Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 131>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Lili 68 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Status: Offline
Bodovi: 114
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lili 68 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2009 u 11:42
Sonja blago tebi kad su ti tako kratko u vlasnistvu a vec uzivas u njihovim cvijetovima ,ja sam sama ozilila neke jako sporo rastu i dugo im treba da puste korijen.
Sretno ti sa tvojima.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
sonja50 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 256
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sonja50 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2009 u 15:51
Originalno poslano od člana Lili 68 Lili 68 napisao:

Sonja blago tebi kad su ti tako kratko u vlasnistvu a vec uzivas u njihovim cvijetovima ,ja sam sama ozilila neke jako sporo rastu i dugo im treba da puste korijen.
Sretno ti sa tvojima.

Hvala ti Lili 68 na lijepim željama. Ne brini, ako si svoje tek ožilila, rast će oni dogodine.

Onaj jučerašnji Sonny's Brown, danas je svjetliji.

Na vrh
sonja50 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sonja50 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2009 u 16:22
Sad ide. Ma ovo je da poludiš!

Sonny's Brown, drugi dan

Novi Sonny's Brown, polovično otvoren:

Vidite razliku u boji? Cvjetovi s istog grmića, samo je jedan stariji (prva slika).

A sad stari i novi cvijet zajedno:

Bože, kako hibiskusi imaju bezbroj lica.

A ovo je novi cvijet, gledan sa strane.

I da ne zaboravim, danas, tj jutros je bilo više svjetla nego jučer.

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2009 u 21:15

Sonja, prava cokolada! Ajde mu smisli neko dobro ime!

Jagoda, ja prodajem reznice. Najbolji nacin da se one prime je kalemljenje, za to moras imati uzgojene male biljke od obicno domaceg crvenog jednostrukog. Mogu se i zakorijeniti, ali ne svi, i tu je uspjeh mnogo neizvjesniji, cak i u proljece kada je zakorjenjivanje najlakse. Kalemljenje, uz malo vjestine, daje 90% uspjesnosti, od ranog proljeca, do sredine jeseni.
Texas Star,ili hibiscus coccineus, je vanjski, zimi potpuno odumre do zemlje , u proljece raste ponovo iz korijena. Ako su mu uvjeti dobri, naraste do 2 m visine. Trenutno imam sadnice crvenog. U proljece cu imati i bijelog. Sada vec on pomalo zuti jer je listopadni. Zimu podnosi bez problema, cak i kontinentalnu, ali mora imati dobru, plodnu i propusnu zemlju da bi lijepo napredovao.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2009 u 07:07

Sonja, ovaj cokoladni je posebno lijep.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2009 u 16:11
Cokolada ima i tu prednost sto se dosta uspjesno zakorjenjuje. Sonja, kad ti dosadi gledati te tamne cvjetove, a ti ga ostrizi i stavi na zakorjenjivanje u novi topli krevet.

Fuksija, kod tebe je vec sigurno vani jesen? A u kuci je jos sezona u punom jeku!
OPG 159365

Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2009 u 16:15
fuksija ovaj tvoj zadnji jako sliči mojem, ovoljetnom

hibiću
Na vrh
sonja50 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sonja50 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2009 u 20:58
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Sonja, prava cokolada! Ajde mu smisli neko dobro ime!

What about "Hot Chocolate"? Pa nek se Sonny misli!
Na vrh
sonja50 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sonja50 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2009 u 21:00
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Cokolada ima i tu prednost sto se dosta uspjesno zakorjenjuje. Sonja, kad ti dosadi gledati te tamne cvjetove, a ti ga ostrizi i stavi na zakorjenjivanje u novi topli krevet.

Ne beštimaj Nina! Kako mi tako nešto može dosaditi? Ali, hvala na savjetu, drago mi je da se lako ožiljava i to ću i napraviti.
Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 197
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2009 u 13:24
Nina, je li cocc. mora ići u zemlju ili može u tegli, i imaš li koju sličicu da vidimo kako izgleda.
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2009 u 14:33
Cure predivni hibiji. Zarazile ste me ljepotom ovog cvijeta, na proljeće će definitivno jedan morati doći k meni doma.Tongue
Na vrh
Lili 68 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lili 68 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2009 u 14:41
I mene su zarazile nina i fuksija sa hibijima! smile58na njihovim hibijima!
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2009 u 15:28
Ljiljana, moze u tegli, ali moras mu dati veliku. Slika sam stavljala, proseci po temi.
OPG 159365

Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2009 u 09:31

Evo Nina, onaj hibi sto ga ti zoves Tockasti.
Nina kod mene jos uvijek traje cvjetanje, mislim da ce sigurno jos mjesec dana da potraje.
Ovih dana cu ih prihraniti.
Bromelija dosta su slicni ovaj tvoj i moj, razlika je u boji.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2009 u 21:05
Tockasti je super.

Trebala bih i ja prihraniti, ali nemam vremena. Ovih dana moram poceti stavljati novu plastiku na plastenik, a to je ogroman posao za mene, ostalo ce morati cekati proljece.
OPG 159365

Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2009 u 08:17

Moji rascvjetani ljepotani.
Bromelija ovaj na 1. i 2. slici je isti kao onaj tvoj crveni.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
Lili 68 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lili 68 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2009 u 10:30
Hibiji su ti savseni! Koliko ih imas ?
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2009 u 23:56

Hvala ti Lili68. Imam ih puno. Imam biljke u cvijetu, one sto sam sijala iz sjemena, pa tek treba da procvjetaju, neke jos pokusavam oziliti, a imam i malih, koje sam sijala nedavno.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
sonja50 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sonja50 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2009 u 13:02
Ma glupo mi je stalno komentirati tvoje hibiskuse jer mi ponestaje riječi. Divno, prekrasno, savršeno, već djeluje ofucano u odnosu na tvoje cvijeće. Jednostavno nemam riječi. Bravo fuksija.Thumbs%20Up
Na vrh
Lili 68 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lili 68 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2009 u 15:07
smile58
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.