Frezija |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 12> |
Korisnik | |
SolarWindKiss ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 100 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hmmm ja sam svoje fresie posadila u 11.mjesecu, po 5 lukovica u jednu dugu saksiju (one saksije sto se najcesce stavljaju sa pelargonijama na balkone), drazala sam ih u sobi sa pogledom na jugoistok i do sada su uzrasle do gotovo pola metra a danas sam primijetila i da su dvije konacno oformile prve cvjetne pupove
![]() Cim procvjetaju, slikam ih pa cu da postam ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
AnaOs ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 16 |
Pozdrav, danas sam se počastila sa lukovicama ove predivne biljke koju još nisam imala prilike ni vidjeti uživo. Sadnja od 3-4 mj dakle sačekat ću još. Sadit ću u žardinjere više lukovica pa ćemo vidjeti kako će ispasti. Što sa zaljevanjem ?
I da - žute su :) |
|
![]() |
|
hanaK ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 17 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 216 |
od 10 samo jedna procvjetala, ostale se sasušile
|
|
![]() |
|
hanaK ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 17 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 216 |
Pred mjesec dana posadila u vazu 10 lukovica, niklo 4-5, od toga se jedna sprema cvasti!
![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
To stima , moje frezije su sad pocele cvjetati ![]() |
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Znači lukovice se vade!?Nisam znala pokušat ću i ja ako ih pronađem.Isto sam po uputi sadila,ali da baš ni listić nije ponikao nije mi jasno!
|
|
![]() |
|
moje orhideje ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 63 |
ni moje nisu cvjetale već 3 god. samo izađe jedan listek i to je to. možda su preduboko ,al kad sadim to radim po uputama. na jesen ću ih izvadit da vidim šta je s njima
![]() |
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Posadila sam 10 lukovica negdje usvibnju početkom, ali nije nikla niti jedna jedina .Možda su pojedene,krtica u blizini.
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Otok, moje su posađene negdje u travnju, ali ništa od cvijeta...
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ako su lukovice frezija posađene u 4. ili 5. mjesecu trebale bi procvjetati između 6. i 8. mjeseca. One koje se sade u jesen (ili su ostale u zemlji od prethodne godine cvatu rano u proljeće - tako je barem kod mene na moru.
U svakom slučaju, ako i ne procvatu (možda su lukovice bile nekvalitetne ili stare) ne bacajte ih, nego spremite i ponovno posadite. Po mom iskustvu one uopće nisu posebno zahtjevne |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Jučer sam pročitala cijelu temu da ne postavljam suvišna pitanja, i čini mi se da su dosta hirovite, po nekim postovima. Ali svejedno sam pokušala, s time da sam skužila da sam u zemlju trebala staviti i pijeska ( a ja nisam) pa je možda to zeza.....Ali mi je čudno da je jednostavno stala, niti vene, niti napreduje, malo čudno šta ne???
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Proljeće da te "utješim"
![]() |
|
![]() |
|
Šta se događa sa mojim frezijama??? Imaju samo četiri lista od proljeća i tako stoje? Gdje griješim?
Vidim da ivnine već cvjetaju...
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Moje frezije polako počinju cvjetati. Nisam očekivala cvijet ove godine .........baš su me obradovale! ![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
I moje 4 lukovice u tegli i 2 u zemlji zasad niknule
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Moje lukovice su niknule !!! Za sada tri su nikle od posađenih četiri komada!!!
|
|
![]() |
|
guro ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1 |
Ukoliko frezije posadite najesen, mozete ocekivati treceg meseca ,za dan zena procvetale frezija.Sade se par santimetara osrednje se zalivaju i kod kuce se lako odgajaju.Ja ih imam nekoliko godina i prijateljima dajem deo likovica a i kupujem neke boje.
|
|
![]() |
|
bubi12 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 112 |
ja sam lani posadila frezije i ove koje su mi u teglama tima su listovi popadali po zemlji (još su zelene) a ove što su mi u vrtu tima listovi fino stoje. Sad neznam zašto?????? Dali je netko moža imao ovakvih "Problema" da se razumjemo i jedne i druge mi cvijetaju samo me nervira to što su ove u tegli listovi po zemlji
|
|
![]() |
|
Bergenija koliko im treba da niknu od prilike?
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Baš se veselim što su moje počele nicati, ali trebat će još vremena da budu kao Lantanine. ...............no, ako ne i procvjetaju ove godine, uživat ću u vašima...............
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |