Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Voće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Phoenix dactilifera Urmina Palma -Datulja
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Phoenix dactilifera Urmina Palma -Datulja

Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2008 u 09:47
 Savrseno! Bice to pravi mediteranski kutak. Nasao si resenje za niske temperature (ideja ti je za 10)! Moja je jos u saksiji,neckam se a niko od mojih nije raspolozen za realizaciju takvih ideja (staklenik,stubovi...). Valjda ce im dosaditi da je unose svake jeseni pa ih nagovorim...
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Palmark View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 46
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Palmark Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2008 u 09:32
Hvala na dobrodoslici!!!
USDA zone: 7b/8a
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2008 u 15:05
Tvoja palmica sada izgleda savršeno - i dobrodošao .
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Palmark View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Palmark Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2008 u 14:41
Proslog vikenda posadio sam svoj phoenix canariensis u vrt,a ovog sam ukopao stubove za plastenik koji cu zimi stavljati kao zastitu! Jos cu ih malo zamaskirati,jer ce oko zardinjere ici ruzmarin,lavanda,santoline itd.!
U dvoristu je jos haos,predstoji sredjivanje travnjaka,a evo kako moja palmica sada izgleda:

Na vrh
vule View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 401
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vule Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2008 u 11:06
 super i fala,pa bumo pratitil razvoj
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2008 u 09:00
Kod na u Rijeci ima hrpa palmi, koje su baš tako zasađene, a ja sam jednu zasadila baš kad mi se rodio drugi unuk i sada je visoka skoro kao on, a to je bilo pred 10 godina. Nažalost posadila sam to kod prijateljice u vrtu, jer je kćerka bila podstanar kod nje dok smo gradili kuću, a bilo mi je žao premjestiti je, pa sam je ostavila, ali je oni zovu Ninova palmica.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2008 u 21:19
Ja jesam.Možeš je prije staviti u vodu na par sati a možeš,ko ja,samo staviti košticu u zemlju. Nikne nakon nekih mjesec dana,pa čak i više. Večina ih nikne.
Na vrh
vule View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 401
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vule Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2008 u 18:08
Pozdrav!Jeli ko sadil košticu od datulje,kupljene su suhe ko šljiveTongue
Na vrh
Palmark View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Palmark Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2008 u 14:19
Originalno poslano od člana mimar mimar napisao:

Dobrodosao! Znala sam da se neces uzdrzati kada su palme u pitanju a steta  bi bilo da ljudi i ovde ne cuju tvoje komentare i tvoje iskustvo (verujte na rec,rec je o expertu,od njega se ima sta nauciti). Slusam tvoje savete,pamtim (sto ne upamtim,citam ponovo [IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley9.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Embarrassed" /> ),ukratko kada su palme u pitanju slepo sledim tvoje savete...

Hvala na lepim recima...a ja sebe smatram tek pocetnikom i neznalicom naspram drustva sa palmapedie-tamo su tek pravi znalci!
Al' dobro,trudim se-za ovo vreme sto me interesuju palme procitao sam na hiljade tekstova,pogledao stotine slika palmi koje se uspesno gaje po kontinentalnim bastama sirom Evrope,Kanade i SAD,prodiskutovao na mnogim forumima posvecenim palmama,ukljucujuci i one nemacke,kanadske...Moze se tako mnogo nauciti!

Drago mi je da imas i ti zelju da tu svoju palmu odgajis u jednu raskosnu i za nase uslove neverovatnu lepoticu! Uvek pitaj sta te zanima,bilo ovde,bilo na SB,a mozes doci i na palmapediu-tamo o tome detaljno "razglabamo"!
Pozdrav!!!
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2008 u 13:12
Dobrodosao! Znala sam da se neces uzdrzati kada su palme u pitanju a steta  bi bilo da ljudi i ovde ne cuju tvoje komentare i tvoje iskustvo (verujte na rec,rec je o expertu,od njega se ima sta nauciti). Slusam tvoje savete,pamtim (sto ne upamtim,citam ponovo Embarrassed ),ukratko kada su palme u pitanju slepo sledim tvoje savete...
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
Palmark View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Palmark Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2008 u 10:38
Originalno poslano od člana mimar mimar napisao:

... (po savetu iskusnog palmoznalca,od skora registrovanog i ovde, ide u dvoriste na temperaturu ispod 0,pa sta joj bude [IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley19.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Cry" /> )

Phoenix canariensis

[IMG]http://img352.imageshack.us/img352/9004/phoenixcanariensistf8.jpg" />

Pozdrav svima-forum je odlican
Mimar,rekao sam ti-bez osmisljene zastite nemoj nikako da je presadjujes u bastu-ona moze da podnese do -6C,-7C a na kratko i -11C uz izvesna ostecenja-sto znaci da nezasticena nece preziveti nikako!
Ali ako je zastitis(a o tome u posebnoj temi detaljno imas na palmapedia.com,uz mnostvo slika i saveta)imaces godinama prekrasnu palmu u dvoristu!!!
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2008 u 17:22
Više nemam komentara na tvoje cvijeće,od sad samo slinimsmile93smile93
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2008 u 16:18
 Odnegovana iz semena,bez potapanja,turpijanja,samo je dugo cekano na biljku. Sada je samo problem kuda sa njom sledece zime (po savetu iskusnog palmoznalca,od skora registrovanog i ovde, ide u dvoriste na temperaturu ispod 0,pa sta joj bude Cry )

Phoenix canariensis
Na vrh
milica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 236
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2008 u 16:18
ja ih nemam ali ih volim,evo jedne male
Na vrh
dina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5073
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2007 u 16:22
Originalno poslano od člana shasha shasha napisao:

Dina,tamo  na kraju 4 mjeseca si rekla da si posadila koštice,i jesu li nikle do sad?

nazalost nisu

ali posijat cu ja njih opet
ne predajem se ja tako lako
Voli vjeruj i daj ali pazi

koga ,kome i šta...
Na vrh
tibor View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tibor Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2007 u 14:27
I mene bas zanima jesu joj krenule
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2007 u 09:48
Ako nisu do sada iznikle ni neće.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2007 u 17:32
Dina,tamo  na kraju 4 mjeseca si rekla da si posadila koštice,i jesu li nikle do sad?
Na vrh
dina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5073
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2007 u 17:24
Voli vjeruj i daj ali pazi

koga ,kome i šta...
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2007 u 10:32
Pošto su mlade palmice jako osetljive na presađivanje treba seme sijati odvojeno, odnosno svaku semenku u odvojenu saksijicu tako da se ne moraju rasađivati, nego se samo sa zemljom prebaci u veću saksiju. Za setvu palmica mogu poslužiti i jogurtske plastične čaše.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.