Krumpirov grm - Solanum Lycianthes rantonnetii |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 26> |
Korisnik | |
Cvita ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 261 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Koliko se meni čini, na dobrom si putu. Krumpirko je famozan.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
jasminaaa, kako da dodjem do bijelog pelcera?
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...divni su vam krumpirci....još nisam nabasala na stablaša....ah, baš bi mi za rođ jedan dobro pao....moram reč MM.....
![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
od onih šiba koje sam kupila je ipak nešto naraslo
![]() ![]() ![]() nije baš neki maneken, ali razveselio me ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Moj ima sjemenke. Da li da ih maknem jer smetaju cvjetanju ili da pustim pa da probamo sijati krumpirka kao i sjemenke zimske trešnje (solanum capsicastrum). Njih sam uvijek uzgajala iz sjemenke. |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Pa ja mislim ako ostaviš nekoliko cvjetova da neće smetati cvatnji, pa ćeš imati i cvjetove i nešto sjemenki.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Čuvam dvije bobice, a ako je kao kod zimske trešnje unutra je na desetine sjemenki.
Opet ćemo imati rasadnik.
Ovoga imamo, naš je. Sad sam se dala u potragu za onim bijelim kakvog ima jasminaa.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Bravo, dakle ako bude sreće ovaj ljubičasti će biti za djeljenje, a bijeli stiže, mislim da ga ima Cvita, od nje sam ja dobila reznice plavog.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Cvita ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 261 |
Reznice bilog mogu ti poslati kad god hoćeš,(ne znam kada se zakorjenjuje).
|
|
![]() |
|
Možda da čekamo da malo zahladi, pa pošalji nekoliko - probat ćemo, jer one plave su dugo, dugo "čučale", a gle sad predivna biljkica, stalno cvjeta.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Nema problema, poslat ću.
|
|
![]() |
|
katruža ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Evo sličice i moga solanuma...
![]() |
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
katruža- da li se to meni samo ćini ili ga ti imaš posađenog u zemlju direktno?
Do sad sam ga uvijek viđala samo u teglama, pa može li malo tvog iskustva- kako se ponaša u zemlji? ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
katruža ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Mamaa, zakopan do pola, sa teglom, da se ne prevrće.
Preko zime ih unosim. Lani sam jednog ostavila vani, za probu, ali je smrznuo, kao i solanum jasminoides. Ovisi koliko je hladno , s.jasminoides mi je jedne godine izdržao zimu. |
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
katruža- mislila sam da je bez teglice, pa me zanimalo kak tu funkcionira, hvala ti na objašnjenju u svakom slučaju. Koliko sam god čitala po netu o njemu on ne može podnijeti prezimljavanje na kontinentu vani - obavezno ga treba unijeti, zato sam se bila toliko iznenadila. Svejedno hvala na odgovoru
![]() ![]() ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
MIHAELLA ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 15 |
Bok svima
I ja imam krumpirka plavog, vaši su svi prekrasni a bijeli je poseban.Koje temoerature može podnjeti negdje sam čitala da ne može podnjeti led ??? |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...u Orebiću sam vidila krumpirka velikog k'o stablo šipka...takva ljepota....sa jednog manjeg uzela grančicu i onda je izgubila do kuće, eh nemam sreće.....
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Mihaela u Dalmaciji bez roblema prezimljava vani posađen u zemlju, međutim na kontinentu preko zime mora svakako unutra u ne previše grijanu prostoriju.
|
|
![]() |
|
Željka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Cure, kad orezujete krumpirka?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
jasminaaa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Koliko ja znam,trebalo bi to sada da se uradi,prije nego zapadne u zimski san.Ja sam svog krumpirka juče unijela,jer najavljuju jako zahlađenje,i dobro ga ošišala.A reznice stavila na zakorijenjivanje.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |