Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kokotić - delphinium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kokotić - delphinium

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 8>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2010 u 12:15
Hvala ti na dobrodošlici matilda. Drago mi je da ti se blog sviđa. Ima tu još mnogo toga da se uradi, ali vrijeme je pred nama. I ja imam probleme s puževima. U maloj bašti uz stan ih imam "pod kontrolom", a u velikoj bašti imam samo cvijeće koje im nije interesantno. Na žalost delphinium ima počasno mjesto na njihovom jelovniku.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
matilda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 540
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje matilda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2010 u 11:54
makk dobrodošlica i od mene! delphiniumi su ti prekrasni. obožavam ih, a posebno nebesko plavih boja. postoji i u mojem vrtu jedan plavi, ali je manjeg rasta od tvojeg. s obzirom da su se ovdje zadnjih godina razmnožili crveni puževi , a delphinium im je omiljena hrana ,moram uvjek biti na oprezu da mi ne postane glavni obrok.smile41blog ti je super, a posebno mi se sviđa sedum.za takav nisam znala da postoji.
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2010 u 19:51
Magnolija hvala ti na dobrodošlici. Sve ono sjeme baštenskog cvijeća koje sam ti poslala možeš već sad posijati u saksije. U tom slučaju je velika vjerovatnoća da će cvjetati već ovog ljeta.
Na vrh
magnolija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 691
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magnolija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2010 u 13:11
makk dobrodošla.upravo si alisi odgovorila na pitanje koje je i mene zanimalo.hvala.
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2010 u 13:03
Alisa draga, hvala ti na dobrodoslici.
Delphinium se inace najcesce sije direktno u bastu (u tom slucaju cvjeta sljedece godine), ali je to kod mene nemoguce zbog puzeva kojih je nazalost u izobilju. Najbolje da ih posijes sad u saksije,a kad prestanu mrazevi presadis u bastu. U tom slucaju ce ti najvjerovatnije vec ovo ljeto cvjetati.

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2010 u 12:30
Mak,dobrodošlica i od mene..Delphinium je predivan.Nadam se da će i moj biti ovakav..Daj mi savjet kad i kako da posijem ono sjeme,što si mi poslala..Nisam prije sijala ovu biljku...pozz..
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2010 u 10:36
Hvala jos jednom na dobrodoslici.
Blog je bio spontana ideja.Ima tu jos mnogo toga da se napravi i mnogo slika da se postavi, ali ima vremena.
Nadam se lijepom i dugotrajnom druzenju.
A ja cu predstojece dane iskoristiti u "istrazivanju" ovog foruma, ima toga jako puno korisnog za procitati i lijepoga za vidjeti.
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2010 u 08:24
mak dobrodošla, delphiniumi su prekrasni, a tvoj blog pun korisnih savjeta Thumbs%20Up
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2010 u 00:43
dobrodošlica i s moje strane.
Pregledala sam letimično tvoj blog. Ima dosta korisnih i dobrih savjeta /bez obzira što ih uglavnom znam/.Spremila sam ga u favorite da si mogu na miru i detaljno pogledati.......

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2010 u 22:46
Hvala na dobrodoslici Trisi i nuni (ili nunoj?????).
Najvaznije je da je led probijen.
Ako neko zeli vidjeti vise slika Delphiniuma i mog ostalog cvijeca, moze pogledati moj blog.
Mozda nadjete nesto interesantno.
http://cvjetnaoaza.blogspot.com/
Na vrh
nuna View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 812
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nuna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2010 u 19:48
Makk prije svega želim dobrodošlicu i dugo druženje.Delphinijum je predivan a vidim u pozadini jako biujan i zdrav clematis.Zaista predivno.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2010 u 18:39
Predivni su i u mojoj najdražoj boji.
Želim dobrodošlicu smile78
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2010 u 17:58
Pozdrav društvu sa ovog foruma.
Već danima čitam sadržaje i evo da i ja krenem s aktivnijim učešćem. Volim cvijeće i jedna od mojih omiljenih biljaka je Delphinium.
Pa evo i nekoliko sličica:

Na vrh
karinka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 57
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje karinka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 18:42
Vjerojatno si u pravu Shasha , ali me je to zbunilo kada sam vidjela.Međutim izgleda lijepo pa neka rade pčele i drugi kukci što ih volja- dobro njima a i meni .
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 12:39
Karinka,to se i meni desilo ovog proljeća.Ne znam kako i zašto no jedno objašnjenje su pčele ili da nije jedna biljka nego par mladih zajedno.Veća mi je vjerojatnost da su pčele oprašile nekako i sad mladi cvatu u drugoj boji.
Na vrh
karinka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 57
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje karinka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 10:16
Ne znam da li netko ima iskustvo kao ja ili ako zna šta se dešava da mi objasni. Na početki ljeta kupila sam tri kokotića - svijetloplavi , ljubičasti i nježno roza . Svi su u prvoj turi bili originalne boje. Sada u drugoj cvatnji iz iste biljke izašla su dva cvijeta - na jednoj stapki svjetloplavi , a na drugoj roza???? Napominjme da idu iz iste osnovne biljke .Ukoliko netko zna objašnjenje molim da mi javi !
Na vrh
Marinn View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 75
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marinn Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2009 u 14:52
Ma nemam pojma zašto ali ja sam bija uvjeren da  Kokotići vole sjenoviti položaj a kako ode u Dalmacija ljeti sunce dobro zapeče lipo sam se pobrinija da imaju sjene veći dio dana al na proljeće ću im naći bolji položaj, a što se tiče vjetra to ću ih definitivno morati povezati jer na zadarskim brigovima uvik ima vitra!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2009 u 10:27
Baka bea, baš mi je to trebalo, što kad ocvatu, jer ih imam prvi puta, ma preslatki su i narvno moji su plavi.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2009 u 06:41
Marinne pisali smo o uzgoju kokotića na prethodnim stranicama. Zašto si ih sadio u sjenu, oni su djeca sunca. Od vjetra ih zaštiti tako da ih posadiš na zaštićeno mjesto, a ako nije zabodi tanki bambusov štap ili slično (naglasak je na što manje vidljiv, da ne bude štap od metle) i priveži. Kad ocvate reži ga 10 cm od tla, a štap ukloni.
Na vrh
Marinn View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 75
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marinn Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2009 u 01:48
Moji kokotići samo što nisu procvali i to u drugoj raskošnijoj turi!! Samo da ne bude jakog vjetra!

Ja sam mislija da oni vole polusjenu ali kokotići koje sam tek onako posadija na sunce su puno raskošniji i ljepše rastu!!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 8>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.