Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anaida  - vrt, cvijeće, kamen, dom...
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anaida - vrt, cvijeće, kamen, dom...

Odgovori Odgovori Stranica  <1 188189190191192 245>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 4,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2009 u 08:47
Nemam druge rijeći osim predivno..
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2009 u 07:29
Ponešto se i u ovim hladnim jesenjim danima održalo, ponešto je šareno i lijepo i to me raduje jako!

Na početku moram reći da sam cijelu ovu sezonu (od travnja) oduševljena ovom bordo mirisnom kunicom. Doduše, ona uopće ne miriši, ali je fantastično izgledala svo vrijeme - i kad je bila suša, i kad je bila kiša, i kad je bilo vruće i sad kad je zahladilo. Svakako ju preporučam svima! Imam ju u ovom središnjem otoku (posadila sam ju kao u polukrug - a za iduću sezonu ću ju posaditi u cijeli krug, naokolo) i iza u onom otočiću, nazire se na slici.

I ukrasne crvene kadulje se drže odlično do sada. Slično je moje oduševljenje s njima kao i s mirisnom kunicom. Nikakva posebna njega, nikakva briga - a boja i izgled kao u reklami! Puzavi zvijezdan je ocvao sasvim, ali neću ga rezati - neka ga ovako do proljeća.

Ruže su također još predivne, pupoljaka kao u priči.. Hmm, zanimljivo je to - ova dva grma MM mi je kupio na sniženju, u trgovačkom centru. Posadila sam ih na izrazito nepovoljnom mjestu (tako sam ja mislila) gdje je dosta suho i non-stop osunčano, pa nisam ni imala ideju što bi na toj "pustinji" uspijevalo. Druga tri grma kupila sam sama, iz rasadnika baš s ružama i posadila ih po svim pravilima struke, zalijavala, prihranjivala, posadila im dragoljube na podnožje da spriječim uši,  ogrtala preko zime.. Posadila sam ih pri ulazu u kuću, u uvjerenju kako će mi uljepšati ulaz. A ono.. Šipak Tongue 

Ova dva pustinjska su predivna, zdrava, rascvijetana.. Ona tri mažena i pažena - jad i bijeda. Bolest ih je napala još na početku ljeta, uši su imale stalno, svo im lišće opalo, posušio se dio grana, cvjetovi su bili mali (osim jednom, bijelom grmu kojem su cvijetovi lijepi ali grane gole, bez lišća..) i tako sam nezadovoljna njima da sam ih porezala gotovo do kraja. eto.. Cvijeće ima svoje razloge, želje, htijenja i ideje Smile 

Od mnoštva grmova kadifica koje sam posadila i ove godine, ostalo ih je nekoliko u vrtu - ostale nisu bile lijepe više pa sam ih pospremila u vječna lovišta.. Ali ovaj je grm zaista poseno lijep - i zanimljivo je da se "gornja etaža" tog grmića odavno osušila,pa sam ju porezala. A kad sam odrezala gore, raspametilo se dolje - ovo je sve donja etaža.

Negdje sam pročitala da je ukrasno zelje najljepše nakon par hladnih dana, pa i nakon što ga dohvati mraz - čini mi se da u toj rečenici ima istine. Evo mojih glavica zelja ispod salixa

A ovo su one "zaljubljene glave" koje su se, rastući jedna pokraj druge nekako zagrlile.. I evo rezultata njihova zagrljaja

Što bi bila jesen bez ukrasnih trava... Moj kineski šaš i iza u kutu slike(i kutu vrta) pampas trava. između te dvije travice je i najmlađi otočić u mojem vrtu. Puno sam ljetnica odavde već izvadila, očistila, a ponešto je još i ostalo. Ima tu i trajnica, grmova.. Svega pomalo.

Jesenski pogled s terase (lavanda mi je prekrasna, ovako ću ju pustiti preko zime, a na proljeće ju fest šišam. Tako sam i lani i pokazalo se dobro. Sad sam ju prije kojih mjesec dana šišnula, ali ne prejako. Ipak sam ja u kontinentalnom djelu, pa se bojim za nju..)

I na kraju sunčana slikica.. Thuje-kugle, bambus, lišće ukrasnog krumpira i još ponešto je lijepo na ovoj sličici.. Nedostaju cinije, dalije, dio kadifica - njih sam morala pospremiti tj. baciti.

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2009 u 07:23
Baka, Niho i Plavooka - hvala vam na posjeti, a evo nas i na početku novog radnog tjedna.. Ponešto sam jučer slikala u vrtu, pa slijedi jesenski izvještaj!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
plavooka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 73
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje plavooka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2009 u 20:43
smile227 odusevljena sam s tvojim biljkama prekrasne su...i tako si ih lijepo poslozila kao iz kataloga
Bolje sutati nego blesavo govoriti.
Prvo ispeci pa reci!!!
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2009 u 16:45
A biće i tvoj Ćelavko ništa ne brini smile156 i ne mogu dočekati astibe
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2009 u 07:47

Nakon što sam vidjela povaljene cvjetove, vratila sam se još jednom na slike gdje je sve još super.

Šteta... ali jesen je tu...Iako je nekako normalno da cvijeće povene od mraza, kod tebe je vjetrušina učinila svoje.Cry

Kako dobro kažeš, sad veseli i svaki još rascvjetani cvjetak!
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2009 u 06:59
Moje cure, jučer sam dodatno "očistila" vrt - sve je manje cvijeća u njemu, ali ipak ga ima! Sad me i to malo cvijećki jako,jako raduje Smile 
Niho - nema veze ako ti je vrt ćelavko, stižu ti astilbe i par sjemenki pa ćeš ga malo zasaditi Wink !
P.Bosmans
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2009 u 23:45
Draga moja kad dođem samo vidim sve ti skresanosmile156
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2009 u 23:10
Anaida tek sad vidim slikice tvog cvijeća nakon olujnog vjetra! Dalije su ti stvarno bile krasne........ali ne brini.......... druge godine bit će još ljepše!i za mene je ovo vrijeme šok, ali mislim si ga da je dosta bilo i lijepoga............
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2009 u 17:36
Ja ti ne dajem podršku za vrt da vidiš sad moj kako je ćelav i hladan smile168smile96
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2009 u 16:59
Vjetar je učinio svoje, pa ionako je vrijem za pospremanje, pa ćeš to nekako pregrmiti, mogla bi i ja svoje dalije povaditi, ali još cvjetaju, pa mi je žao.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2009 u 15:52
Niho - dobra ti je ova da je moj vrt , iako povaljan, još tu Smile Big%20smile 
 A što ćemo, jesen zajesenila..i bome zazimila!!

SilveK - je, i u Međimurje na (pre)velika vrata hladnoća dolazi... A prije tjedan dana još smo u kratkim rukavima bile!!

Korijenko - i ja ću sutra dalije izvaditi, vrijeme je da ih pospremim.. Sasvim su mi klonule (ove koje su još ostale nakon vjetra) i izgledaju jako, jako umorno. A bile su mi prelijepe i bojom i oblikom!!
P.Bosmans
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2009 u 15:43

Anaida, takve slike srušenog i povaljnanog cvijeća pogotovo ovog jednogodišnjeg biti će sve češće. Isto se dogodilo s mojim dalijama i cinijama, porezala sam ih, ionako ubzo sljedi vađenje gomolja iz zemlje i zimski san.

Par cvjetića manje nemože nikako smanjiti ljepotu tvog vrta.....smile71
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2009 u 15:13
E moga vrta više nema a vidi kod tebe je bar povaljan -smile96
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2009 u 20:44
Gadan vjetar Cry I kod mene se je slično dogodilo s cosmosima.
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2009 u 17:09
Bože samoo jedan tren i sve nesta -nema što dragi bog odredi onako je -njegova sila je najača. tako je i kod mene a hej sad ne možemo ništa ni dr, očekivati
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2009 u 15:49
Lantana, Otok, Sara, Smrčko - i danas se vjetar nastavio igrati s cvijećem, i hladno je brrrr... A najavljuju i mraz - no, tako je to s prirodom..
P.Bosmans
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 18:10
Bila bura ili ne kad sam vidjela slikice , posebno travu sam ostala ovakosmiley1637.gif
Baš lijepo izkombiniraš biljke, čovjek se  može samo divitiHug
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 17:52
TVoj vrt oduševljava, Anaida, krasan kamenjar, predivne trave, bujan otočić, stvarno prelijepo. A posljedice jučerašnjeg nevremena brzo ćeš srediti, pa će opet sve biti prelijepo.Lijepi pozdrav ti šaljemSmileSmileSmile
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 17:43
Anaida, slično je bilo i kod mene, kiša i vjetar slomili su i polegli posljednje cinije, astre i sve ono što je visoko.
Ali vrt ti se i dalje dobro drži, i dalje je prekrasan
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 188189190191192 245>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,469 sekundi.