Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Ručni radovi i Izrada nakita
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Izzy: Laboratorij žica i perlica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Izzy: Laboratorij žica i perlica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 20>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
bubi12 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Status: Offline
Bodovi: 112
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bubi12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2009 u 18:54
ja sam iz dubrovnika, zato jedino mogu preko neta
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Izzy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2446
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Izzy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2009 u 18:50
Ma nema na čemu! Wink Ja ti kombiniram dućane - u Perli je jeftinije ovo, u NBu ono, u Lumosu nešto treće i tako... Nikad ne nađem sve na jednom mjestu! Ali Perla zna imati nekakvih akcija i ponuda, neke čak i ne oglase na webu... 
Extraordinary in the mundane.
Moj blog

Na vrh
bubi12 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bubi12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2009 u 18:45

Izzy zaboravila sam zahvaliti. Hvala još jednom.

Na vrh
bubi12 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bubi12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2009 u 18:44
bila sam sad na stranici od perle.  Cijene su im dosta niže nego u ostalim shopovima. jesam li ja u pravu?????????
Na vrh
Izzy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Izzy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2009 u 18:26
Ahaaaaaaaaa! smile42OK, sad kužim! To su ti igle! Dakle komad žice određene duljine koji na jednom kraju završava plosnatim dijelom (kao čavao ali sitnije) ili u ovom slučaju sitnom kuglicom! Imaš ih za kupiti u NB - u! 
Moj blog

Na vrh
bubi12 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bubi12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2009 u 18:09
mislila sam na naušnicama na 13 stranici. pretpostavljam da si to radila s kliještima
Na vrh
Izzy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Izzy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2009 u 15:19
Misliš na ove mesingane okrugle elemente u narukvici? To je lanac koji sam kupila (i bome skupo platila u Perli) pa sam razdvojila elemente i uklopila ih po potrebi gdje mi je trebalo! Dakle, možeš ih koristiti kao perlice! I nisi dosadna... Wink
Moj blog

Na vrh
bubi12 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bubi12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2009 u 15:04

evi i mene s još pitanja (znam da sam dosadna ali što mogu). ovo ispod ovih crveno-rozih perlica kako si to napravila?? jeli to još neka perlica ili......

Na vrh
RIDRIDRID View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 96
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje RIDRIDRID Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2009 u 14:39

Puno hvala curke, probat ću danas nešto smotati kako ste rekle. Javim ujutro šta je ispalo. Izzy, puno hvala na tvom trudu da mi ojasniš, mislim da sam shvatila, moram još samo par puta probati pa ćemo vidjeti što je ispalo, nadam se ovdje na forumu.

Na vrh
Izzy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Izzy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2009 u 14:17
Još sam se sjetila, u vezi flaksa... Neke cure koriste i stopere, one sitne "kuglice" koje se stisnu pa pričvršćuju flaks... To isto nije loše za neke stvari premda me to nekad zna grebati ili se flaks izvuče ako je tanji i tako... Sigurnija sam u čvorove!
Žicu ti nabavljam u hobby dućanima, a za početak, dok malo ne skužiš princip, možeš raditi sa bakrenom žicom jer je ona jako mekana i super ju je oblikovati! Ako želiš krvave prste i smišljanje novih psovki, onda se okušaj sa mesinganom, tvrda je kao kamen! Rekla bih ti da pogledaš žicu u većim dućanima kao što su Pevec ili Bauhaus, ali s obzirom da nisi iz Zagreba ovaj savjet ti vjerojatno baš i ne pomaže!  Confused
Što se tiče kliješta, pokušaj možda na njih zalijepiti malo izolir trake da ti ne oštećuju žicu ili jednostavno kupiti prava - to je u početku investicija, ali se isplati! Obrati pažnju malo na Lidl, imali su tih kliješta u ponudi po jako povoljnim cijenama!
Što se motanja tiče - najprije napravim jedan kraj pa provučem perlicu pa onda drugi kraj, vrlo je jednostavno, treba samo malo prakse! Sretno! Heart I jedva čekam da vidim tvoje radove!
Moj blog

Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2009 u 14:16
žica i mora ići kroz perlicu! žicu saviješ i onaj kraj motaš i dobiješ ovo sto ti je izzy stavila na slici.
Na vrh
RIDRIDRID View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje RIDRIDRID Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2009 u 14:08

Zaboravila sam. Na ovim slikama vidim kako motaš žicu, samo jedno možda glupo pitanje, da li žicu provučeš kroz perlicu? 

Na vrh
RIDRIDRID View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje RIDRIDRID Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2009 u 14:07

Puno ti hvala na odgovoru, presretna sam što si primjetila moje pitanje Smile

Ono sa flaksom tako i radim, sama sam si to smislila, a izgleda da sam bila na dobrom putu. Jupi!!!
Sa žicom mi je malo teže jer nemem prava klješta pa mi oštećuju žicu, morat ću ih probati omotati trakom ili zamjeniti. Živim u malom mjestu pa mi je teško nabaviti matrijal, većinom naručujem preko neta, ali je preskupa poštarina. Jako mi se sviđa motanje žice, ali za sada još uvijek isprobavam i "uništavam" žicu. Nadam se da ću uskoro neke svoje radove i pokazati. Kad budem imala neko pitanje opet ću te moliti za pomoć. Gdje mogu kupiti jeftinu žicu, ako znaš, za moje početničke korake? Hvala!!!
Na vrh
Izzy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Izzy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2009 u 13:42

Pogledaj kako je ovdje motana žica kod spojeva za kopčicu i na perlicama, sistem je isti, možeš ga koristiti na razne načine... Ne znam kako bih ti opisla postupa izrade, pokušat ću pronaći bar neke slikice da ti bude jasnije, premda je vrlo jednostavno! Big%20smile
Moj blog

Na vrh
Izzy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Izzy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2009 u 13:34
Originalno poslano od člana RIDRIDRID RIDRIDRID napisao:

Prekrasan nakit radiš. Ja sam počela nešto petljati narukvice najviše a inače radim sve i svašta, ovisno o inspiraciji. Duže vrijeme pratim forum, ali nisam se javljala. Prilično sam neiskusna u izradi nakita tj. samouka. Najteže mi je učvrstiti kopčicu na narukvicu i neznam kako da napravim drugi dio kopčice od žice i kako da je učvrstim recimo flaksom. Imam hrpu pitanja i možda su glupa, ali jako me veseli izrađivati naruzkvice i bila bih zahvalna za tvoju pomoć.

Hvala ti na lijepim komentarima! Ja sam također samouka, sve kod mene ide motodom pokušaj - pogreška, treba eksperimetirati! Ako nižem cijelu narukvicu na flaks, onda završavam tako da ju zavežem za omčicu na kopči, napravim nekoliko čvrstih čvorova i ostavim malo duži "rep" flaksa koji onda progurnem natrag kroz zadnje, recimo dvije perlice!
Ako pričvršćujem žicu za kopču onda radim ringiće od žice, premda u zadnje vrijeme više koristim "osmice" koje isto radim od žice jer sam tada sigurna da se žica neće razdovojiti i nešto ispasti... Moram vidjeti to na slikama radova pa ću ti primjerom pokazati na što mislim! Pitaj me sve što te zanima, ako znam rado ću ti odgovoriti, nema NIKAKVIH problema! Smile Wink Nadam se da sam barem malo pomogla... Budem vidjela ima li kakvih korisnih tutoriala na netu pa stavim linkove kad stignem!
Moj blog

Na vrh
Izzy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Izzy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2009 u 13:28
Bubi, te 3 vrste kliješta imam i ja i to je to što ti treba, dakle najosnovnije alatke za rad sa žicom! Ona crvena kliješta (okrugla) sa filmića su ti zapravo ona u sredini na Chemacovim stranicama - okrugla i glatka koja se sužavaju prema vrhu! Ista su! Baš se radujem što ćemo imati još jednu "tetu nakitilicu"! Smile
Moj blog

Na vrh
bubi12 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bubi12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2009 u 09:10
izzy

ako ti nije problem da pogledaš ovu stranicu i vidiš jesu li ta uredu

ili  moram kupiti ova prva (crvene ručkice) koja koristi

Na vrh
RIDRIDRID View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje RIDRIDRID Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2009 u 08:48
Prekrasan nakit radiš. Ja sam počela nešto petljati narukvice najviše a inače radim sve i svašta, ovisno o inspiraciji. Duže vrijeme pratim forum, ali nisam se javljala. Prilično sam neiskusna u izradi nakita tj. samouka. Najteže mi je učvrstiti kopčicu na narukvicu i neznam kako da napravim drugi dio kopčice od žice i kako da je učvrstim recimo flaksom. Imam hrpu pitanja i možda su glupa, ali jako me veseli izrađivati naruzkvice i bila bih zahvalna za tvoju pomoć.
Na vrh
Izzy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Izzy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2009 u 21:15
Bubi12 - koristim okrugla kliješta (dakle, sužavaju se prem vrhu) i plosnata... Okruglima oblikujem ringove, a kad ih otvaram i zatvaram kako bi ih stavila na lanac, onda se pomažem i plosnatim... Za rezanje žice imam kliješta baš za tu namjenu i još jedna priručna (kirurške namjene ali savršena za neke stvari, to sam slučajno dobila)... Embarrassed U principu te 3 vrste kliješta su ti najčešće i imaš ih valjda sada po svim hobby shopovima za kupit po nekakvih 30ak kuna, premda su imali par puta na akciji u Lidlu cijeli komplet od mislim 5 komada kliješta (tih malih za finu mehaniku) za istu svotu. Otada redovno pratim njihove tjedne katalogiće iz sandučića! 
Moj blog

Na vrh
bubi12 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bubi12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2009 u 19:38
koja si klješta koristila za proićvršćivanje perlica na narukvice???????? S dugim ili kratkim vrhom. Dosad sam radila samo s fimo masom. Planiram pokušati napraviti narukvicu pa neznam koja klješta kupiti. Inaće koja najćešće koristiš
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 20>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.