Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 100101102103104 131> |
Korisnik | ||
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
|
Predivan je..
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
|
Hi, Minimode,
Udomacene vrste imaju rupe medju laticama, to je klasicni "look" divljih vrsta. Ovi moji su kultivirane vrste, i jedna od osobina prema kojima se odabiru najljepsi od njih je i ta "preklopljenost" latica, koja daje punocu. Druga osobina je uspravan cvijet, za razliku od domacih koji uglavnom gledaju prema dolje, trece je cvrstoca cvijeta, moji su debeli i tvrdi, neki i kao karton, i cetvrto je trajanje, uglavnom cvijet traje 2-3 dana, od domacih samo jedan. I list je drugaciji, veci i tvrdji od domaceg.
|
||
OPG 159365
||
![]() |
||
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
|
predivan je nina, i čini mi se da su kod tebe svi sa laticama preklopljenim jedna preko druge za razliku od ovih ostalih koji imaju pa skoro razdvojene. Jel to neka dr. sorta ili?
|
||
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
OPG 159365
||
![]() |
||
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
|
fuksija, opet ti moram reći imaš pekrasne hibiskuse, bravo!
e sad jedno pitanje svima, jesu li vam sada u jesen cvitovi manji nego oni u ljeto?
|
||
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Imam i mladog crvenog od Primorke, nadam se da će mu cvjet biti lijep kao ovaj tvoj - jedva čekam da procvjeta. Znaš lijepi su i dupli, ali nekako su mi draži jednostruki. |
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
![]() |
||
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() Predivni su ti hibiji Trisa. Ovakav na 1. slici sto ti imas se zakorjenjuje kod mene, nadam se da ce uskoro pustiti korijen. ![]() |
||
pozdrav iz Norveske
|
||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Predivan je ovaj draga, imam dva slična i danas sam ih ipak pospremila, jutros bilo 5, a noćas tko zna, iako Nina kaže da mogu skoro do nule ostati vani.
![]() ![]() |
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
![]() |
||
Lili 68 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 114 |
|
Savrseno kao i obicno!
|
||
![]() |
||
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
|
![]() Hvala svima na lijepim rijecima i pohvalama. Lana2, trpe svi ukucani zbog dzungle, koju imam u kuci, ali oproste svi, kada vide koliko volim cvijece. Nina, adeniumi nece imati umjeto svjetlo ove zime, zanima me kako ce prezimiti u mojim uvjetima. Manci, moji hibiji su od 1. dana unutra, nikada nisu bili vani. Istina je da poneki umiru preko zime, ali na proljece ja ponovo kupim druge, ja ne odustajem. ![]() |
||
pozdrav iz Norveske
|
||
![]() |
||
Lili 68 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 114 |
|
Rosa ,moze i jeftinija varijanta sa zakorjenjivanjem reznica u vlastitom aranžmanu. Neki tropski hibiji se dosta lako zakorjenjuju.Ja sam ovo ljeto zakorjenila 4 tropska hibija i nekoliko obicnih.
![]() |
||
![]() |
||
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
|
![]() ![]() ![]() |
||
cvijet za cvijet=buket
|
||
![]() |
||
sonja50 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
|
Nije Nina preko svijeta! |
||
![]() |
||
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
|
sjedile do sad ja i sogorica pred ekranom i buljile u ove predivne primjerke hibija a onda se zapitale kako je to moguce da nemamo ovako predivan cvijet u kuci . predivni su vam hibiji drage moje moram i ja pothitno negdje kupiti tu ljepotu.
![]() |
||
cvijet za cvijet=buket
|
||
![]() |
||
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
|
...to sam i ja primjetila, trajao mi je 2 dana na svježem zraku..bilo je oko 12 C....
...fuksija, prekrasni hibiskusi, još mi je
![]() |
||
![]() |
||
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
|
ovde uvik rado zavirim...prekrasni su hibići, može jedno pitanje...jel vama sada kad je zahladilo cvit traje duže, kod mene da, nije kao ono u lito, samo jedan dan
|
||
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
||
![]() |
||
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
|
Fuksija ovo je nešto fantazija kod tebe, hibići su ti malo je reći prekrasni, baš te ljube.
![]() |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Lana, takvog muzica treba cuvati kao kap rose na dlanu!
Fuksija, super kolekcija adeniuma. Hoces li im dati malo umjetnog svjetla, ili ne?
|
||
OPG 159365
||
![]() |
||
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
|
Fuksija nemam više riječi pohvale kojima bi izrazila divljenje za tvoje hibije, ponavljam se ali jednostavno su predivniiiii.
Ajme meni 80 adeniuma, pa to je cijeli mali rasadnik. Preslatki su ti. Jedva čekam da nam počneš stavljati slikice kad počnu cvjetati, koja će to tek biti raskoš boja. ![]() Draga moja neznam kako TM ali mene bi se moj odrekao da mu natrpam toliko kalića u stan jer i ovako njurga da ih imam previše. Ipak najbolje je od svega kad zastanem pored nekog cvijeta kojeg nema opet u trgovini pita "pa kad ti se toliko sviđa što ga ne kupiš?!" ![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 100101102103104 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |