Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anaida  - vrt, cvijeće, kamen, dom...
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anaida - vrt, cvijeće, kamen, dom...

Odgovori Odgovori Stranica  <1 196197198199200 245>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 4,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Status: Offline
Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2009 u 15:42
Anaida, ovo je prekrasno, neznam što bi drugo rekla, osim da treba pomno pregledati, uživati i ukrasti poneku ideju
Thumbs%20Up
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2009 u 15:20
Šta reči nego jedno veliko .
Imam namjeru sada na jesen presaditi veliku lavandu .
Reci mi , da li bi ju bilo dobro podrezati i da li bi se mogle njezine vršne reznice sada pelcovati ?
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2009 u 11:55
Uživala sam u šetnji!!!!
Na vrh
AgavaL View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 122
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AgavaL Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2009 u 11:26
Bravo, sve pohvale!!! Jutros sam se prošetala tvojim vrtom i uživala, ne znam što bi istaknula, sve ima svoje čari. Kamenjar, cvjetni otok, kameno-žičana ograda, i još toliko sitnica koje mi se sviđaju.  Samo tako naprijed!!!Smile
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2009 u 10:57
Sve prekrasno kao i uvijek! Clap Ono jesu pijetlove krijeste, a ono s crvenim cvijetom je balsamina impatiens, ilitiga lijepi dečki ili breskviceWink
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2009 u 09:00
Nove slikice osvježene okućnice - padala je kišica ovih dana, nije jako puno, no dovoljno da živne trava i cvijeće.

U punoj bujnosti - moj kamenjar. Ovih dana namjeravam preseliti lavandu iz njega (presadit ću ju ispod one postojeće lavande koja ograđuje terasu, bit će to malo polje moje omiljene lavande), a useliti još majčine dušice u njega.

Ovako izgleda "kontinentalni" puzavi ružmarin u mojem kamenjaru. Velik je kao kuća Smile  - a pola sam ga već porezala i osušila za začin!!! Ispod njega miris širi majčina dušica. Kad sam vani samo rukom prođem kroz ružmarin, dušicu, lavandu - i mirišiiiim i uživam u bogatstvu prirode...

Ispod ove lavande ću zasaditi još nekih 6, 7 sadnica - to planiram uskoro. Tako ću imati dva reda lavande, jedan ispod drugog, onako kao kaskade..

Pogled na mali kamenjar od gore

Puzavi zvjezdan u malom kamenjaru

Na sredini vrta otok cvijeća raznolikog.

Na vrh brda vrba mrda - ali nema brda.. Ima ukrasnog zelja u ponožju vrbe.

A ovo su dvije glavice ukrasnog zelja koje se se nekako u rastu u samom podnožju ispreplele i sad ovako izgledaju. Zaljubljeno zelje!

Ispod ukrasne trave u mojem Ivica kutku širi se ljubičasta ivica (ajuga)

A ima u tom kutku još puno svega.. Ovo je tek polovica istog.

S druge strane ograde ovako to izgleda

A onda se okrenemo i opet pogledamo

Idemo sada provjeriti što sve cvate u vrtiću mojem..Cvatu dalije i lepi dečki (cinije)

Cvatu i bijele cleome

Pijetlove krijeste (?) cvatu crveno..

i bijelo

Jesenske bijele ljepotice anemone

Plavkasto, nježno cvate nicandra

Ljubičasto, nježno, mirisavo cvate leptirov grm

Crvenkasto cvatu i ovi ljepotani
..... ime ne znam

Ljubičasto lišće ukrasnog batata daruje nam roza cvjetiće, a i par ivančica i kadifica tu uočavam

Cvatu i kane, i u podnožju njih cvate bordo mirisna kunica, te dva ljetna hibiskusa koja ću morati ubrzo presaditi u tegle jer su noćne i jutarnje tempreature ispod 15-tak celzijevaca...

Mini rasadnik svega i svačega - pola ni ne znam što će biti, sli volim iznenađenja pa je OK!

Mirisne muškatle, a u sliku se ugurao i limun.

Raste lagano i moja visterija, dobila sam ju proljetos i bila je mala, malecka

I još ova sličica i veeeeeeliki pozdrav!!

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2009 u 21:13
smile213------------ Samo ti šalji stiće  ništa ti ne brini 
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2009 u 13:44
Niho, probat ću još jednom, čim malo zahladi poslati Triši!
Bergenia, i meni je  leptirov grm jako lijep i zato me je užasno žao što ga je napala bolest..
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2009 u 21:50
Sve lijepo, leptirov grm prekrasan!
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2009 u 19:32
Hajde šalji one Astibe meni i triši možda prođe nekako -triša će dobiti njoj neće zalutati ali postoji mogućnost da vamo može -ja njih još nisam zaboravila i ne odričem se ja njih tako lako da znašsmile232
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2009 u 17:53
Draga Baka, to je to ukrasno lišće, to ljubičasto. Postoji to ukrasno lišće krumpira u dvije varijante - ono svjetlozeleno (imam ga i ja ispod šljive, vidi se na slici) i ovo ljubičasto.  
P.Bosmans
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2009 u 17:49
Anaida predivno. Sviđa mi se cijela koncepcija tvog vrta. Tako bih i jaCry kad mi ne bi dolje u travnjaku "vladali" lovori!

Na prvoj slici otočić u sredini si napisala da ti je najveće lišće ukrasnog krumpira. A što je ono silno ljubičasto?
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2009 u 13:35
Lantana, ja mislim da si u pravu. samo što je ovaj mali i ne raste uopće u visinu nego samo u širinu. A ime leptirov grm sasvim opravdava - pun je leptira, pčela, bubica...
Štefica, Otok, Lilly, Flavia i Katruža - puno, puno vas pozdravljam i uživam u vašim vrtovima koliko i vi u mojem!!
P.Bosmans
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2009 u 22:53
Ma ne vidimo mi nikakvu pepelnicu, samo jedan prekrasan vrt, puno lijepih kombinacija cvijeća, ma sve je smile120
Da li je taj leptirov grm  budleja - ljetni jorgovan?
život je more
Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2009 u 21:54
Ma,sve ti je predivno.
Uživam šetajuči tvojim vrtom,daješ mi ideje jer ču uskoro raditi novi kamenjar .
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2009 u 21:52
Ovo je krasno, i iza i ispred kuće i pogled ulijevi i u desno, oduševim se u tvom vrtu svaki put
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2009 u 21:42
Tvoj vrt je raj za oči!!!!
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2009 u 15:08
Lijepo ti je cvijeće draga....bez obzira na vrućine i boleštine....a i meni su sve dalije bile "pobijelile"...pa sam ih morala "skratit" do zemlje...jer više nisu ličile na ništa!
Otočići su ti predivni, a prkosi i ostići suuuper! ClapWink

...skoro sam zaboravila pohvalit passiflore.....smile120
Na vrh
katruža View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 787
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje katruža Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2009 u 14:18
Anaida, baš ti se sve lijepo razraslo, a lavande su krasneThumbs%20Up
Ono ispred ulaza jeste prkos iliti "posiliživ" (Portulaca grandiflora).
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2009 u 13:43
Evo sada i slikica, tekst sam manje-više napisala gore..

Dakle, otočić sa svim i svačim. Trenutno je u njemu najveće lišće ukrasnog krumpira. Morat ću obavezno uzeti pelcere i posaditi ga kao sobnu biljku, tako da mi prezimi. Lani sam tako učinila i sad imam oko 5, 6 ovako velikih ili malo manjih grmića vani!!

Moja druga passiflora. Ta je k meni došla lani, u jesen, iz Rijeke (hvala Triši još jednom) i bila je malecka, 10-tak centimetara. Prezimila je kao sobna biljka u hodniku i od proljeća narasla ovakva. U kamenjaru raste. Još nije cvala, vidjela sam joj jedan pupoljak ali mali, malecki..

Pisala sam u prethodnom postu o plamenjači koja mi je napala leptirov grm, a evo je i na jorgovanu. Jako, jako mi je slab i loše izgleda. na deblu mu je deeebela naslaga bijele boje. Ja sam to oprala, pa sam poslije špricala protiv plamenjače, ali za sad još nema pomaka.. Lišće smeđi i gori, jorgovan uopće ne moža rasti i ne napreduje. Ma, baš me bole te boleštine u vrtu.. Ali nema druge - biljke morajus ame odlučiti ozdraviti, ja im tek mogu probati pomoći.

Za SilveK - leptirov grm. Lani je bio jako, jako lijep a ove godine je i njega napala pepelnica!! Jao meni, jao meni..

Otočić s raznim cvijećem i ukrasnim tikvicama ispod šljive..

Evo i ljepotica kana..

Iza kuće sve je više cvijeća . Uz ogradu susjedova vrta ja sadim sve više.. I imam lijepe planove za iduću godinu. Rudbecije (SilveK darovala! i ovo što je uz nih isto tako)

Ispred kuće - u žardinjeru sam zasadila begonije i erike (njih još lani), a dolje su mi same nikle ove cvećke lepeke - jesu li to prkosi?? One su mi i skoro najljepše pred ulazom u kuću!

Pa još pred ulazom..

Kamenjar moj omiljeni

I na posljetku lijevo i desno

Veeelike pozdrave ostavlja vam vaša Anaida!!

P.Bosmans
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 196197198199200 245>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,766 sekundi.