Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Ostala hobistika > Razni hobi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - InoxCimina kućica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

InoxCimina kućica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 28>
Korisnik
Poruka
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2010 u 21:51
Nisam se javljala dugo ali sam redovito zalazila u ovaj kutak.Sve pohvale Inox na pečenjari, baš po mojo mjeri Wink. Još kad bi se odvažili ja i mm na ovaj poduhvat ovog proljeća, hm, što više kopam to me više strah da ipak nisam dorasla sama ovom zadatku...
Nego, Inox moram nešto primjetiti, čemu šutnja u ovom kutku ili je to samo zatišje pred buru i proljeće Wink ? Ovdje uvijek volim svratiti i nešto novo vidjeti i naučiti a primjetila sam da to i drugi rado čine, tako da nam nemoj "uskraćivati"  ovu forumsku poslasticu tako dugo.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2010 u 22:30
I ja se pridružujem Ivninom vapaju Inox.

Javi see, javi seee, javi seeee!

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2010 u 09:02
Halo ljudi evo me k vama. MM i ja pomono sve pregledali i zaključili da se to ne može na slikama doživjeti, moramo doći lično. Mislim da ćemo neko forumaško okupljanje po sistemu "dođi i donesi" morati održati u vašem raju na zemlji.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 538
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2010 u 20:15
Konteso,što se tiće materijala koje primjenjujemo pri uređenju, zbilja nastojimo da budu prirodni, jer ne želimo varati ni sebe i ni prirodu.

Pripazi malo na svog Florijana, da ga slučajno naši patuljci, koje Ti je Cimi  poslala u Tvoj vrt, ne nauče kakvim fakinarijama.

Drago mi je da si dobro prepoznala tu crtu koja se, kako kažeš, pojavila i kod Tebe. Vrijedi ju slijediti, vjeruj mi. Grad, kakvim je postao naš,( mislim na Tvoj i moj nekadašnji Zagreb)  baca  malo senzibilnije ljude iz ravnoteže i htjeli to oni ili ne, mijenja ih i prilagođuje ih svojim bezdušnim, beskrupuloznim potrebama. Otkrijemo li i prepoznamo to na vrijeme, imamo šanse da se sačuvamo kao ljudi, i ne postanemo gradski klonovi, roboti, koji neprestano marširaju na relaciji dom-posao-dom. Što bliži i što duži kontakt sa prirodom vraća nam narušenu duhovnu i inu ravnotežu. Ljudima, koji su odrasli sa prirodom, je to normalno, ali nama urbanima je to posebno doživljavanje ili bolje reči oživljavanje. Nakon bijega iz grada u naručje prirode regeneracija je stvarno začuđujuća. To se ne smije propustiti.

Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2010 u 21:37
Nije to, Ivna, nikakav poseban poduhvat i nije potrebna posebna odvažnost, samo definitivna odluka. Ti i Tm napravit ćete si pečenjaru,  jer ju želite i iz nje će se širit miomirisi, kladim se, najkasnije do početka ljeta.
Draga mi je pohvala naše pečenjare, a prije Tvoje definitivne odluke o vrsti pečenjare i njezinim detaljima, evo par linkova, ukoliko ih već i sama nisi pregledala:
http://www.heatkit.com/html/bakeoven.htm#Domestic
http://www.villagok.dk/brickoven/spring2006/spring2006.html
http://www.forum.hr/showthread.php?t=349204&highlight=kamini&page=3
http://www.forum.hr/showthread.php?t=435103&highlight=kamini
http://www.forum.hr/showthread.php?t=153410&highlight=kamini

Šutnja koju si zapazila u ovom kutku nije bilo, kako kažeš, zatišje pred buru u proljeće, nego tiho vrijeme rezimiranja prije moje odluke o prestanku sudjelovanja na ovom forumu. Neću Tebe ni druge koji će to pročitati, nepotrebno zamarati detaljnijim pojašnjenjem mog razloga, ali kao što sam pri svom predstavljanju na početku mog sudjelovanja u ovom forumu otvoreno napisao osnovne podatke o mojoj malenkosti, tako ću i sada otvoreno priznati da se na kraju, nakon početnog oduševljenja, Cvijet.info (pretežno i izrazito ženski) Forum i ja nismo našli pa je nestalo motiva i inspiracije za dalje.
Ovom priliko zahvaljujem svim prethodnim, znanim gošćama InoxCimine kućice, koje su ju posjećivale iza sebe ostavljajući tople riječi, kao i onima neznanima koje su je posjećivale inkognito.
Nadam se da će Cimi naći vremena i volje za daljnje održavanje ove teme, a ako ne, admin i pravila znaju šta se radi u tom slučaju.
Hvala na dosadašnjem druženju te vam svima i nadalje želim dobru zabavu, koja je i inače u punom cvatu, na ovom forumu.

Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2010 u 22:54
Dragi Inox, ja naravno poštujem tvoju odluku da nam odeš sa foruma ali sam to pročitala sa iskrenim žaljenjem. Meni je u tvom i Ciminom malom djelu raja bilo prekrasno. Nadam se stvarno da će bar Cimi nastaviti održavati ovu temu na životu iako (oprosti Cimi Embarrassed) ona neće biti u potpunosti ista bez tvog upliva. I da, naravno,hvala za sugestije i podršku.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2010 u 23:01
Originalno poslano od člana Inox Inox napisao:

Hvala na dosadašnjem druženju

Hvala i Vama i užasno mi je žao
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2010 u 23:47
Žao nam je što odlazite, bili ste prava inspiracija. Upravo sam se sa MM divila vašim detaljima. Prekrasno i starinskoClap

Komoda me podsjeća na moj dom i mladost, moji roditelji su imali hrastovu komodu i uvijek su mi lijepeSmile
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2010 u 09:18
Inox, žao mi je! Preostaje nam nadati se da će nam Cimi na ovoj temi i dalje prezentirati tvoju kreativnost ...
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2010 u 17:04
Dakle, ne znam što bih rekla. Znam da u društvu toliko velikog broja žena nije lako uvijek snalaziti se, ali bome nisam mislila ni da ćeš tako brzo odustati. Pa zar nekakav, barem minimalni daljnji suživot nije nikako moguć? Postoji li bilo što što bismo mogli učiniti, ili ne učiniti, pa da nam ostaneš?
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2010 u 16:54
Ne Retriver Sara, ne radi se o lakom ili teškom snalaženju, niti o utjecaju toliko velikog broja, jer s time nisam nikada imao problema.  Cool Jednostavno, Forum i ja se nismo našli.  ...a krivnja je, po svemu sudeći, samo u mojoj percepciji njega.
Lp!

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2010 u 19:47
Pa, sve što mogu reći jest, žao mi je iskreno.
Sretno!
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2010 u 23:06
meni je baš žao Confused ali poštujem tvoje razloge...nadam se da se ipak vidimo koji puta na zg kavici (ako treba ponijet će mo kanticu pijeska i par cigli da možeš nekaj graditi i da ti ne bude dosadno s nama Embarrassed)
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2010 u 14:45
Evo i ja moram reći da mi je iskreno žao, ali i ja kao i ostali poštujem tvoju odluku, iako se nadam da ćeš nas ipak ponekad obradovati ponekim samo tebi svojstvenim komentarom...
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2010 u 22:00
Meni ovaj dio jednostavno nedostaje Unhappy...Znam Inox da je tvoja odluka vjerovatno definitivna, ali eto morala sam to ponoviti...I da, samo da "javim" tek onako, pečenjare će biti Wink, odlučila sam postati majstor Big%20smile.
Na vrh
turinka View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 7
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje turinka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2010 u 13:19
Prekrasno, prekrasno, ja sve to vidim tek sada kada je gotovo, tj.kad se Inox povlači.
A kako bi bilo lijepo da ljudi s mora stave slikice svojih konoba!? I to bih voljela vidjet!
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2010 u 08:30
Tek sam se učlanila na ovaj forum, i prva dva dana grozničavo pretraživala teme o vrtu, cvijeću, razumljivo, prvi put imam svoj vrt. Onda sam zavirila ovdje, zavirila i...ostala. Zadivio me ovaj razvoj od male kućice do kuće s osobnošću, od puste ledine do malog raja!
A umjetnik je - umjetnik! I kad piše, i kad kuha, i kad od neobičnog oblika drva stvara umjetničke kreacije. Eh da, samo veliki umjetnik može prirodi dodati još više ljepote..
Zamišljam kako bi od sveg ovog "materijala" uistinu trebalo složiti lijepu i korisnu knjigu. Korisnu jer bi mnogima vratila nadu da ih negdje čeka "komadić svijeta" skrojen po njihovoj mjeri i da ga samo treba otkriti.
No g. Inox se načitao pohvala ovdje, ali sve su to samo pohvale, samo riječi, a možda bismo mogli nešto više? Podržati ga, pomoći nekim vezama ili financijski da složi takvu knjigu?
Forumaši hoćemo li u akciju? A to bi ga možda i vratilo..Thumbs%20Up
Na vrh
andora2 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andora2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2010 u 10:37
Za jako puno stvari u životu nikada nije kasno a posebno za lijepr riječi.Ovaj forum sam kako ti kažeš posjećivala inkognito i uživala u preobrazbama Vašeg malog ovozemeljskog raja i pomislila ...eh da mi je malo ovakvog mira.
Povratak ili ne? stvar vlastitog izbora ja samo želim uživati u ovoj ljepoti .
pozdrav
Iskustvo je divna stvar.Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovo načinite.
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2010 u 22:59

Na vrh
luna View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 59
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje luna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2010 u 10:38
Super ideje, oduševljena sam!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 28>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,171 sekundi.