Slike kaktusa i njihova imena |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4546474849 52> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pa ova je tema odlična za imena kaktusa, nemojte sada tu svaštarit - ima puno tema drugdje za stavljati slikice, koje su predivne, ali mislim da je ova tema super i neka tu budu samo imena kaktusa i možda sukulenata koje znamo i imamo doma napr.
Schwartz kopf -aeonium arborescens
![]() Pachyphytum oviferum (mjesečevo kamenje)
![]() Molim ako nisu točni nazivi da me onaj tko zna ispravi.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Golden Leo ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Lipanj 2010 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 143 |
Hvala Miss M. Proguglala sam malo, ovaj ima malo drugačiji cvijet, više kao mini trubice i ne sjećam se da je nešto smrdio :D A niš, nadam se da će procvjetati ove godine, taman i smrdio :D
|
|
![]() |
|
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Slažem se, tema je doista odlična. Zahvaljujući Božikovinama,koji su je pokrenuli, uspjela sam imenovati većinu mojih kaktusića.
A evo i naziva koji nedostaju, pa ako jedno od Božikovina navrati, može izeditirati odgovarajući post.
341 Crassula obliqua
342 Opuntia tuna monstruosa 343 Euphorbia aeruginosa 344 Huernia schneideriana 345 Aloe peglerae |
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Stapelia cvijet inače ima neugodan miris, to je sukulent.
|
|
![]() |
|
Golden Leo ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Lipanj 2010 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 143 |
Ima li možda netko ideju što je ovo? Nisam sigurna ni da je kaktus.
Dobila sam ga prošle godine od svekrve, ima prekrasne cvjetiće sa uzorkom leoparda, mislim trenutno ne cvjeta. Nažalost nemam nijednu sliku u cvatu. ![]() |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Zna li netko sta je ovo, nadjeno je na jednom otoku, narodno ime je sempervia (valjda od semper vivum), ali ne lici bas na sempervivume. Na slici je pupoljak, kad se otvori cvijet je limun zuti,moze se lijepo susiti.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with [URL=http://imageshack
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
montokuc ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 12 Svibanj 2009 Lokacija: Germany Status: Offline Bodovi: 196 |
![]() |
|
montokuc ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 12 Svibanj 2009 Lokacija: Germany Status: Offline Bodovi: 196 |
Evo,procvjetao kaktus i kod mene, na prozoru!
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Lavinija ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Listopad 2009 Lokacija: Macedonia Status: Offline Bodovi: 14 |
Bravo za temu, bas je super, ali zasto nema imena cveca od 341 do 344, 345 ? A bas 344 lici na jedan koji ja imam.
|
|
![]() |
|
Astrophytum ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
Uaaau.....
![]() |
|
![]() |
|
AgavaL ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 122 |
U Žažini se nalazi vrtni centar "Kaktusi Bešlić" to je naš najveći uzgajivač kaktusa. Obitelj Bešlić bavi se uzgojem kaktusa već desetljećima. Sve o njima možeš pronaći na njihovim stranicama.
http://kaktusi-beslic.hr/onama.html ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ovo proljeće bili smo mi sa foruma u Žažini kod gospodina Bešlića, ako te zanima evo ti link
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=502&PN=5 i još jedan o našem posjetu
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Točkica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 11 |
Može li mi netko savjetovati gdje ima najbolji i najveći izbor kaktusa za kupiti, a da je u Zagrebu ili okolici? Svojedobno sam čitala o čovjeku koji živi negdje blizu Siska ili Petrinje i koji se bavi baš kaktusima. Ima li netko njegovu adresu? kako ga mogu naći? Hvala unaprijed. |
|
![]() |
|
baba ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Studeni 2009 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 8 |
Lora super linkovi posebno ovaj sa minimalnim temperaturama
![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Možda će nekoga interesirati ovi linkovi
Kao i jedan link o minimalnim temperaturama koje podnose kaktusi i sukulenti
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
zdravka ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 36 |
steta sto kod ''glavatog kaktusa'' cvet traje tako kratko a miris mu je predivan.
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
baka tebi se sviđaju mali kaktusići,ja ih sve skupa mrzim jer pikaju
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
|
Tweety ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
Evo sam slikala par koraka, stavila sam u temu di je moje cvijece, mislim da ovdje tim slikama nije bas mjesto, nisam znala di bi drugo, pa evo tu, link: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3734&PID=275698#275698 |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4546474849 52> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |