Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 106107108109110 131>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2009 u 16:03
Ne znam jesam li vam vec pokazala ovaj kultivar. Izuzetno je kvalitetan, cvatan i zaista me uveseljava iz dana u dan.

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2009 u 14:22
Ha, ha, ovo je nesto novo! Kreativna curica!  Ako je uspijes uvjeriti da su ocvali cvjetovi bolji za jelo, imat ces od stetocine korisnog kukcica!

ciao, Nina
OPG 159365

Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2009 u 09:21
Možda je to onda do onog hormona o kojem je Nina prisala.

Triša, drago mi je da pelcerić raste, ali možda je još mali da bi iznio cvijet. Ne znam, ali eto nagađam. Nadam se da će dogodine biti u punom sjaju.

Kod mene isto padaju pupovi, ali ja sam našla uzrok... mala štetočinica pod imenom moja kći uredno bere pupove jer dijete kuha Big%20smile
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2009 u 05:28

Hvala vam mnogo svima na svim pohvalama.
Hvala Ljiljana3, Bromelija, Lora, Duda-lave, Jagoda, Primorka, Baka i Stefkaja.

Primorka imam i ja nekoliko visokih sorti, koji puno narastu u toku jedne sezone, ali vecina ih jako sporo raste, takve sam ih kupila na plantazi.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 21:14
Prekrasni su..Fuksija tvoja kolekcija hibija je zadivljujuća..svi su predivni..
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 20:05
Iskolačila sam doslovno oči!Big%20smile
I razmišljam: naručiti ne naručiti.Big%20smile
Za početak znam da imam bijeli vrtni jer je cvjetao. Drugi nemam pojma. Kaže Korijenko da bi trebao biti plavi.
Shasha pomozi! Koje boje si mi ti poslala! Izbrisala pp i izbrisalo mi se i iz glave!Confused
Sve to vrtni.
Onaj kućni znam da je žut i dupli i molim se nad njim da se primio!Wink
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 13:59
Duda, imam mocvarca bijelog sa crvenom sredinom. On moze u Dalmaciji rasti, ali mora imati dobru zemlju, ne ovu crvenicu nasu domacu
, u njoj raste i cvate,  ali nikad ne napravi lijepi veliki grm. Znaci ili veliki pitar, ili rupa u zemlji u koju stavis bogati humus.

ciao, Nina

OPG 159365

Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 197
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 12:50
Duda-Lave, ajde stavi sliku tog svog cocc.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 08:26
Primorka bog draga. Tvoj crveni pelcerić raste, ali sve sam savjete poslušala, svejedno mi odbacuje pupova - luda sam od njega. Isto mi rade i ostala tri, koji su i veći. Danas idem u drastično presađivanje svih, jer više nisan pametna.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 08:07
Svaka čast fuksija!
Hibiskusi su ti prekrasni.
Imam i jedno pitanje... moji su u godinu dana narasli i do 50 cm, a tvoji mi se čine nekako manji, da li ih tako jako orezuješ ili ima neki drugi način u uzgoju?
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 01:01
Dugo nisam bila na ovoj stranici i vidim da sam puno toga propustila....Propustila sam puno prekrasnih slika hibija iz kolekcije naše drage Fuksije.Fuksija prekrasni su ti hibiji i imaš ih cijelu kolekciju na kojoj ti svatko može zaviditi....Hvala ti puno na iscrpnom opisu zakorjenjivanja hibija.Pokušati ću ove dane to napraviti da vidim hoće li mi uspjeti...
sutra je novi dan
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 23:36
nina a jel imaš ti onaj vanjski ..šta si jednom spomenula da ima velik cvijet i da se zove močvarni? jel bi moga on kod nas rast mislim osim onog što ga već imam cocc.
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 21:40
zaista si sretne ruke..neznam koji je ljepši ..sigurno je da ti je ujutro lijepo piti kavicu u tako šarenom društvu Wink 
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 21:25
svi hibići su ti preprelijepi, ali kao i bromeliji, najljepši mi je medju svima onaj tamni...svaka čast...mogu samo reći

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 19:59
draga fuksija, predivan ti je onaj dupli bordo crveni hibi smile120
Na vrh
tajčica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 385
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tajčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 19:51
još jednom

smile55
Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 197
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 14:18
Fuksija, osim prekrasnih hibija imaš i prekrasan pogled kroz prozor, ponekad u objektiv uhvati i malo okoliša da još više uživamo.
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 09:54
Tajcice, to je vrlo jednostavno. Uzmes polen sa jednog cvijeta i preneses ga na tucak drugog cvijeta, tada cvijet otpadne i stvara se cahurica sa sjemenom.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
tajčica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 385
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tajčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 09:18
stvarno su prekrasni,

reci samo kako ih križaš?

Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 07:05

Ovaj crveni dulpi je zakorijenjen prosle godine. Reznice je donijela moja kcerka kada je bila na godisnjem, na ferju, kako mi to ovdje kazemo.
Reznica je iz Osijeka od moje mame.

Hvala mnogo Hana, Lana2, Lilly i Trisa na lijepim rijecima.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 106107108109110 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.