Phoenix dactilifera Urmina Palma -Datulja |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Savrseno! Bice to pravi mediteranski kutak. Nasao si resenje za niske temperature (ideja ti je za 10)! Moja je jos u saksiji,neckam se a niko od mojih nije raspolozen za realizaciju takvih ideja (staklenik,stubovi...). Valjda ce im dosaditi da je unose svake jeseni pa ih nagovorim...
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Palmark ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Veljača 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 46 |
Hvala na dobrodoslici!!!
![]() ![]() |
|
USDA zone: 7b/8a
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Tvoja palmica sada izgleda savršeno - i dobrodošao .
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Palmark ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Veljača 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 46 |
Proslog vikenda posadio sam svoj phoenix canariensis u vrt,a ovog sam ukopao stubove za plastenik koji cu zimi stavljati kao zastitu! Jos cu ih malo zamaskirati,jer ce oko zardinjere ici ruzmarin,lavanda,santoline itd.!
U dvoristu je jos haos,predstoji sredjivanje travnjaka,a evo kako moja palmica sada izgleda: ![]() |
|
|
|
![]() |
|
vule ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
super i fala,pa bumo pratitil razvoj
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Kod na u Rijeci ima hrpa palmi, koje su baš tako zasađene, a ja sam jednu zasadila baš kad mi se rodio drugi unuk i sada je visoka skoro kao on, a to je bilo pred 10 godina. Nažalost posadila sam to kod prijateljice u vrtu, jer je kćerka bila podstanar kod nje dok smo gradili kuću, a bilo mi je žao premjestiti je, pa sam je ostavila, ali je oni zovu Ninova palmica.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ja jesam.Možeš je prije staviti u vodu na par sati a možeš,ko ja,samo staviti košticu u zemlju. Nikne nakon nekih mjesec dana,pa čak i više. Večina ih nikne.
|
|
![]() |
|
vule ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Pozdrav!Jeli ko sadil košticu od datulje,kupljene su suhe ko šljive
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() Hvala na lepim recima...a ja sebe smatram tek pocetnikom i neznalicom naspram drustva sa palmapedie-tamo su tek pravi znalci! Al' dobro,trudim se-za ovo vreme sto me interesuju palme procitao sam na hiljade tekstova,pogledao stotine slika palmi koje se uspesno gaje po kontinentalnim bastama sirom Evrope,Kanade i SAD,prodiskutovao na mnogim forumima posvecenim palmama,ukljucujuci i one nemacke,kanadske...Moze se tako mnogo nauciti! Drago mi je da imas i ti zelju da tu svoju palmu odgajis u jednu raskosnu i za nase uslove neverovatnu lepoticu! Uvek pitaj sta te zanima,bilo ovde,bilo na SB,a mozes doci i na palmapediu-tamo o tome detaljno "razglabamo"! Pozdrav!!! |
|
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Dobrodosao! Znala sam da se neces uzdrzati kada su palme u pitanju a steta bi bilo da ljudi i ovde ne cuju tvoje komentare i tvoje iskustvo (verujte na rec,rec je o expertu,od njega se ima sta nauciti). Slusam tvoje savete,pamtim (sto ne upamtim,citam ponovo
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Pozdrav svima-forum je odlican ![]() Mimar,rekao sam ti-bez osmisljene zastite nemoj nikako da je presadjujes u bastu-ona moze da podnese do -6C,-7C a na kratko i -11C uz izvesna ostecenja-sto znaci da nezasticena nece preziveti nikako! Ali ako je zastitis(a o tome u posebnoj temi detaljno imas na palmapedia.com,uz mnostvo slika i saveta)imaces godinama prekrasnu palmu u dvoristu!!! |
|
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Više nemam komentara na tvoje cvijeće,od sad samo slinim
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Odnegovana iz semena,bez potapanja,turpijanja,samo je dugo cekano na biljku. Sada je samo problem kuda sa njom sledece zime (po savetu iskusnog palmoznalca,od skora registrovanog i ovde, ide u dvoriste na temperaturu ispod 0,pa sta joj bude
![]() Phoenix canariensis
![]() |
|
|
|
![]() |
|
milica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 236 |
ja ih nemam ali ih volim,evo jedne male
![]() |
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
nazalost nisu ![]() ![]() ali posijat cu ja njih opet ne predajem se ja tako lako ![]() |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
I mene bas zanima jesu joj krenule
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Ako nisu do sada iznikle ni neće.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Dina,tamo na kraju 4 mjeseca si rekla da si posadila koštice,i jesu li nikle do sad?
|
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
![]() |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Pošto su mlade palmice jako osetljive na presađivanje treba seme sijati odvojeno, odnosno svaku semenku u odvojenu saksijicu tako da se ne moraju rasađivati, nego se samo sa zemljom prebaci u veću saksiju. Za setvu palmica mogu poslužiti i jogurtske plastične čaše.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |