Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 100101102103104 131>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2009 u 21:12
Ljeti je smedji, sada crveni, obe slike su od istog cvijeta u dva godisnja doba:

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2009 u 20:52
Predivan je..
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2009 u 18:17
Hi, Minimode,

Udomacene vrste imaju rupe medju laticama, to je klasicni "look" divljih vrsta.  Ovi moji su kultivirane vrste, i jedna od osobina prema kojima se odabiru najljepsi od njih je i ta "preklopljenost" latica, koja daje punocu.  Druga osobina je uspravan cvijet, za razliku od domacih koji uglavnom gledaju prema dolje, trece je cvrstoca cvijeta, moji su debeli i tvrdi, neki i kao karton, i cetvrto je trajanje, uglavnom cvijet traje 2-3 dana, od domacih samo jedan. I list je drugaciji, veci i tvrdji od domaceg.
OPG 159365

Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1418
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2009 u 18:05
predivan je nina, i čini mi se da su kod tebe svi sa laticama preklopljenim jedna preko druge za razliku od ovih ostalih koji imaju pa skoro razdvojene. Jel to neka dr. sorta ili?
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2009 u 17:54
Zimske boje Tahitian Princess-e:

OPG 159365

Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2009 u 08:57
fuksija, opet ti moram reći imaš pekrasne hibiskuse, bravo!
e sad jedno pitanje svima, jesu li vam sada u jesen cvitovi manji nego oni u ljeto?
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2009 u 20:42

Imam i mladog crvenog od Primorke, nadam se da će mu cvjet biti lijep kao ovaj tvoj - jedva čekam da procvjeta.

Znaš lijepi su i dupli, ali nekako su mi draži jednostruki.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2009 u 12:43

Predivni su ti hibiji Trisa.
Ovakav na 1. slici sto ti imas se zakorjenjuje kod mene, nadam se da ce uskoro pustiti korijen.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2009 u 22:21
Predivan je ovaj draga, imam dva slična i danas sam ih ipak pospremila, jutros bilo 5, a noćas tko zna, iako Nina kaže da mogu skoro do nule ostati vani.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Lili 68 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 114
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lili 68 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2009 u 11:08
Savrseno kao i obicno!
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2009 u 07:05

Hvala svima na lijepim rijecima i pohvalama.

Lana2, trpe svi ukucani zbog dzungle, koju imam u kuci, ali oproste svi, kada vide koliko volim cvijece.

Nina, adeniumi nece imati umjeto svjetlo ove zime, zanima me kako ce prezimiti u mojim uvjetima.

Manci, moji hibiji su od 1. dana unutra, nikada nisu bili vani.
Istina je da poneki umiru preko zime, ali na proljece ja ponovo kupim druge, ja ne odustajem.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
Lili 68 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 114
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lili 68 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2009 u 00:59
Rosa ,moze i jeftinija  varijanta sa zakorjenjivanjem reznica u vlastitom aranžmanu. Neki tropski hibiji se dosta lako zakorjenjuju.Ja sam ovo ljeto zakorjenila 4 tropska hibija i nekoliko obicnih.smile213
Na vrh
rosa2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2168
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rosa2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2009 u 20:33
Originalno poslano od člana sonja50 sonja50 napisao:

Originalno poslano od člana rosa2 rosa2 napisao:

sjedile do sad ja i sogorica pred ekranom i buljile u ove predivne primjerke hibija  a onda se zapitale kako je to moguce da nemamo ovako predivan cvijet u kuci  . predivni su vam hibiji drage moje moram i ja pothitno negdje kupiti tu ljepotu.Confused

Nije Nina preko svijeta!
nije nije samo moram nagovorit supruga da bude sponzorLOLLOLLOL
cvijet za cvijet=buket
Na vrh
sonja50 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 256
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sonja50 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2009 u 17:14
Originalno poslano od člana rosa2 rosa2 napisao:

sjedile do sad ja i sogorica pred ekranom i buljile u ove predivne primjerke hibija  a onda se zapitale kako je to moguce da nemamo ovako predivan cvijet u kuci  . predivni su vam hibiji drage moje moram i ja pothitno negdje kupiti tu ljepotu.Confused

Nije Nina preko svijeta!
Na vrh
rosa2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2168
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rosa2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2009 u 15:42
cvijet za cvijet=buket
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2009 u 08:55
...to  sam  i  ja  primjetila,  trajao  mi je 2  dana  na  svježem  zraku..bilo  je  oko 12 C....

...fuksija, prekrasni  hibiskusi, još  mi  je  Question  kako  su  se  adaptirali  na  stan...moji  su  u  stanu  redovito  propadali  zimi... 
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2009 u 08:34
ovde uvik rado zavirim...prekrasni su hibići, može jedno pitanje...jel vama sada kad je zahladilo cvit traje duže, kod mene da, nije kao ono u lito, samo jedan dan
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2009 u 19:51
Fuksija ovo je nešto fantazija kod tebe, hibići su ti malo je reći prekrasni, baš te ljube.Thumbs%20Up
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2009 u 15:24
Lana, takvog muzica treba cuvati kao kap rose na dlanu!

Fuksija, super kolekcija adeniuma. Hoces li im dati malo umjetnog svjetla, ili ne?

OPG 159365

Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2009 u 08:02
Fuksija nemam više riječi pohvale kojima bi izrazila divljenje za tvoje hibije, ponavljam se ali jednostavno su predivniiiii.

Ajme meni 80 adeniuma, pa to je cijeli mali rasadnik. Preslatki su ti. Jedva čekam da nam počneš stavljati slikice kad počnu cvjetati, koja će to tek biti raskoš boja. Clap
Draga moja neznam kako TM ali mene bi se moj odrekao da mu natrpam toliko kalića u stan jer i ovako njurga da ih imam previše. Ipak najbolje je od svega kad zastanem pored nekog cvijeta kojeg nema opet u trgovini pita "pa kad ti se toliko sviđa što ga ne kupiš?!" Wink
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 100101102103104 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.