Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 131> |
Korisnik | |
Lili 68 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 114 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sonja blago tebi kad su ti tako kratko u vlasnistvu a vec uzivas u njihovim cvijetovima ,ja sam sama ozilila neke jako sporo rastu i dugo im treba da puste korijen.
Sretno ti sa tvojima.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
sonja50 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
Hvala ti Lili 68 na lijepim željama. Ne brini, ako si svoje tek ožilila, rast će oni dogodine. Onaj jučerašnji Sonny's Brown, danas je svjetliji. |
|
![]() |
|
sonja50 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
Sad ide. Ma ovo je da poludiš!
Sonny's Brown, drugi dan ![]() Novi Sonny's Brown, polovično otvoren: ![]() Vidite razliku u boji? Cvjetovi s istog grmića, samo je jedan stariji (prva slika). A sad stari i novi cvijet zajedno: ![]() Bože, kako hibiskusi imaju bezbroj lica. A ovo je novi cvijet, gledan sa strane. ![]() I da ne zaboravim, danas, tj jutros je bilo više svjetla nego jučer. |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Sonja, prava cokolada! Ajde mu smisli neko dobro ime! Jagoda, ja prodajem reznice. Najbolji nacin da se one prime je kalemljenje, za to moras imati uzgojene male biljke od obicno domaceg crvenog jednostrukog. Mogu se i zakorijeniti, ali ne svi, i tu je uspjeh mnogo neizvjesniji, cak i u proljece kada je zakorjenjivanje najlakse. Kalemljenje, uz malo vjestine, daje 90% uspjesnosti, od ranog proljeca, do sredine jeseni.
Texas Star,ili hibiscus coccineus, je vanjski, zimi potpuno odumre do zemlje , u proljece raste ponovo iz korijena. Ako su mu uvjeti dobri, naraste do 2 m visine. Trenutno imam sadnice crvenog. U proljece cu imati i bijelog. Sada vec on pomalo zuti jer je listopadni. Zimu podnosi bez problema, cak i kontinentalnu, ali mora imati dobru, plodnu i propusnu zemlju da bi lijepo napredovao.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
![]() ![]() ![]() Sonja, ovaj cokoladni je posebno lijep. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Cokolada ima i tu prednost sto se dosta uspjesno zakorjenjuje. Sonja, kad ti dosadi gledati te tamne cvjetove, a ti ga ostrizi i stavi na zakorjenjivanje u novi topli krevet.
Fuksija, kod tebe je vec sigurno vani jesen? A u kuci je jos sezona u punom jeku!
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
fuksija ovaj tvoj zadnji jako sliči mojem, ovoljetnom
hibiću ![]() |
|
![]() |
|
What about "Hot Chocolate"? Pa nek se Sonny misli! |
|
![]() |
|
Ne beštimaj Nina! Kako mi tako nešto može dosaditi? Ali, hvala na savjetu, drago mi je da se lako ožiljava i to ću i napraviti. |
|
![]() |
|
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Nina, je li cocc. mora ići u zemlju ili može u tegli, i imaš li koju sličicu da vidimo kako izgleda.
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Cure predivni hibiji. Zarazile ste me ljepotom ovog cvijeta, na proljeće će definitivno jedan morati doći k meni doma.
![]() |
|
![]() |
|
Lili 68 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 114 |
I mene su zarazile nina i fuksija sa hibijima!
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ljiljana, moze u tegli, ali moras mu dati veliku. Slika sam stavljala, proseci po temi.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
![]() ![]() Evo Nina, onaj hibi sto ga ti zoves Tockasti. Nina kod mene jos uvijek traje cvjetanje, mislim da ce sigurno jos mjesec dana da potraje. Ovih dana cu ih prihraniti. Bromelija dosta su slicni ovaj tvoj i moj, razlika je u boji. |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Tockasti je super.
Trebala bih i ja prihraniti, ali nemam vremena. Ovih dana moram poceti stavljati novu plastiku na plastenik, a to je ogroman posao za mene, ostalo ce morati cekati proljece.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moji rascvjetani ljepotani. Bromelija ovaj na 1. i 2. slici je isti kao onaj tvoj crveni. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
Hibiji su ti savseni! Koliko ih imas ?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hvala ti Lili68. Imam ih puno. Imam biljke u cvijetu, one sto sam sijala iz sjemena, pa tek treba da procvjetaju, neke jos pokusavam oziliti, a imam i malih, koje sam sijala nedavno. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
Ma glupo mi je stalno komentirati tvoje hibiskuse jer mi ponestaje riječi. Divno, prekrasno, savršeno, već djeluje ofucano u odnosu na tvoje cvijeće. Jednostavno nemam riječi. Bravo fuksija.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |