Anaida - vrt, cvijeće, kamen, dom... |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 196197198199200 245> |
Korisnik | |
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Anaida, ovo je prekrasno, neznam što bi drugo rekla, osim da treba pomno pregledati, uživati i ukrasti poneku ideju
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Šta reči nego jedno veliko
![]() Imam namjeru sada na jesen presaditi veliku lavandu . Reci mi , da li bi ju bilo dobro podrezati i da li bi se mogle njezine vršne reznice sada pelcovati ? |
|
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Uživala sam u šetnji!!!!
|
|
![]() |
|
AgavaL ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 122 |
Bravo, sve pohvale!!! Jutros sam se prošetala tvojim vrtom i uživala, ne znam što bi istaknula, sve ima svoje čari. Kamenjar, cvjetni otok, kameno-žičana ograda, i još toliko sitnica koje mi se sviđaju. Samo tako naprijed!!!
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Sve prekrasno kao i uvijek!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Nove slikice osvježene okućnice - padala je kišica ovih dana, nije jako puno, no dovoljno da živne trava i cvijeće.
U punoj bujnosti - moj kamenjar. Ovih dana namjeravam preseliti lavandu iz njega (presadit ću ju ispod one postojeće lavande koja ograđuje terasu, bit će to malo polje moje omiljene lavande), a useliti još majčine dušice u njega.
![]() ![]() Ovako izgleda "kontinentalni" puzavi ružmarin u mojem kamenjaru. Velik je kao kuća
![]() ![]() Ispod ove lavande ću zasaditi još nekih 6, 7 sadnica - to planiram uskoro. Tako ću imati dva reda lavande, jedan ispod drugog, onako kao kaskade..
![]() Pogled na mali kamenjar od gore
![]() Puzavi zvjezdan u malom kamenjaru
![]() Na sredini vrta otok cvijeća raznolikog.
![]() Na vrh brda vrba mrda - ali nema brda.. Ima ukrasnog zelja u ponožju vrbe.
![]() A ovo su dvije glavice ukrasnog zelja koje se se nekako u rastu u samom podnožju ispreplele i sad ovako izgledaju. Zaljubljeno zelje!
![]() Ispod ukrasne trave u mojem Ivica kutku širi se ljubičasta ivica (ajuga)
![]() A ima u tom kutku još puno svega.. Ovo je tek polovica istog.
![]() S druge strane ograde ovako to izgleda
![]() A onda se okrenemo i opet pogledamo
![]() Idemo sada provjeriti što sve cvate u vrtiću mojem..Cvatu dalije i lepi dečki (cinije)
![]() Cvatu i bijele cleome
![]() Pijetlove krijeste (?) cvatu crveno..
![]() i bijelo
![]() Jesenske bijele ljepotice anemone
![]() Plavkasto, nježno cvate nicandra
![]() Ljubičasto, nježno, mirisavo cvate leptirov grm
![]() Crvenkasto cvatu i ovi ljepotani
..... ime ne znam
![]() Ljubičasto lišće ukrasnog batata daruje nam roza cvjetiće, a i par ivančica i kadifica tu uočavam
![]() Cvatu i kane, i u podnožju njih cvate bordo mirisna kunica, te dva ljetna hibiskusa koja ću morati ubrzo presaditi u tegle jer su noćne i jutarnje tempreature ispod 15-tak celzijevaca...
![]() Mini rasadnik svega i svačega - pola ni ne znam što će biti, sli volim iznenađenja pa je OK!
![]() Mirisne muškatle, a u sliku se ugurao i limun.
![]() Raste lagano i moja visterija, dobila sam ju proljetos i bila je mala, malecka
![]() I još ova sličica i veeeeeeliki pozdrav!!
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Niho, probat ću još jednom, čim malo zahladi poslati Triši!
Bergenia, i meni je leptirov grm jako lijep i zato me je užasno žao što ga je napala bolest..
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Sve lijepo, leptirov grm prekrasan!
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Hajde šalji one Astibe meni i triši možda prođe nekako -triša će dobiti njoj neće zalutati ali postoji mogućnost da vamo može -ja njih još nisam zaboravila i ne odričem se ja njih tako lako da znaš
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
Draga Baka, to je to ukrasno lišće, to ljubičasto. Postoji to ukrasno lišće krumpira u dvije varijante - ono svjetlozeleno (imam ga i ja ispod šljive, vidi se na slici) i ovo ljubičasto.
|
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Anaida predivno. Sviđa mi se cijela koncepcija tvog vrta. Tako bih i ja
![]() Na prvoj slici otočić u sredini si napisala da ti je najveće lišće ukrasnog krumpira. A što je ono silno ljubičasto?
|
|
![]() |
|
Lantana, ja mislim da si u pravu. samo što je ovaj mali i ne raste uopće u visinu nego samo u širinu. A ime leptirov grm sasvim opravdava - pun je leptira, pčela, bubica...
Štefica, Otok, Lilly, Flavia i Katruža - puno, puno vas pozdravljam i uživam u vašim vrtovima koliko i vi u mojem!!
|
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ma ne vidimo mi nikakvu pepelnicu, samo jedan prekrasan vrt, puno lijepih kombinacija cvijeća, ma sve je
![]() Da li je taj leptirov grm budleja - ljetni jorgovan? |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Ma,sve ti je predivno.
Uživam šetajuči tvojim vrtom,daješ mi ideje jer ču uskoro raditi novi kamenjar . ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ovo je krasno, i iza i ispred kuće i pogled ulijevi i u desno, oduševim se u tvom vrtu svaki put
|
|
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Tvoj vrt je raj za oči!!!!
|
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Lijepo ti je cvijeće draga....bez obzira na vrućine i boleštine....a i meni su sve dalije bile "pobijelile"...pa sam ih morala "skratit" do zemlje...jer više nisu ličile na ništa!
Otočići su ti predivni, a prkosi i ostići suuuper!
![]() ![]() ...skoro sam zaboravila pohvalit passiflore.....
![]() |
|
![]() |
|
katruža ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Anaida, baš ti se sve lijepo razraslo, a lavande su krasne
![]() |
|
![]() |
|
Evo sada i slikica, tekst sam manje-više napisala gore..
Dakle, otočić sa svim i svačim. Trenutno je u njemu najveće lišće ukrasnog krumpira. Morat ću obavezno uzeti pelcere i posaditi ga kao sobnu biljku, tako da mi prezimi. Lani sam tako učinila i sad imam oko 5, 6 ovako velikih ili malo manjih grmića vani!!
![]() Moja druga passiflora. Ta je k meni došla lani, u jesen, iz Rijeke (hvala Triši još jednom) i bila je malecka, 10-tak centimetara. Prezimila je kao sobna biljka u hodniku i od proljeća narasla ovakva. U kamenjaru raste. Još nije cvala, vidjela sam joj jedan pupoljak ali mali, malecki..
![]() Pisala sam u prethodnom postu o plamenjači koja mi je napala leptirov grm, a evo je i na jorgovanu. Jako, jako mi je slab i loše izgleda. na deblu mu je deeebela naslaga bijele boje. Ja sam to oprala, pa sam poslije špricala protiv plamenjače, ali za sad još nema pomaka.. Lišće smeđi i gori, jorgovan uopće ne moža rasti i ne napreduje. Ma, baš me bole te boleštine u vrtu.. Ali nema druge - biljke morajus ame odlučiti ozdraviti, ja im tek mogu probati pomoći.
![]() Za SilveK - leptirov grm. Lani je bio jako, jako lijep a ove godine je i njega napala pepelnica!! Jao meni, jao meni..
![]() ![]() Otočić s raznim cvijećem i ukrasnim tikvicama ispod šljive..
![]() Evo i ljepotica kana..
![]() Iza kuće sve je više cvijeća . Uz ogradu susjedova vrta ja sadim sve više.. I imam lijepe planove za iduću godinu. Rudbecije (SilveK darovala! i ovo što je uz nih isto tako)
![]() Ispred kuće - u žardinjeru sam zasadila begonije i erike (njih još lani), a dolje su mi same nikle ove cvećke lepeke - jesu li to prkosi?? One su mi i skoro najljepše pred ulazom u kuću!
![]() Pa još pred ulazom..
![]() Kamenjar moj omiljeni
![]() I na posljetku lijevo i desno
![]() ![]() Veeelike pozdrave ostavlja vam vaša Anaida!!
|
|
P.Bosmans |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 196197198199200 245> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |