Slike kaktusa i njihova imena |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4647484950 52> |
Korisnik | ||
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Uskoro ću smjestiti na web literaturu o kaktusima i ostalim sukulentima(pdf format) pa će se moći skinuti i koristiti.
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
neimarlija ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 06 Rujan 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 20 |
|
HVALA ti velika a sto se tice slika veoma se radujem ali ako ti je to problem nemoj da se zamaras sa slikanjem.
![]() |
||
![]() |
||
Tweety ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
|
Nisam sigurna ipak da ce oni najmanji bas uspjeti, ali ovaj prednji mi se cini dovoljno "snazan"..
|
||
![]() |
||
Tweety ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
|
Ako hoces odvojit bebice, samo ih lagano skidaj s maticne biljke. Ja to obicno radim u rukavicama, i s pomocu neke lopatice, lagano ga klimaj dok ne vidis da je poceo popustati. Tada lagano povuci, trebala bi vidjeti i mali korijen koji obicno izadje zajedno s kaktusicem. Ja imam slicnog, i to san puno puta radila, cak i ovako mali kaktusi su uspjesno rasli, nakon sto bi ih presadila. Ako hoces, sutra cu jednog svog bas sredjivati, pa ti mogu slikati tokom postupka.. |
||
![]() |
||
neimarlija ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 06 Rujan 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 20 |
|
ok!Ovako: moja maticna biljka je vec promjenila boju kao da ce brzo da uvene pa bih ja najradije umnozila ali me zanima konkretno kako se to radi tj.sam postupak jer nemam bas nekog iskustva sa kaktusima.Unaprijed velika hvala na savjetima!
![]() |
||
![]() |
||
AgavaL ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 122 |
|
Ako želiš umnožiti kaktus pusti ih nek još rastu pa ih ne proljeće odvoji. Ako želiš da ti matična biljka bude veća i jača onda ih odmah odvoji, a ako hoćeš imati hrpu kaktusića ostavi ih tako ali će ti onda sporije rasti. Pa sad ti odaberi. ![]() |
||
![]() |
||
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
|
Tražila sam u ovoj enciklopediji mog "dlakavca" i kako sam jučer otkrila da je dobio "mladunca", odgovara ime opuntia lanceolata cristata!
![]() Božikovine spominjali ste nešto cd
![]() |
||
![]() |
||
|
molim da mi neko kaze sta da radim sa ovim malim bebicama na kaktusu,imam jedan ovakav pa me zanima?unaprijed hvala
|
||
![]() |
||
sonja50 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
|
i ja |
||
![]() |
||
AgavaL ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 122 |
|
Gdje se može nabaviti ovaj CD, ja sam zainteresirana za kupnju? ![]() |
||
![]() |
||
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
|
Nema novih kaktusa!
![]() ![]() ![]() ![]() Evo ja i ovdje stavila novog "dlakavca".
![]() |
||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Što se dogodilo s ovom temom, zašto nema nastavka?
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
![]() |
||
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
|
Danas sam slučajno otkrila ovu temu i na njoj enciklopediju kaktusa...Svaka čast Božikovine napravili ste pravu stvar za kaktuse ...Zar vi imate sve te kaktuse ?Ja ih imam desetak i počeli su mi se sve više sviđati, ali imena nemam pojma.Uz ovakvu pomoć možda ću nešto i naučiti o tim zanimljivim biljkama...Još jedamput čestitke za ovaj hvalevrijedan pothvat .....
![]() |
||
sutra je novi dan
|
||
![]() |
||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
vidi na stranici cactus. info pod rubrikom galery
|
||
![]() |
||
|
Hvala Miss M. Puno sam listala po netu i najsličniji su mi bili kao što kažeš neki aeoniumi. Nisam ga još 100% identificirala ali kad me netko pita kažem da je neki aeonium. Prije mjesec dana dobila sam mali pelcer i za sada sam iznenađena kako brzo raste. Povećao se skoro duplo. Nadam se da će tako nastaviti. Žao mi je da ga nisam slikala pa da vidim razliku, no to mogu još uvijek napraviti.
![]() |
||
![]() |
||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
![]() |
||
amarilis.bl ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 31 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 17 |
|
Jako lep izbor kaktusa.. slika i ime... pohvaljujem!
|
||
![]() |
||
|
Hvala Tweety! Dobra stranica i ja sam na njoj pronašla imena nekih svojih biljčica no na ovu još nisam naišla. Prolistala sam dosta sukulenata i nisam naletjela na nju. Počela sam sumnjati dali uopće spada pod sukulente!?!
![]() |
||
![]() |
||
|
http://plantitasbea-rosuculentas.blogspot.com/
Evo pokusaj ovdje pronaci... ja sam neke svoje primjerke pomocu ovog bloga identificirala. Zao mi je sta ti ne mogu odmah rec sta je, al ipak nisam toliko strucna:) |
||
![]() |
||
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4647484950 52> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |