Izzy: Laboratorij žica i perlica |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 20> |
Korisnik | |
anđelka ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 2526 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
ANĐELKA
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
fantastično! neznam sta izdvojit,naušnice ili narukvicu koja je toliko slatka i nježna
![]() |
|
![]() |
|
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
predivne stvari...najvise mi se svidaju nausnice...one od zice zuckaste su fantasticne
![]() |
|
![]() |
|
tweetuša ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 20 |
predivno
O_O ja sam se odmah zaljubila u ove narukvice O_O |
|
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
Izzy narukvica je predivna
![]() |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
ja se nemogu nagledat tog kompleta koliko je ljep,boje su baš po mom guštu i kad bi naručila nešto tako bilo bi baš u tim bojama!
|
|
![]() |
|
Izzy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
Hvala curke iako sam to radila prije već nekog vremena (ne smijem reći prije koliko...)!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Oh... evo je konačno....uskrsnula od mrtvih!!!
![]() ![]() ![]() Gdje li si se dosad skrivala....znam negdje si uživala....la,la,la,la,
![]() |
|
![]() |
|
bubi12 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 112 |
nakit ti je savršen, one narukvice fenomenalne. |
|
![]() |
|
bubi12 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 112 |
koja si klješta koristila za proićvršćivanje perlica na narukvice???????? S dugim ili kratkim vrhom. Dosad sam radila samo s fimo masom. Planiram pokušati napraviti narukvicu pa neznam koja klješta kupiti. Inaće koja najćešće koristiš
|
|
![]() |
|
Izzy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
Bubi12 - koristim okrugla kliješta (dakle, sužavaju se prem vrhu) i plosnata... Okruglima oblikujem ringove, a kad ih otvaram i zatvaram kako bi ih stavila na lanac, onda se pomažem i plosnatim... Za rezanje žice imam kliješta baš za tu namjenu i još jedna priručna (kirurške namjene ali savršena za neke stvari, to sam slučajno dobila)...
![]() |
|
![]() |
|
RIDRIDRID ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 96 |
Prekrasan nakit radiš. Ja sam počela nešto petljati narukvice najviše a inače radim sve i svašta, ovisno o inspiraciji. Duže vrijeme pratim forum, ali nisam se javljala. Prilično sam neiskusna u izradi nakita tj. samouka. Najteže mi je učvrstiti kopčicu na narukvicu i neznam kako da napravim drugi dio kopčice od žice i kako da je učvrstim recimo flaksom. Imam hrpu pitanja i možda su glupa, ali jako me veseli izrađivati naruzkvice i bila bih zahvalna za tvoju pomoć.
|
|
![]() |
|
izzy
ako ti nije problem da pogledaš ovu stranicu i vidiš jesu li ta uredu
ili moram kupiti ova prva (crvene ručkice) koja koristi
|
|
![]() |
|
Bubi, te 3 vrste kliješta imam i ja i to je to što ti treba, dakle najosnovnije alatke za rad sa žicom! Ona crvena kliješta (okrugla) sa filmića su ti zapravo ona u sredini na Chemacovim stranicama - okrugla i glatka koja se sužavaju prema vrhu! Ista su! Baš se radujem što ćemo imati još jednu "tetu nakitilicu"!
![]() |
|
![]() |
|
Hvala ti na lijepim komentarima! Ja sam također samouka, sve kod mene ide motodom pokušaj - pogreška, treba eksperimetirati! Ako nižem cijelu narukvicu na flaks, onda završavam tako da ju zavežem za omčicu na kopči, napravim nekoliko čvrstih čvorova i ostavim malo duži "rep" flaksa koji onda progurnem natrag kroz zadnje, recimo dvije perlice! Ako pričvršćujem žicu za kopču onda radim ringiće od žice, premda u zadnje vrijeme više koristim "osmice" koje isto radim od žice jer sam tada sigurna da se žica neće razdovojiti i nešto ispasti... Moram vidjeti to na slikama radova pa ću ti primjerom pokazati na što mislim! Pitaj me sve što te zanima, ako znam rado ću ti odgovoriti, nema NIKAKVIH problema! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() Pogledaj kako je ovdje motana žica kod spojeva za kopčicu i na perlicama, sistem je isti, možeš ga koristiti na razne načine... Ne znam kako bih ti opisla postupa izrade, pokušat ću pronaći bar neke slikice da ti bude jasnije, premda je vrlo jednostavno! ![]() |
|
![]() |
|
RIDRIDRID ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 96 |
Puno ti hvala na odgovoru, presretna sam što si primjetila moje pitanje Ono sa flaksom tako i radim, sama sam si to smislila, a izgleda da sam bila na dobrom putu. Jupi!!!
Sa žicom mi je malo teže jer nemem prava klješta pa mi oštećuju žicu, morat ću ih probati omotati trakom ili zamjeniti. Živim u malom mjestu pa mi je teško nabaviti matrijal, većinom naručujem preko neta, ali je preskupa poštarina. Jako mi se sviđa motanje žice, ali za sada još uvijek isprobavam i "uništavam" žicu. Nadam se da ću uskoro neke svoje radove i pokazati. Kad budem imala neko pitanje opet ću te moliti za pomoć. Gdje mogu kupiti jeftinu žicu, ako znaš, za moje početničke korake? Hvala!!!
|
|
![]() |
|
Zaboravila sam. Na ovim slikama vidim kako motaš žicu, samo jedno možda glupo pitanje, da li žicu provučeš kroz perlicu? |
|
![]() |
|
žica i mora ići kroz perlicu! žicu saviješ i onaj kraj motaš i dobiješ ovo sto ti je izzy stavila na slici.
|
|
![]() |
|
Još sam se sjetila, u vezi flaksa... Neke cure koriste i stopere, one sitne "kuglice" koje se stisnu pa pričvršćuju flaks... To isto nije loše za neke stvari premda me to nekad zna grebati ili se flaks izvuče ako je tanji i tako... Sigurnija sam u čvorove!
Žicu ti nabavljam u hobby dućanima, a za početak, dok malo ne skužiš princip, možeš raditi sa bakrenom žicom jer je ona jako mekana i super ju je oblikovati! Ako želiš krvave prste i smišljanje novih psovki, onda se okušaj sa mesinganom, tvrda je kao kamen! Rekla bih ti da pogledaš žicu u većim dućanima kao što su Pevec ili Bauhaus, ali s obzirom da nisi iz Zagreba ovaj savjet ti vjerojatno baš i ne pomaže! ![]() Što se tiče kliješta, pokušaj možda na njih zalijepiti malo izolir trake da ti ne oštećuju žicu ili jednostavno kupiti prava - to je u početku investicija, ali se isplati! Obrati pažnju malo na Lidl, imali su tih kliješta u ponudi po jako povoljnim cijenama! Što se motanja tiče - najprije napravim jedan kraj pa provučem perlicu pa onda drugi kraj, vrlo je jednostavno, treba samo malo prakse! Sretno! ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 20> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |