Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anaida  - vrt, cvijeće, kamen, dom...
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anaida - vrt, cvijeće, kamen, dom...

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5455565758 245>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 4,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2009 u 07:47

Nakon što sam vidjela povaljene cvjetove, vratila sam se još jednom na slike gdje je sve još super.

Šteta... ali jesen je tu...Iako je nekako normalno da cvijeće povene od mraza, kod tebe je vjetrušina učinila svoje.Cry

Kako dobro kažeš, sad veseli i svaki još rascvjetani cvjetak!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2009 u 16:45
A biće i tvoj Ćelavko ništa ne brini smile156 i ne mogu dočekati astibe
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
plavooka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 73
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje plavooka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2009 u 20:43
smile227 odusevljena sam s tvojim biljkama prekrasne su...i tako si ih lijepo poslozila kao iz kataloga
Bolje sutati nego blesavo govoriti.
Prvo ispeci pa reci!!!
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2009 u 07:23
Baka, Niho i Plavooka - hvala vam na posjeti, a evo nas i na početku novog radnog tjedna.. Ponešto sam jučer slikala u vrtu, pa slijedi jesenski izvještaj!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2009 u 07:29
Ponešto se i u ovim hladnim jesenjim danima održalo, ponešto je šareno i lijepo i to me raduje jako!

Na početku moram reći da sam cijelu ovu sezonu (od travnja) oduševljena ovom bordo mirisnom kunicom. Doduše, ona uopće ne miriši, ali je fantastično izgledala svo vrijeme - i kad je bila suša, i kad je bila kiša, i kad je bilo vruće i sad kad je zahladilo. Svakako ju preporučam svima! Imam ju u ovom središnjem otoku (posadila sam ju kao u polukrug - a za iduću sezonu ću ju posaditi u cijeli krug, naokolo) i iza u onom otočiću, nazire se na slici.

I ukrasne crvene kadulje se drže odlično do sada. Slično je moje oduševljenje s njima kao i s mirisnom kunicom. Nikakva posebna njega, nikakva briga - a boja i izgled kao u reklami! Puzavi zvijezdan je ocvao sasvim, ali neću ga rezati - neka ga ovako do proljeća.

Ruže su također još predivne, pupoljaka kao u priči.. Hmm, zanimljivo je to - ova dva grma MM mi je kupio na sniženju, u trgovačkom centru. Posadila sam ih na izrazito nepovoljnom mjestu (tako sam ja mislila) gdje je dosta suho i non-stop osunčano, pa nisam ni imala ideju što bi na toj "pustinji" uspijevalo. Druga tri grma kupila sam sama, iz rasadnika baš s ružama i posadila ih po svim pravilima struke, zalijavala, prihranjivala, posadila im dragoljube na podnožje da spriječim uši,  ogrtala preko zime.. Posadila sam ih pri ulazu u kuću, u uvjerenju kako će mi uljepšati ulaz. A ono.. Šipak Tongue 

Ova dva pustinjska su predivna, zdrava, rascvijetana.. Ona tri mažena i pažena - jad i bijeda. Bolest ih je napala još na početku ljeta, uši su imale stalno, svo im lišće opalo, posušio se dio grana, cvjetovi su bili mali (osim jednom, bijelom grmu kojem su cvijetovi lijepi ali grane gole, bez lišća..) i tako sam nezadovoljna njima da sam ih porezala gotovo do kraja. eto.. Cvijeće ima svoje razloge, želje, htijenja i ideje Smile 

Od mnoštva grmova kadifica koje sam posadila i ove godine, ostalo ih je nekoliko u vrtu - ostale nisu bile lijepe više pa sam ih pospremila u vječna lovišta.. Ali ovaj je grm zaista poseno lijep - i zanimljivo je da se "gornja etaža" tog grmića odavno osušila,pa sam ju porezala. A kad sam odrezala gore, raspametilo se dolje - ovo je sve donja etaža.

Negdje sam pročitala da je ukrasno zelje najljepše nakon par hladnih dana, pa i nakon što ga dohvati mraz - čini mi se da u toj rečenici ima istine. Evo mojih glavica zelja ispod salixa

A ovo su one "zaljubljene glave" koje su se, rastući jedna pokraj druge nekako zagrlile.. I evo rezultata njihova zagrljaja

Što bi bila jesen bez ukrasnih trava... Moj kineski šaš i iza u kutu slike(i kutu vrta) pampas trava. između te dvije travice je i najmlađi otočić u mojem vrtu. Puno sam ljetnica odavde već izvadila, očistila, a ponešto je još i ostalo. Ima tu i trajnica, grmova.. Svega pomalo.

Jesenski pogled s terase (lavanda mi je prekrasna, ovako ću ju pustiti preko zime, a na proljeće ju fest šišam. Tako sam i lani i pokazalo se dobro. Sad sam ju prije kojih mjesec dana šišnula, ali ne prejako. Ipak sam ja u kontinentalnom djelu, pa se bojim za nju..)

I na kraju sunčana slikica.. Thuje-kugle, bambus, lišće ukrasnog krumpira i još ponešto je lijepo na ovoj sličici.. Nedostaju cinije, dalije, dio kadifica - njih sam morala pospremiti tj. baciti.

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2009 u 08:47
Nemam druge rijeći osim predivno..
Na vrh
plavooka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 73
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje plavooka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2009 u 21:18
smile227 Anaida stavrno je sve prelijepo...svaka cast
Bolje sutati nego blesavo govoriti.
Prvo ispeci pa reci!!!
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2009 u 21:54
Kod tebe uvijek tako krasno i uredno Clap Baš me zanima ta ukrasna kunica, može jedna slika izbliza?? Big%20smile
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2009 u 22:01
Po ovim zadnjim slikama nitko ne bi rekao da je tako hladno, kod tebe je sve lijepo i rascvjetano. Stalno gledam on salvie, meni nikako ne idu, nešto im ne odgovara. Ono što si ispričala za ruže se često dogodi, kupiš nešto bez veze, a ono se pokaže kao pun pogodak, a i obrnuto. Još jednom sve je jako lijepo.Clap
život je more
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2009 u 22:09
Draga Anaida, već par dana žalujemo zbog tvog vrta kojeg je strefilo nevrijeme,a onda sada raskoš. Pa kaj si ti , čarobna vila sa štapićem?
Ove slike govore više od riječi, pa ne želim riječima poništavati dojam koje one ostavljaju /barem na mene osobno/, ali moram naglasiti da nanovo otkrivam ljepotu i korisnost salvija, koje su tako nezahtjevne, a prekrasno cvatu cijelo ljeto do duboko u jesen. Nemoj ih micati, pusti neka cvatu.
Mirisna kunica mi je potpuno nepoznata biljka, pa te molim da napišeš nešto o njoj i slikneš ju u nekoliko pozicija.
Prekrasno, Anaida!
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2009 u 22:14
Ma znaš šta sve se mogu zezati ali stvarno skidam ti kapu --------- ukrasno zelje je baš predivno - a za ostalo znaš šta mislim
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2009 u 06:54
Stefkaja - hvala ti puno na pohvali i lijepim riječima!

Plavooka - radujem se što si bila kod mene i hvala na pohvali!

Silvek i R.Sara - svakako ću vam izbliza sliknuti tu mirisnu kunicu. To je, u originalu, ageratum - ali ovaj moj nije u plavoj boji niti, kako rekoh, miriši.  Valjda je to nekakav moderniji kultivar kad je u ovoj bordo boji i bez mirisa, ali inače ima sve osobine ageratuma. Kupila sam sadnice po 2 kn u jednom rasadniku u Ludbregu, u travnju i prezadovoljna sam njima. Samo sam ih jednom dohranjivala i to je bilo to. E, sad, probala sam skupiti sjeme na mjestu cvijeta ali, uz najbolju volju, nisam sigurna da sam uspjela.. Kod moje sam prijateljice vidjela taj originalni ageratum-mirisnu  kunicu i kod nje se sjeme baš vidi, ima ga. Ovo moje je čudnije, drukčije - ili bar ja sjeme ne vidim. Vidim samo suhi cvijet, razmrvljene mini latice.. Ne znam, ipak sam nešto malo pokupila pa ću probati zasaditi na proljeće u posudicu. Ali nije strašno, svakako ću opet i sadnice kupiti jer zaista imam ideju zaokružiti krug (uh, kakva jezična konstrukcija Smile , sad bi me lektori po prstima..) pa će mi puno biljkica trebati. Jedino što sam tijekom ljeta, za najvećih vrućina jednom morala je pognojiti ih jer su mi bile požutjele - ali nakon jednog "pilećeg koktela" živnule su juhuhuhu kako. Slikat ću je iako je sada već pri kraju s cvatnjom. Ali još uvijek lijepo izgleda. Evo sam ju slikanu jako izbliza našla na jednoj ljetnoj slici ( i osjetila nostalgiju zboj ljeta..sunca..cvijeća..topline)

Lantana - ja sam, za ovu godinu i prezadovoljna kaduljom. Priča je slična kao i s mirisnom kunicom (sadnice po 2 kn), jedino sam zakasnila sama ju rasaditi i tako se pripremiti već sada za iduću sezonu. No, obzirom da sam jučer konstatirala da zaista ja u kući više uopće nemam mjesta - jer sam sve pospremila unutra, dobro da ju nisam rasađivala Smile Morala bih na terasi spavati. Sad nagovaram MM da dovršimo bar jednu sobu gore na katu, jer je sve još rohbau. Pokušavam mu prodati priču da mi soba treba za neke stvari - a  u mislima mi je sve zeleno, šareno, puno tegli cvijeća Smile ... Ništa, kupit ću na proljeće sadnice kadulje i to je to. Inače sam negdje na slici vidjela tu kadulju u kombinaciji s najobičnijim ječmom i divno izgleda. Ako  nabavim šaku ječma - svakako ću na proljeće takvu ideju realizirati.

Niho - hvala ti lijepa na posjeti i pohvali! Zelje je i meni svakim danom sve ljepše, a najljepše su mi ove dvije zagrljene glavice!

P.Bosmans
Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2009 u 07:16
Ja mislim da če mo još dugo uživati u krasoti tvog vrta jer u njemu ima predivnih biljaka koje če još dugo trajati i veseliti nas u ovoj jeseni i zimi.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2009 u 12:29
Anaida,kod tebe je i pored ovako ruznog vremena sve prelepo
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2009 u 12:34
-znači našla si i lijek za ljubav sa cvijećem-sadiću i ja pa nek se i moje voli--samo sam ja malo skromnija
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2009 u 15:11
dok sam gledala sličice, padne mi na pamet kako je kod tebe sve uredno i onda vidim da je i silvek isto primjetila Big%20smile
tvoj vretek se razvio u pravi parkić i pravo mjesto za ispijanje kavice Thumbs%20Up
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2009 u 18:02
Anaida hvala ti najljepša na poklonu i divnome cvijeću
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2009 u 23:55
ja samosmile89kod tebe.I kad"nema" cvijeća kod tebe ga ima i prekrasno je.Svako godišnje doba je kod tebe savršeno
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2009 u 09:19
Štefice, Gioiaa, Niho, Kontesaa i Shasha - kao i uvijek i ovog vas puta toplo i iskreno pozdravljam  i od srca zahvaljujem na posjeti. Cijelo jutro lutam vašim vrtovima i uživam u pogledu!!
P.Bosmans
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 780
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2009 u 09:33

Kako se ovaj vrt naglo razvio u prekrasnu ljepoticu!!!!! 

Dokaz ste da nije potrebno puno vremena da se stvori predivan vrt.
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5455565758 245>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,453 sekundi.