Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3031323334 131>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Status: Offline
Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2010 u 19:44
e sad imam jedno pitanje, ovi mladi izboji fino rastu, ali su onako svijetli, jel bi tribala malo željeza dodati?

Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2010 u 18:15
Pcelice, tako su i moji. Ja dodajem zeljezo i obavezno gnojivo cim pocnu mladi izboji. Zeljezo jednom, onda ako ne pozeleni dobro, jos jednom za dva tjedna, nakon toga obicno sve pozeleni. Ali, samo zeljezo, bez gnojiva, ne znam da li ce imati duzi efekat.

Tako je divno gledati ih kako se bude, i naravno, zamisljati kako ce biti lijepi...tako brze i proljece dodje, kad ga zazivas u mislima!
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2010 u 22:56
hvala ti Nina, tako ću napraviti...ove godine sam ga baš dobro ošišala, i sad ima znatno više izboja, baš se veselim kad ta svaka grana bude cvitala...jedva čekam, a zadnja dva cvita su bila prije 10-ak dana...
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2010 u 17:11
Nadam se da ce i ostali svoje hibise orezati na vrijeme, o tome ovisi cvatnja ove sezone.

Orezivanje se radi tako da se nastoji sacuvati svaka grana, dakle ni jedna se ne odreze skroz, nego se samo skrate, na oko 5 lisnih pupoljaka od pocetka grane.  Ono sto odrezete probajte zakorijeniti.
Ako neka grana bas kvari izgled krosnje, moze se ona i skroz odsjeci, ali ja to ne radim, jer mi je bitnije da imam sto vise cvijeta, nego da mi krosnja bude savrseno pravilna.
Nakon orezivanja svaka se orezana grana razgrana na dvije do cetiri nove, tako da orezivanjem dobivate sve vise grana, i sve bujniju krosnju, a i sve vise cvjetova u proljece.
Ako je hibi vani, treba orezati kad prodje opasnost od temp. ispod nule.
Ako je unutra, tijekom zime.
OPG 159365

Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2010 u 07:16
Ja se već danima spremam orezati svoje, a nikako se uloviti posla.
Ali sad si me Nina potaknula na akciju pa ću danas pronaći malo vremena i za njih.
Tko ima "zašto" zbog kojeg živi, može se nositi s gotovo bilo kojim "kako"
Na vrh
mare30 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mare30 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2010 u 18:53
Originalno poslano od člana fuksija fuksija napisao:

Moji rascvjetani ljepotani.
Bromelija ovaj na 1. i 2. slici je isti kao onaj tvoj crveni.

Fuksija ovakav isti imam ja doma. Ali slabo cvjeta...moja mama ga je imala skoro 5.godina kad je prvi put procvjetao...odrezala je vrh jedne grane i posadila ga za mene...moj je star oko godinu dana, do sada je imao samo 2 cvjeta koji su pali za 2 dana...imaš kakav savjez kako da više cvjetaju?

Pozdrav
Na vrh
mare30 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mare30 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2010 u 18:55
Isti kao na prve dvije slike :)
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2010 u 10:59
Hibiskuse pocela orezivati. Oni orezani u jesen vec krecu sa novim listicima.
Takodjer pocela prihranu, a promjena zemlje ce cekati uskrsnje praznike, iako bi i to trebalo sada...

OPG 159365

Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2010 u 11:25
e baš sam te to tila pitati, ni ja nisam promjenila zemlju, a to sam svake godine radila kad bi ga orezala, onda bi kako krošnju tako i žile skratila, dodala novu zemlju i opet u istu teglu vratila...pitanje je dal će možda zasmetat ako sada to napravim, meni su novi izboji oko 15-ak cm
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2010 u 11:28
zaboravila sam reći, dodala sam željezo (dva puta) i listovi su lipo potamnili
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2010 u 17:58
ups,nisam dugo tu bilasmile42
Nina,već ih sad počinjem prihranjivati?
Ja sam jesenas nešto porezala,preširoki su mi bili za u kuću,no do sad su na onom narančastom podosta narasle grane,da ga i sad porežem još malo?
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2010 u 12:55
Pčelice, ako ides sada rezati korijen, skrati malo i grane.

Sasha,  moze se vec poceti prihranjivati. Ne moras ponovo orezivati, ali  nemoj ga stavljati vani dok ne budu temp. takve da ti se ti njezni kucni listovi ne ostete.
OPG 159365

Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2010 u 19:59
a ne, onda korjen ne diram, ali ću mu prominit teglu, mrvicu veću i samo dodat zemlju pa neka raste
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2010 u 10:56
Hvala Nina,oni ionako nikada neidu van prije kraja 4mj.Ako bude baš jako toplo znam ih iznjeti na terasu(u hlad)da se privikavaju no noće ipak u kućiWink
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2010 u 21:52
Nakon duge i dosadne zime, evo napokon prvih boja!
Uploaded with ImageShack.us

OPG 159365

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2010 u 21:54
jos
OPG 159365

Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 09:31
pa da, di bi prvo procvitali nego kod Nine, prekrasni su...Clap
Na vrh
sonja50 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 256
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sonja50 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 09:33
Ah, Nina, ubijaš nas s tim slikama. Prekrasni su.
http://picasaweb.google.hr/sonja1911
Na vrh
FlowerLover View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 112
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FlowerLover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 16:58
imam pitanje u vezi hibiskusa, pa mi se nekako najzgodnije čini da tu pitam... Nedavno sam kupila hibiskus u jednom trgovačkom centru i kada sam ga donijela kući procvjetao je sa 3 cvijeta (različite boje) i nakon toga su mu poispadali svi pupovi... listovi mu ne ispadaju, puno ih ima i tamnozelene boje su i zdravi koliko ja vidim... Da li netko zna u čemu bi bio problem?
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 21:55
Nagla promjena uvjeta. Sve bi bilo u redu, da taj najvjerojatnije nije tretiran hormonom za usporavanje rasta. Svi holandski su tretirani, a kod nas nema nego holandskih. Znak da je tretiran je i to tamno zeleno sjajno lisce.

Moras s njim biti jako strpljiv. Zalijevanje vrlo umjereno, sarena sjena, strpljenja, stpljenja jedno dvije godine, nakon toga ce ti lijepo krenuti rasti i cvasti. Do tada ce postajati sve manji i manji, i ciniti ce ti se da je stalno na umoru.

Ako uskoro krene rasti, onda zaboravi sve ovo sto sam rekla, ali cisto sumnjam da ce se to dogoditi.
OPG 159365

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3031323334 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,357 sekundi.