarno ti se divim.....sa ovim mojim nezgrapnim prstima ne bi nešto tako napravila za 10 godina
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 11:25
Evo, ponovo se nešto radi! Ovo sam sinoć napravila, tijelo vile i gljiva na kojoj će sjediti.
Ovdje ću slikati dio po dio rada, dok ne bude sve gotovo. Nadam se da će vam biti interesantno!

1.dio
Dakle, uzmite fimo i počnite modelirati, mijesite dok ne budete zadovoljni rezultatom, poslije figuru stavite u konačni položaj u kojem će biti i ispecite  u pečnici (nikako ne u mikrovalnoj), ostavite da se ohladi.  Poslije krenite s izradom prstiju (ruke i noge, nadovežite se na figuru i ponovo malo pecite). Finim brusnim papirom poravnajte eventualne nedostatke, očistite mekim kistom, premažite Gloss varnishom za fimo i osušite.

cvjetnavila.blogspot
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 52>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.